Merhaba, bu yazımda herhangi bir spoiler vermeden Dying Light 2 hakkındaki yorumlarımı ve genel incelememi yapacağım.
Oncelikle ben bu oyunu 4 gunde toplam 21.8 saat oynayarak bitirmiş bulunmaktayım. Sure kısa geldiyse korkmayın birazdan anlayacaksınız. İlk oyunla karşılaştırmam gerekirse oncelikle renk paleti bakımından oyunu duzeltmişler yani gri bir ekranda surekli koşmuyorsunuz. Mekanlar sizi icine cekiyor. İlk oyun ile arasında ilk oyunu oynamanız lazım dedirtecek bir bağ mevcut değil. Yani rahatlıkla ilk oyunu oynamadan da oynayabilirsiniz. İlk oyuna olan gondermeler de yok değil tabii ki.
Buglar:
Herkesin merak ettiği konu budur. Şimdi oyunda bulunan nesnelere tutunup yukarı cıkma mevzusundan kaynaklı 1 kez bug ile karşılaşıp dunyanın altına girdim ama bu tamamen benim inadımdan ve oyunun mekaniklerini tam kavrayamamamdan kaynaklı. Oyunun bitiş kısmında da kısmen bir bug mevcut onu da space tuşuna basılı tutarak cozdum. Spoiler olmayacağından oturu bu bug tam olarak ne size soyleyemeyeceğim.
Fizikler:
Oyundaki fiziklere denecek hicbir şey yok. Alışmam uzun surdu yaklaşık 5 saat kadar falan ama bu ilk oyundaki fiziklere olan aşinalığımdan kaynaklı. Otomatik sistemi (otomatik olarak tutunma vesaire) kavramam zamanımı aldı. Bir kere alıştıktan sonra yağ gibi aktı zaten.
Hikaye:
Hikaye hakkında spoiler vermeden yapabileceğim tek inceleme ilk oyuna gore daha cok icine ceken bir yanının olması. Diğer konularda sanki biraz tahmin edilebilir kalmış gibi geldi bana ama bazı noktalarda gercekten insanı şoka uğratıyor.
Secimler:
Şimdi oyunu bilmeyenler icin oyunda bazı secimler oluyor. Bu secimler haritayı cok da olmasa da değiştiriyor. Size bazı kolaylıklar sağlıyor denebilir. Bazı secimler var ki hikaye ilerleyişini değiştiriyor bu secimlerin bazılarında direkt olarak hangisini sececeğim belliydi lakin bazılarında gercekten insanı arada bırakıyor. Sureli olanlar daha kritik oluyor anladığım kadarıyla ve bir, iki tane sureli secimde oyunu durdurup biraz daha analiz yapıp oyle secim yaptım. Gercekten sizi strese sokuyor.
Loot Sistemi:
Oyunda ana hikayeden giderken hikayelerin son adımlarını yapmadan once sizi uyarıyor, butun toplanabilir şeyler gidecek diye. Ben şahsen gorevi yaparken bir yandan da butun ganimetleri toplayarak yapmaya calıştım bu da benim oyun suremi uzatan bir şey oldu lakin eğer dovuş konusunda iyi değilseniz ganimetleri toplamadan oyunu gecmek ızdırap haline gelebiliyor yani en azından ben ganimetleri toplamama rağmen zorlandığım kısımlar oldu.
Yan gorevler:
Şimdi yan gorev olarak ele alabileceğimiz birkac tur var ama benim gozumde en temel 2 adet yan gorev bulunmakta bunlar: anomaliler ve yan gorev vericiler.
Şimdi Anomalileri de hesaba katarsak toplamda 10-12 adet yan gorev yapıp oyle 21.8 saatte oyunu bitirmiş bulundum. Sadece yan gorev vericileri duşunursek ise toplamda 3-4 adet yan gorev yapmış bulunmaktayım. Yapmış olduğum yan gorevler de acıkcası ilgimi ceken yan gorevlerdi, kendimi Muge Anlı gibi bile hissettim yani.
Sonuc:
Oyunu almayı duşunup maddi durumu el veren kişiler mutlaka oyunu almalı bence ama onun haricinde oyunu almak icin indirimleri bekleyebilirsiniz ozellikle de Epic Games kuponları gibi. Oyuna olan beklentim gercekten buyuktu ve bu beklentileri ben şahsi olarak almış bulunmaktayım. Yorumlarda olası spoilerlara karşı dikkatli olun lutfen, iyi Sosyaller!
Surprizbozan: OYUNU BITIRENLERE OZEL SPOILERLI Eğer oyunu bitirmiş ve şehri yok etmiş iseniz ana ekranda Devam Et butonuna bastığınızda karşınıza yapmadığınız gorevleri yapabileceğinizi bildiren ama bunun icin bazı secimlerinizi geri aldığını belirten bir ekran gelecek ve son bolum başlamadan hemen oncesine geri atacak sizi. Diğer tercih konusunda ne yazık ki bilgim yok.