Merhabalar hocam,
Ben 2014 yılında dış gebelik gecirdim ve laparoskopiyle tek tupum alındı. Jinekoloğum rahim filmi istedi. Cektirdim ve diğer tupumde tıkanık cıktı. Tek caren tup bebek denildi ve tup bebek tedavisine başladım.
3. negatifimden sonra yine rahim filmi istediler bu sefer tupum acıldı fakat acılalı 1 yıl olmasına rağmen hala hamile kalamadım. gecen ay 5. denemem de olumsuz oldu.
Bizim kaliteli embriyomuz cıkmıyor. Hep 7-8 yumurtam cıkıyor ve neredeyse hepsi dolleniyor. 3. gune kadar A kalite gidiyorlar fakat 4. gunden itibaren duraksıyorlar.. 1.2.ve 3. denememde embriyo kalitemiz grade 1, 4.deneme de grade3, ve son denemem de grade 5BC 'ydi. Sonuncusu iyi kalite geldiği icin genetik teste gonderildi ve genetik test sonucu olumsuz cıktı.
Eşimin sperm problemi yok, sperminin genetik testleri yapıldı sıkıntı cıkmadı. Benim rezerv veya hormonlarımda hicbir sıkıntı yok.. Kromozom testlerimiz, kan pıhtılaşma testi, histeroskopi yapıldı ve hic bir problem cıkmadı. Doktor hicbir neden bulamıyor.
Surekli arka arkaya deneyeceğiz ve kaliteli olan embriyoyu bulacağız diyor.
Sizce mantıklı mı?
Kalitesiz embriyo cıkarken, kendiliğinde A kalite embriyosu cıkan oldu mu? Lutfen yorum yapar mısınız? tavsyelerinize ihtiyacım var boşu boşuna uğraşıyorsam, hayatıma bakıcam.. Boşuna uğraşmak istemiyorum..