Sistemin tum ozellikleri:
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64-bit 21H2 (Build: 19044.1526) (FreeDOS olarak geliyor, kendim Windows 10 kurdum.) İşlemci: Intel Core i5-10300H 4C/8T CPU 2.50GHz (Turbo ile Max. 4.50GHz) RAM: 8 GB DDR4 3200MHz CL21 1.20V SO-DIMM 1x8 SSD: Micron 2210_MTFDHBA512QFD 512 GB M.2. NVMe SSD Anakart: ASUS TUF Gaming FX506LH Ekran: 15, 6" FHD 16:9 1920x1080 144Hz 4ms Parlama Onleyici ekran, IPS-level Panel Kamera: 720p 30FPS HD Kamera Wi-Fi: MediaTek Wi-Fi 6 (802.11ax) MT7921 Wireless LAN Card + Bluetooth 5.1 2*2 (Dual Band) Ses: DTS: X Ultra destekli Built-in hoparlor Klavye: Turkce Q, Chiclet yapıda, Tek bolge RGB (ASUS Aura RGB Destekli RGB Efektler (Aura Sync desteği yok.)) Batarya: 48WHrs, 3S1P, 3-cell Li-ion Ağırlık: 2.30KG Laptopun linki: https://www.hepsiburada.com/asus-tu...ilgisayar-p-HBCV000008SRHQ?magaza=Hepsiburada Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR6 + Intel(R) UHD Graphics 630
Oncelikle laptoptan genel olarak memnunum performans acısından.
Eksi yonlerden bahsedecek olursam kullanılan Wi-Fi kartı diyebilirim. Nitekim coğu mavi ekrana hatta aldığım hataların tumunde doğrudan etkisi var.
Laptopu Hepsiburada uzerinden 7399₺'ye aldım (Hepsiburada satıcı.). Şu anda guncel fiyatı 13508, 99₺.
Laptop elime 16-17 Ağustos 2021 tarihinde ulaştı. Aldığım gibi Windows 10 ve suruculeri kurdum. Bu arada laptop Windows 11 yukseltmesini doğrudan destekliyor, tum gereksinimleri karşılıyor. Suruculeri aşağıdaki linkten veya MyASUS'ta cihazı kaydedip surucu indirebilirsiniz.
ASUS TUF Gaming F15 - Destek

Laptopu kurarken USB diske internet suruculerini atın, nitekim otomatik kurmadı bende.
Ekran kartı giriş seviyede yeterli, AMD FideltyFX Super Resolution ile ben 2-3 yıl daha omrunun olduğunu duşunuyorum. Oyun testi konusunda ise şunları test ettim.
Rocket League GTA 5 Hearts of Iron 4 Euro Truck Simulator 2 Thief Simulator Shadow of the Tomb Raider CS:GO A Plague Tale: Innocence Oyun testlerine ve sıcaklıklara part 2 de değineceğim.
Ses bana gore guzel, DTS: X Ultra ve Realtek Audio Console uzerinden kontrol yapabilirsiniz. Hoparlorler de kullanıcıya yakın bir kısma yerleştirilmiş.
Bataryaya gelelim. Gaming laptop bataryasından pek bir şey beklemeyin. Klavye RGB'si kapalı şekilde 2, 5-3 saat goturdu surfing yaparken. Guc tasarrufu ile bir 3-3, 5 saat dayandığını deneyimledim. Ben MyASUS uzerinden pil omru ve kapasite ortası arasında Dengeli Mod'u sectim, %80'e sabitliyor şarjı.
Klavye konusunda ise alışması 1-2 gunumu aldı, rahat bir klavye. Klavye RGB'sinin ayarlamasını ASUS Armoruy Create uzerinden yapabilirsiniz.
Kamerada 720p 30FPS HD kamera var. Fakat 0, 9MP
Giriş cıkış portları:
1X HDMI 2.0b 1X USB 2.0 Type-A 2X USB 3.2 Gen 2 Type-A 1X USB 3.2 Gen 2 Type-C with DisplayPort and G-Sync 1X 3, 5mm Combo Audio Jack (Mikrofon+Kulaklık) Arkada bir giriş-cıkış yok. Portların geneli sol tarafa konumlandırılmış. Sağ tarafta bir adet USB 2.0 portu goruyoruz.
Ağırlık konusunda 2, 30KG ağırlığa sahip bir laptop. Taşıması hafif, Ultrabook'lar kadar değil tabii.
Kısayollar hakkında konulaşım. Laptopta kısayollar yardımıyla Windows tuşu, touchpad kilidi gibi kısayollar var.
Surprizbozan: ASUS TUF Gaming F15 Kısayol Tuşları FN+F1: Sesi tamamiyle kapatır.
FN+F2: Sesi azaltır.
FN+F3: Sesi arttırır.
FN+F4: Mikrofonu kapatır.
FN+F5: Fan modları arasında geciş yapar. (Sessiz, Performans, Turbo)
FN+F6: Ekranı kapatır.
FN+F7: Parlaklığı azaltır.
FN+F8: Parlaklığı arttırır.
FN+F9: Ekranı yansıtma seceneklerini gosterir.
FN+F10: Touchpadi acar veya kapatır.
FN+F11: Bilgisayarı uyku moduna alır.
FN+F12: Bilgisayarı ucak moduna alır.
FN+Sağ CTRL: Sağ tık menusunu acar.
FN+NumPad Enter: Hesap Makinesini acar.
FN+Windows: Windows tuşunu devre dışı bırakır veya acar.
FN+Aşağı Ok: Klavye RGB'sinin parlaklığını azaltır.
FN+Yukarı Ok: Klavye RGB'sinin parlaklığını arttırır.
FN+Sağ Ok/Sol Ok: ASUS Aura RGB efektleri arasında geciş yapar. (Statik, Nefes Alma, flash, Renk Dongusu)
Ekran konusunda ise mat bir ekrana sahip. 144Hz tazeleme hızı ve 4ms gecikme suresi var. Ekran 21, 5" bir monitorden gecince kucuk geldi tabii
Touchpad ise gunluk kullanımda gayet iyi, bazen dokunmatik yuzey dokunmaları algılayamıyor. Oyun icin uygun değil fakat gunluk kullanımda mantıklı. Coklu-parmak hareketlerini destekliyor.
Adaptor ise 150W bir adaptor. 20V, 7.5A 150W cıkışa sahip. Giriş olarak 100~240V AC 50/60Hz evrensel bir girişe sahip.
Boyut olarak ise bana kalın gelmedi şahsen, fakat Ultrabook inceliği de yok tabii.
Laptopta ic olarak yukseltilebilir kısımlara bakalım.
2 tane RAM slotu. (1'i dolu.) 3 tane M.2. NVMe slotu. (1'i dolu.) 1 tane SATA slotu Yer almaktadır.
Laptopun kontrol yazılım ASUS Armoury Crate'den kareler:
RGB ayarlamalarını yapabileceğiniz kısım:
Yine laptopun bazı ayarlarını kontrol edebileceğiniz MyASUS'tan kareler:
Laptop hakkında sorularınız varsa alta yazabilirsiniz, iyi forumlar