Her ne kadar oyun daha yayınlanmadan tepki alsa da, ben hic kotu gozle bakmamıştım. Buyuk umutlarım vardı. Bir kere fragmanı gorunce o goruntulere, deamonlara hayran kaldım. Herkes Ninja Theory seriyi batıracak diye bakarken ortaya super keyifli bir oyun cıkartmışlar. Zaten oyun adı ustunde, reboot. Kalkıp da aynı hikayeyi bekleyemezdiniz.
İlk olarak, oyunun oynanış şekli cok guzel. PC uzerinde oynuyorum oyunu, malum, slasher turu oyunları bilgisayarda bulmak cok zor, oynaması da oyle; ancak bu oyun gayet akıcı ve rahat oynanıyordu. Devil May Cry serisini oynayanlar bilir, hareketler hic kesilmiyor. Hem gayet iyi vuruşlar vardı hem de oynaması cok eğlenceli bu oyunda da.
Goruntulere gelirsek... kesinlikle ama kesinlikle muhteşemlerdi. Hayran hayran ekrana bakmaktan oynamayı unuttuğum bile oldu, evet. O renkler, temalar, yerler... mukemmeldi. Ayrıca her bolumde farklı temalar olması da etkileyiciydi. Goruntuler konusunda benden dolu dolu bir 10 puan kaptı diyebilirim.
Bir de, herkesin duşunduğu aksine oyunun bir HİKAYESİ VAR. Coğu kisi hikayenin yetersiz olduğunu duşunmuş ama bence hepsi Dante'ye duyulan kinden. Bir hikaye var ve bence bu hikaye super!
Oyunu oynarken surekli Dante'nin annesi ve babsından bir kesit goruyoruz, ki bu dramatikti. Ve oyunun temel konusu da iblis hukumeti ve insanların medya tarafından kontrol edilmesini durdurmak (Bizim de bir Dante'ye ihtiyacımız yok mu sizce de?) Eh, tabii biraz gercek hayata gonderme vardı. Orneğin The Order, televizyondaki maskeli Vergil, Anonymous idi. Bizim ulkemize uyarlarsak RedHack diyebiliriz herhalde. Tabii bu temel konu, Dante'nin anne babası haricinde bir de Vergil ve Kate var. Kim demiş konu yok diye?
Değinmek istediğim başka bir şey, oyunun soundtracki daha ne kadar inanılmaz olabilirdi acaba? Muzikler olağanustuydu gercekten. Aradaki konuşmalara "Bir Dante değildi" diyenler cok olsa da ben aradaki esprileri oldukca sevdim. Gulduğum cok yer oldu. Dante zaten her zamanki cool bad boy havasında idi. Evet, kendisini ilk gorunce ben de dedim bu tam Amerikan oğlanı olmuş diye ama lutfen bana yeni Dante olmamış diye gelmeyin. Cunku cok iyi olmuş.
Toplum baskısı, herkes yeni Dante'yi lanetleyince ben de bir hoşnutsuzluğa kapılmıştım ama herkesin oyunu oynayınca duşuncesi değişti diye tahmin ediyorum. Tamam, Devil May Cry 4'teki Dante farklıydı ama yenisine laf atmakta hoş bir şey gormuyorum acıkcası. Değişen sadece sac rengi miydi? Biraz. Tavırları da değişmişti azıcık. Ama bana kalırsa beş yıldızlı bir baş karakter olmuş DmC Dante'si. Kendine hayranım acıkcası. Laf sokma yeteneği ile kırdı gecti ortalığı. E tabii kufurler gırla oyunda ama olmasaydı rahatsız edici olabilirdi diyebilirim.
Şu anda hem DMC 4 hem de DmC Devil May Cry 5: Vergil's Downfall'u oynayan biri olarak diyorum, kim niye bu oyuna duşuk puan veriyor, nasıl sevemiyor bu oyunu?
Şaka değil, hayatımda oynadığım en iyi oyunlardan biri olabilir. Eski Dante'nin de hayranıyım arkadaşlar. Oyle bakmayın. Ama yenisi de supper olmuş. Nero'yu ozledim tabii ama Ninja Theory'ye PS 4 icin cıkarmalarını ve en yakın zamanda DMC 6 ya başlamaları icin yalvarmak istiyorum, bu arada, bileniniz var mı? Yeni oyun cıkarmayı duşunuyorlar mı acaba? Bilgisi olan ne olur yorum bıraksın!
Oyunu oynamayanlar icin soyleyeyim, gerci gormuşsunuzdur fotoğraflardan ama oyunun ilk fragmanındaki Dante'den farklı bir Dante var. Oradaki 2009 yılında cekilmiş, 2013 hali Dante bu gibi. Aranızda tereddut edeniniz varsa hemen alsın bu oyunu derim. PS 3'te de cok keyifli olduğunu belirteyim. Umarım 4'te de oynayabiliriz.
Belirteyim, oyun beklediğimden daha zordu. Ama bir kez bitirdim, ikinci kez bir zorluk seviyesi daha atlayarak bitireceğim umarım. Yarısındayım şuan. Sıkılmayacağım sanırım. Oyunu bitirince yeni kostumler ve silahlar acılıyor. Daha doğrusu gorunuşleri değişiyor sadece. Beyaz saclı Dante'yi elde edebiliyorsunuz hem. (Cocukluk fotoğrafı siyah saclı olunca biraz tuhaf oluyor ama olsun)
Tabii ben hızımı alamadım, hemen Vergil's Downfall'u da oynamaya başladım bitirince. Onun yorumu da cok yakında. Vergil'ın tarafından oynamak nasılmış anlatacağım tabii.
Siz oyunu nasıl buldunuz, oynamayı duşunuyor musunuz? Yorum bırakmayı unutmayın!
Kaynak: Deniz'in Yorum Durağı: İnceleme: DmC Devil May Cry