Merhaba arkadaşlar;

Daha once forumda arkadaşlardan oyuncu kulaklığı icin tavsiye istemiş ve bu kulaklığı almaya karar vermiştim. Kulaklık bu gun elime ulaştı. Kutu acılış fotoğrafını cekmedim cunku icinden sadece SteelSeries yapışkan amblemi ve kulaklık cıkıyor. Kulaklığı ilk bilgisayarıma taktığımda ses gelmedi. Ayarlarını yaptığımda ise cok cızırtı geliyordu. Suruculeri guncelledikten sonra bu sorunlar ortadan kalktı. Oncelikle belirtmeliyim ki tam olarak oyuncu kulaklığı. Yani ben bunu alayım bunun ile film seyrederim, muziğin dibine vururum gibi duşunmeyin.

Boyle duşunerek alırsanız hayal kırıklığına uğramanız kacınılmaz demektir. Kulaklık hic ağır değil. Bu gun dort saat gibi bir sure boyunca surekli kullandım cok az bir terleme yapıyor. Bunu ses kacırmamak icin hava almama olayına verdim. Uzun sure rahatca kullanılabiliyor anlayacağınız. Ses kalitesi konusunda net bir şey soyleyemeyeceğim cunku bilgisayarımda tumleşik ses kartı uzerinden kullanıyorum. Ama telefonuma(LG P920) takıp Dolby Mobile'ı etkinleştirdiğimde gercekten bilgisayardan gelen sese nazaran cok buyuk bir ses kalitesi, ses şiddeti farkı kendini hissettiriyor. Mikrofona gelecek olursak gercekten tak-cıkar modellere gore daha başarılı bulduğumu soyleyebilirim. Cunku kaybetme cıkarınca yere duşurup fark etmeden ustune basma derdiniz yok.

Parmağınızla basıyorsunuz iceri giriyor, cekiyorsunuz cıkıyor. Mikrofonlardan alışkın olduğumuz o haşır huşur ses gelme olayı yok. Bu konuda gozumde ki tek kusuru mikrofonun sunger bulundurmaması. Bunun nedeni belli yapısından kaynaklı ama Team Speak'de olsun Vent'de Skype'da arkadaşların nefes alıp vermeme bir sure sonra dayanamayacağı kesin. İlk taktığımda "Bune la? buna bu kadar para mı verdim şimdi ben?" diye kendi kendime soylendim gercekten ama suruculeri guncelleştirip biraz inceledikten sonra hak ettiğini anlıyorsunuz. Malzeme kalitesi olarak benim gozumde gercekten sağlam olmuş.

Pek tecrubem olmadığı icin malzeme acısından daha fazla bir şey soyleyemeyeceğim. Mikrofonu tek bir tuş ile devre dışı bırakıp Skype'da ki arkadaşınıza sinirlendiğinizde rahatca diyeceğinizi deyip tekrar etkinleştirip arkadaşınızın moralinin bozulmasını bir nevi engelleyebiliyorsunuz. Benden bu kadar arkadaşlar soracağınız soru olursa lutfen cekinmeyin.

Fotoğraflar :