İnceleme: Razer Deathadder V2 Asus Rog Gladius 1 faremi 3 yıl kullandıktan sonra daha iyi sensorlu ve hafif bir fare arayışına girdim. Asus Rog Gladius 1 almadan once de gozum Razer Deathadder Elite tarzı Razer urunlerinde idi ama o zaman hem pahalılardı ve kronik sorunlar da olabiliyordu Razer farelerde. Asus Rog Gladius...
FPS oyunlarında beklentimin cok ustunde bir fareydi ama oynadığım oyunlar CS:GO gibi salt FPS oyunlar değil. Rainbow 6 Siege, PUBG, Battlefield 5, Battlefield 2042 oynuyorum ve bu oyunlarda ekstra atayabileceğim tuş olması cok işlevsel olurdu aslında. Gecenlerde Razer Basilisk v2'yi 349 TL fiyatı ile gorunce dikkatimi cekti. Ceşitli yerli ve yabancı incelemelere, kullanıcı yorumlarına baktım ve sipariş gectim:

Razer Basilisk V2 Gaming Mouse Razer Basilisk V2 Gaming Mouse fiyatı ve teknik ozellikleri icin hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun

Fare 3 gun sonra elime gecti. Gayet ergonomik ve kaliteli duruyor. Kimi yorumlarda sağ ve sol tık sallanıyor vs. demiş de bende oyle bir sorun yok.
Kutu iceriği bu şekilde.
Kutuda Sniper tuşu fareyi koruyan şeffaf plastiğin icinde geliyor, dikkat edin:
Sniper tuşunu takacağınız yerde tıkac var, onu cıkarıp tuşu yaklaştırınca mıknatıslı sistem otomatik cekip yerine oturtuyor. Videolarda bunu izlerken acaba orada kendinden takılı olsa daha sağlam olmaz mıydı diye duşunmuştum. Test edince anladım gayet sağlam ve hissiyatı guzel Sniper tuşunun. Basımı sert değil orta-yumuşak diyebiliriz. Elim iyi oturdu fareye. Soldaki iki tuşla birlikte Sniper tuşuna erişmem rahattı, Sniper tuşuna basarken fare kavramam bozulmuyor.
Farenin gorunuşu:
Profil değiştirme tuşu ve fare tekerleğinin sertlik-yumuşaklığını ayarlayan kucuk tekerlek alt kısımda:
Basilisk V2 (solda) ve DeathAdder V2 (sağda):
fark olarak:
-Basilisk V2 10 gr daha ağır ama ilk bir saatten sonra aynı geldi bana, alıştım bence.
-DeathAdder v2'nin kablosu da yumuşaktı ama Basilisk v2'nin kablosu daha yumuşak.
-Basilisk v2'nin tekerleği daha buyuk ve yuksek, tabii biraz ince de. Bu hali fare tekerleğini kavramada daha iyi olmuş gibi.
-Basilisk v2'nin tekerleğinin sertlik ayarı olması cok iyi, en sona getirdim.
-Fare tekerleğini sağa ve sola yatırarak iki tane daha tuş fonksiyonumuz var.
-Fare tekerleğinin altındaki fare DPI değiştirme tuşlarını kavramak Basilisk v2'de daha kolay.
-Soldaki iki tuş Basilisk v2'de ince iken DeathAdder v2'de daha geniş. İki farede de bu tuşların kalitesi mekanik tuş gibi.
-Basilisk v2'de soldaki parmak dayama yeri cok hoşuma gitti, kavramayı kolaylaştırıyor.
-Basilisk v2'nin kenar kaucukları daha belirgin ve dokulu.
Skatezler, sensor ve optik anahtarlı sağ ve sol klik olarak iki fare de aynı geldi bana.
Skatezler ptfe:

PTFE Nedir | Faydalı Bilgiler - Blog | Martan Plastik Muhendislik plastiklerinden PTFE nedir sorusunun cevabını aşağıda detaylı bir şekilde bulacak aklınızdaki sorulardan kurtulacaksınız.

Sensor focus+ sensor:

Razer Focus+ Optical Sensor | Advanced Mouse Tracking | Mouse Sensor 🖱️ High precision✅ Intelligence✅ Smart sensor solutions✅ Get Razer Focus+ Optical Sensor gaming mouse for seamless gaming and best in-class performance.
Sağ ve sol klik 70 milyon optik anahtarlı:

Razer Optical Mouse Switch | Fastest Mouse Actuation The mouse switch that actuates at the speed of light offering the fastest response time in gaming at 0.2ms, 3 times faster than traditional mechanical switches.
Yazılım:
Basilisk v2'nin yazılımı icin fareyi bilgisayarınıza takmanız yeterli. Razer'ın yazılımı indirme aracı cıkıyor. Oradan indirip kurabiliyorsunuz. Bende zaten yuklu idi Razer Synapse, sadece fareyi gordu ve fareye ozgu şeyler indirdi ama DeathAdder V2 de yuklu olduğundan Synapse sapıttı. Masaustunde sağ allta Synapse'e sağ tıklayıp exit all apps yapıp tekrar acınca duzeldi.
Farenin Firmware Update'i var. Ben indirdim ve calıştırdım, son surum zaten yuklu dedi. Siz yine de kontrol edin:
Software and Firmware Updates for Razer Peripherals
Yazılım cok ayrıntılı:
Farenin dahili hafızasına 5 adet profili saklayabiliyorsunuz. Bazı tuş atamalarında dahili hafıza değil de yazılım gerekiyor, bu noktada yazılım sizi uyarıyor. Yazılımı kur, profilleri oluştur sonra yazılımı sil veya başka cihazlarda kullan:
Normalde belirli bir yukseklikten sonra sensor calışmaz ve bunu yazılımla değiştirebilirsiniz. Razer bunu geliştirmiş ve asimetrik mesafe seceneğini getirmiş. Yerden 2 mm yukselince devreden cık, 1 mm mesafeye alcalınca devreye gir gibi seceneklere sahipsiniz:
Her Windows formatından sonra yapmanız gereken şeyi Razer'ın bu menusunden de ulaşıp yapabiliyorsunuz:
İşaretci hassasiyetini arttır kutusu secili ise secimi kaldırın. Bu ayar değişik hızlarda farklı DPI tepkilerini sağlıyor ve bu fare hareketleri icin kas hafızası oluşturmanıza engel.
Mouse padinizi manuel kalibrasyon da yapabilirsiniz:
Oluşturduğunuz profilleri masaustunde sağdan da secebilir, değiştirebilirsiniz:
Optik anahtarlı bu fareyi gonul rahatlığıyla onerebilirim. Ozellikle benim gibi tek tek atan veya burst fire yapan silahları seri tıklayarak oynuyorsanız mekanik anahtarlara gore duşuk debounce delayi olan, cift tıklama gibi sorunları olmayan (optik anahtarlı farelerin avantajı), gercekten 70 milyon tıklama ile uzun omurlu (mekanik anahtarlar her ne kadar uzun tıklama omru vaat etse de daha ilk aylarında veya yıllarında korozyon, toz, kir vs. sebebiyle sorunlar olabiliyor) anahtarlar ile bu fare cok şey vadediyor ve bunu karşılıyor da.
En onemli husus ergonomi, elinizin boyutu, tutuş şeklinize gore uyumu. Bunlar olmazsa bir anlamı olmaz.
Teknik ozellikler icin:
https://www.epey.com/klavye-mouse/razer-basilisk-v2.html
Umarım işinize yarar bir inceleme olmuştur.