İşlemci: i5 11400H Harici Ekran Kartı: RTX 3050 Ti Depolama: 512 GB SSD RAM: 8 GB Ekran: 120Hz 1080p WVA Panel İşletim Sistemi: Windows 11 Home Model Rengi: Gri Benim Bu Modeli Aldığım Fiyat: Vergi Dahil Toplam 820 dolar
KLAVYE
Klavyesinin oldukca kullanışlı olduğunu soyleyebilirim. Sayısal tuş takımı da bulundurmakta ve yeterince rahat. Sadece touchpad biraz kucuk fakat beni cok etkilemedi. Klavyede sadece turuncu aydınlatma bulunmakta.
EKRAN
Ekranı WVA panel olduğu icin kontrast oranının eski kullandığım IPS panele gore daha iyi olduğunu soyleyebilirim. Genel incelemelerde ekranı pek beğenilmemiş fakat ben yeterli buldum.
GİRİŞLER
Bendeki modelde:
Thunderbolt 4 2 adet USB 3.2 Gen 1 HDMI Şarj girişi Kulaklık ve mikrofon girişi Ethernet girişi USB 3.2 Gen 1+ PowerShare Girişleri bulunmakta.
KASA VE MALZEME KALİTESİ
Burası benim icin en onemli kısımlardan biri. Dell'in yeni G15 modellerinde kullandığı kasayı oldukca beğendim. Plastik olmasına rağmen gercekten ele sağlam bir hissiyat vermekte. Hava kanalları da oldukca acık ve hava sirkulasyonu icin uygun. Tasarımı da aşırı sırıtmamakla birlikte ofis ortamında da yeterince kullanılabileceğini duşunmekteyim.
Son olarak da Monster marka bir bilgisayar ile (Abra A5 V15.8.4) bu bilgisayarın malzemelerinin makro kamera altındaki goruntulerini karşılaştıracağım.
Dell kasa malzemesi
Monster kasa malzemesi
Bence bu 3 fotoğraf durumu oldukca iyi acıklıyor. Monster markasının bu konuda cok daha kotu olduğunu belirtmem gerekmekte. Herkese iyi gunler.