Arkadaş dun gece sabırsızlıkla beklediğim GRID: Autosport'un indirmesi bitti bende hemen yukleyip test etmek istedim. İlk once menu gecişleri kariyer modu gercekten cok dinamik ve modern geldi. Grid 2'deki gibi menuler gercekten guzeldi. Daha sonra kariyer moduna başladım, buradaki karakter oluşturmadaki ceşitlilik Grid'den pek farklı değildi ama hÂl hoşuma gidiyor.
Bir sonraki adıma ilk yarışa başladım, fakat yarışa başlamadan hemen once grafikleri 1366*768 en yuksek Ultra ayarları alayım dedim. Herhangi bir fps duşuşu olmadı hatta 60 Fps nin altına duşmuyordu 64-65 civarı. Arac grafikleri, carpışma dinamikleri ve cevre gibi ayrıntılar gercekten kaliteli denilebilir hatta ozellikle arac sesleri benim bu oyunda en cok hoşuma giden nokta diyebilirim. Gel gelelim oynanabilirlik ve Grid'in bu oyuna eklediği "Kokpit Kamerasına". Kokpit kamerası tam bir facia diyebiliriz, icerisi surekli bulanık ve gostergeler yok, zaten olsada gorunmediklerinden ve işlemediklerinden bir şey anlayamazsınız.
İlk once iyimser yaklaşmak istedim "Herhalde bu aractan kaynaklanıyor" dedim. Fakat internetten izlediğim diğer videolarda aynı sacmalık vardı. Bunu es gectim, benim oynarken en cok zevk aldığım kokpit kamerası sınıfta kaldı. Daha sonra Grid 2'den aklımda kalan heyecanlı ancak biraz savruk fakat genede hoşuma giden kullanılabilirlik aklıma geldi ve hemen bu denemek istedim. Fakat buda tam bir fiyaskoydu aracı icerden kullanırken direksiyon birden 90c sağa ve sola donuyor sinir bozucu savurmalar yapıyor, hatta hızlandığınızda bile direk haraketleri gene cok hızlı oluyor. Bu acıdan da Grid autosport hoşuma gitmedi fakat beni asıl yıkan şey arac hızlandığında hic bir değişikliğin olmamasıydı, şoyle ki arac hızlandığında 220 ile giderken hic bir şey fark etmiyorsunuz sadece gostergede bir değişiklik oluyor ve hızlı gittiğinizi viraja geldiğinizde fark ediyorsunuz, yani ne zaman fren yapıp ne kadar yavaşlıyacağınızı anlayamıyorsunuz.
Sonuc olarak cok fazla noktaya değinmemiş olsamda bunlar benim ilk izlenimlerim ve gercekten berbattı, bu oyuna para verip "deneyenlere" uzuluyorum. Eğer oyunu merak ederseniz bir kac saat icinde indirir denersiniz fakat eminim ki HDD'niz de yer kaplamasını bile istemeden silersiniz. Bence pist yarışı olarak "PC" platformunda Shift 2 hÂl lider denilebilir, hatta ikisini kıyaslamaya bile gerek yok ama genede Shift 2'de neler olduğunu da yazayım.
Mesela Shift 2'de kısa ir sure icinde oyuna ve arabaya alışıp, kendinizi bu atmosfer icerisinde kaybediyorsunuz. Ozellikle Kokpit kamerası oyuna tadını veren noktalardan birisi. Kokpit kamerasında oyun daha bir heyecanlı ve hareketli oluyor. Hele ki yol yardımlarını en aza indirgediğinizde arac size daha sert fakat cok daha zevkli bir suruş veriyor. Grafiklerine ise birşey demiyeceğim zaten aracta ve dışında ki mekanda kaplamalar, dokular 2-3 sene once cıkmış olmasına rağmen gercekten cok kaliteli.
Bence Shift 2'den bu kadar kesit yeter, Grid Autosport ise CodeMasters tarafından hazrılanan bir fiyaskoydu, aynı direksiyon hakimiyeti ve hızlanma "efektsizliği" Dirt 3'de de vardı bu yuzden de sıkıcı oluyordu. Kararı bence gene de siz verin fakat oyuna harcadğınız zaman ve emeğin hic bir eğlence vermiyeceğini soylebilirim genede.