Kasım ayı başlarında bilgisayarımı kullanırken bir dizi hata almaya başladım ve bu hataları mavi ekranlar takip etti. Akabinde de RAM modullerinden birinin bozuk olduğunu anladım.

UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP hatası ve cift RAM ile boot etmeme Calışmalarımı yaparken bilgisayar bugun aniden kasmaya ve kilitlenmeye başladı. Sonrasında ise ne olduğunu anlamadan 4-5 kere BSoD verdi. Minidump: https://drive.google.com/file/d/1qE5k8T-4BE8DqFshNgHvdlC2KRYxo87-/view?usp=sharing Anakart uzerindeki DRAM ışıkları yanıyordu. RAM'ler...
www.technopat.net

4 senedir Corsair'in 2x8 16 GB'lık 3000 MHz Vengance RGB RAM modullerini kullanıyordum.

Corsair Vengeance RGB 16GB 3000MHz DDR4 RAM İncelemesi Merhaba Technopat Bugun başka bir inceleme ile beraberiz. Normalde RAM'leri Eylul'den beri kullanıyorum, ama incelemek bu zamana nasip oldu. Kullandığım 2666 MHz Kingston bellekler icin iade kararı cıkınca, yeni bir RAM arayışına girmiştim; Corsair Vengeance RGB 2x8GB Bellek Nasıldır...
www.technopat.net

Arızayı bulmamın akabinde, Corsair Support bolumunden RMA kaydı actım. Yaklaşık 20 gun suren yazışmalarda, bir dizi memtest86 testi yapmamı istediler. Akabinde de RAM'in arızalı olduğuna kanaat getirip, onlara gondermemi istediler.

Bu hafta başı RAM modullerini onlara gonderdim ve bugun ellerine ulaşmış. Konu hakkında gelişmeler oldukca, guncelleyeceğim.

Ayrıca merak ettiğim bir durum daha var. Mevcut kullandığım Vengance serisi RGB RAM'kerin uretimi 2 sene once durduruldu. Bu noktada değişim urunu olarak aynısı mı yoksa mevcut muadilini mi gonderecekler, merak konusu. Zira gecmişte benzer bir olayda, mevcut urununu yeni versiyonu ile değişim yapmışlardı.

Her ne kadar değişim urunu elime ulaşmamış olsa da, Corsair'in omur boyu RAM garantisi sisteminin calıştığını ve RMA surecinin aynı kalitede işlediğini soyleyebilirim.