İlk mekanik klavye incelemem, bir yanlışım falan varsa duzeltirseniz sevinirim. Bu urunun pek bir incelemesi yok. Ben de 1 haftadır falan kullanıyorum. 1 hafta değerlendirme yapmak acısından yeterli değil belki ama forumda merak edenler coktu ve bu yuzden bu arkadaşlara biraz olsun yardımcı olmak icin inceleme gereği duydum. Uzun kullanım deneyimlerimi de konuya ilerleyen zamanlarda yazacağım.
Kutu iceriği:
Klavye
Bilek desteği
Siyah yedek switchler ve tuş cıkartma aparatı
Kullanım kılavuzu
Garanti belgesi
Klavyeden bahsedelim biraz. Klavyenin ust kısmı metal, alt kısmı ise plastikten oluşuyor. İyi bir malzeme kalitesi var.
Klavyenin alt tarafında ayrıca klavyenin dik tutmasını sağlayan aparat mevcut. Bunun olması da guzel bir şey. Elimize aldığımızda klavye ağırlığını hissettiriyor. Kalitesiz plastik gibi bir hissiyatı yok kesinlikle.
Klavye ile gelen en guzel parcalardan biri bilek desteği. Bilek desteği cok yumuşak ve konforlu. Alt kısmı ise kaymasını engellemek icin kaucuk gibi bir yapıya sahip. Bu sebeple kaymıyor yazı yazarken. Bilek desteği, klavyeden bağımsız bir yapıda, mıktanısla falan bağlanmıyor ya da direkt olarak yapışık şekilde gelmiyor. Bilek desteğinin yapısı da kolay kolay yıpranacak gibi durmuyor.
Bilek desteğinin ust kısmı siyah flaş nedeniyle boyle cıktı.
Tuşları sokup hangi switch markasını kullanıyor merak ettim. Ancak tuşlar altında switch markası yazmıyor. Tuşları elle cıkarmak mumkun. Aparat ile cıkarmak daha zor geldi bana ve de tuşların cizilmesine de neden oluyor.
Araştırdığım kadarıyla Outemu switch kullanıyor. Kutu iceriğinden de ekstra 7 adet siyah Outemu switch cıkıyor.
Klavye hissiyatı ve aydınlatması nasıl?
Klavye hissiyatını beğendim. Blue Switch olduğu icin sesli calışıyor ama. Odamda tek kaldığım icin benim icin sorun değil. Yalnız olmayanlar icin ses sıkıntı cıkaracaktır.
RGB aydınlatması da benim icin yeterli. Bolgesel aydınlatma mevcut. Fn tuşu kombinasyonlarıyla renk ayarını ve tuş parlaklık seviyesini ayarlamak mumkun. Tuşlar ışığı iyi geciriyor. Karanlıkta ve aydınlıkta harfleri ayırt etmek bu nedenle kolay. Ust seviye klavyeler gibi her tuşa farklı ışıklandırma yapmak mumkun değil maalesef.
İngilizce klavye olması sorun yaratır mı?
Keşke Turkce klavye olsaydı daha iyi olurdu. Galax'ın Turkiye'ye gelip Turkce klavye getirmemesi de tuhaf. Turkce klavye olsaydı daha da alınabilir olurdu. Mutlaka Turkce klavye olmamasından kaynaklı tercih etmeyenler olmuştur diye duşunuyorum.
Ben İngilizce klavyeye alıştım ama bazen harfleri şaşıyorum doğal olarak. Yine de benim icin sorun değil bu yuzden klavyeden vazgecemezdim.
Enter tuşunun buyukluğunu sevmedim, kucuk geldi bana. Ara sıra entera basmaya calıştığımda ust ve altındaki tuşa basıyorum.
Ayrıca F kısayol tuşları da FN tuşuna basılıp tutup bu tuşlara basmadan devreye girmiyor. Mesela ses kısma vb. tuşlara direkt bastığımda işe yaramıyor, fn tuşuna basılı tutup oyle basmam lazım. Bu benim icin can sıkıcı bir durum.
Klavyenin yazılım desteği de bulunmamakta.
Kendi goruşlerimi gelirsek klavyeden memnunum.
Umarım faydalı bir inceleme olmuştur.
Artıları:
Fiyat performans
Mekanik
Bilek desteği
Malzeme kalitesi
Tuş geri bildirimi
Yedek siyah switch ve tuş cıkarma aparatı
Eksileri
İngilizce klavye
Blue Switch nedeniyle sesli calışması
Enter tuşu