Oncelikle şunu soyleyeyim, Bu benim ilk kulak ustu kulaklığım. Her zaman kulak ici kulaklık kullanırım. (Haylou GT1 Plus) Tum deneyimlerimi ve fikirlerimi bu doğrultuda yayınlayacağım.
Teknik Ozellikleri:
Ben teknik ozelliklerden pek anlamam. O yuzden bu konuda bir değerlendirme istiyorsanız ne yazık ki yardımcı olamayacağım.
Her şeyden once, Rahatlığı:
Kulaklığın 50 mm suruculeri var ve kulak pedlerinin boyutu gercekten buyuk. Kucuk bir kulaklık değil. Kulağımı tamamen cevreliyor, kulağımın herhangi bir kısmı kulaklığa değmiyor. (Şu an sağ kulağım şişik, hastalıktan dolayı, sağ kulağımı 4 saat aralıksız kullanımdan sonra cok hafif acıttı. Ama sol kulakta bir sorun yok) Kulaklık pedleri orta-yuksek sertlikte. Taş gibi değil ama yumuşacık da değil. Benim icin bir sorun teşkil etmedi.
Ağırlığı kağıt ustunde 425 gram. Cok ağır gibi geldi duyunca ama kulağıma takınca bir sıkıntı yaşamadım. İlk defa kulak ustu kulaklık kullanan birisiyim, ona rağmen kafamı acıtmıyor.
Genel olarak gayet rahat bir kulaklık gibi geldi. Bu acıdan puanım 9/10.
Tasarımı:
Sade ve ışıklı mışıklı bir tasarımı var. Ben tasarımını cok beğendim. Dış kısmı (logonun bulunduğu kısım) parlayan plastikten yapılmış. Ust kısımlar metalden, bir de ayarlanabilir yumuşak kısmı var. Teknik bilgiye cok hakim değil ama tasarımı ve ergonomisi bana hoş geldi.
Surucusu Var mı?
Surucusu ne yazık ki yok ki bu boyle bir kulaklık icin cok buyuk bir eksik. Onun yerine bir kontrol konsolu var. Titreşim ozelliğini kapatabildiğiniz, mikrofonu kapatıp acabildiğiniz, ledlerin modunu değiştirebildiğiniz veya kapatabildiğiniz kısım bu konsol. Ses ayarlarını da ekolayzır uygulamalarıyla yapabiliyorsunuz. Yine de insan tum bunları yapabilecek bir surucu arıyor.
Led Profilleri:
Ledin bir adet Rainbow efekti ve kırmızı, yeşil, mavi, turkuaz, sarı ve beyaz renklerde olmak uzere 6 renkte sabit ışık efekti var. Onun haricinde herhangi bir ozelleştirme yapamıyorsunuz.
Surucu acısından puanım 1/10
Modifikasyon acısından puanım 6/10
Ses Kalitesi:
Ben cok fazla muzik dinleyen birisiyim. Ders calışırken, oyun oynarken, genellikle her yerde muzik dinlerim. 5'ten fazla hatrı sayılır kalitede kulak ici kulaklık kulaklık denedim, yani muzikte neyin nasıl olması gerektiğini kısmen bildiğimi duşunuyorum.
Kulaklığı ilk taktığımda muzik actım. Muziğin sesi gercekten boğuk geliyordu. (Bu durum cok fazla kulak ici kulaklık kullandığım icin olmuş olabilir) İlk başta uzuldum. "Bu kulaklık boyle miymiş?" dedim icimden. Bir de 500 lira veriyorsunuz, insan bir gerilir. Ben de surucu arayışına girdim. Kulaklığın surucusu de yokmuş (Boyle bir kulaklık icin cok buyuk bir eksik). Ben de careyi surucusuz, direk kendim ekolayzır ayarı yapmakta buldum. Dun sabahtan bu saate kadar en mukemmel ekolayzır ayarını ayarlamaya calıştım ve sonunda istediğim sonuca vardım.
Ekolayzır ayarını yaptıktan sonra midler ve tizler gercekten tam istediğim şekilde acıldı. Muziğin dengesi tamı tamına oturdu. Bası acısından zaten bir sıkıntısı yoktu. Tatmin edici bir bası var. Titreşim ozelliğinin de olmasıyla birlikte bas hissiyatını guzel seviyelere cıkartıyor. Yine de, "bastan kulaklarımın patlamasını istiyorum kardeşim, bas hastasıyım" diyorsanız bu kulaklık biraz eksik kalabilir gibi hissediyorum. Ben de bası seven birisiyim ama sesin dengeli olmasını daha cok seviyorum. Ekolayzırdan basları hafif artırıp, mid ve tizleri yukseltince istediğim ses deneyimini tam olarak alabiliyor oldum.
Kısacası, ses kalitesini cok beğendim. Varsayılan haldeyken kotu geliyor ama ekolayzır ayarı yapınca cok net ve temiz geliyor. Puanım 8/10.
EDİT: An olarak bas ağırlıklı birkac muzik dinledim ve titreşim ozelliğiyle birlikte bası gercekten guzel verdiğini tespit ettim. Titreşim olmadan da bası guzel ama titreşimle birlikte cok daha iyi. Bilginize sunarım.
Ses Kasma:
Ekolayzır ayarını kapatıp CS:GO'ya girdim. (Kendi profili 7.1 icin ayarlı olduğundan dolayı) Seslerin tam olarak nereden geldiğini rahatca duyabiliyorsunuz. Sadece adım sesleri hafiften uzaktan geliyor gibiydi, tekrardan ufak tefek ekolayzır ayarı yaparak o sorunu da gidermiş oldum. Arkadaşımla ozel harita actık, gozlerimi kapattım ve tam olarak neremden yuruduğunu (360 derece tum yonlerde), silahla sıktığını hatta reload cektiğini tespit etmeye calıştım ve tam puan alarak gectim. Ses kasma konusunda gayet başarılı olduğunu duşunuyorum. Puanım 9/10
Ses Yalıtımı:
Dışarıdaki sesi cok yuksek miktarda kısıyor. Muzik dinlerken kendi sesimi duyamıyorum diyebilirim. Ancak dışarıya guzel ses veriyor. Kulaklık takılıyken denedim. Orta yuksek ses seviyelerinde yanınızdaki kişi muziği duyuyor ancak o seviyelere cıkmanıza gerek kalmıyor genelde.
Kulaklığımız hoparlor olarak da kullanılabilen bir kulaklık. Sesi bilgisayadan ve kendi kumandasından fulleyip bir kenara koyunca odanın en ucra koşesinden dahi sesi cok net duyabiliyorsunuz ve şaka yapmıyorum, cidden hoparlor gibi kullanılabiliyor.
Ses alma acısından puanım 9/10
Ses verme acısından puanım 7/10
Mikrofon Kalitesi:
Tek kelimeyle muthiş. Sesi cok net veriyor. Cok fazla konuşmaya gerek olduğunu duşunmuyorum bu konu hakkında. Puanım 10/10
EK Bilgi: Mikrofonu ağzına sokup konuşmayı seven arkadaşlar, size mujde vermek isterim: Arkadaşlarınızın kulağını mukemmel bir şekilde kanatabilirsiniz. Heumrage izlerken duyduğunuz o sesin cok daha beterini arkadaşlarınıza duyurup gunluk beddua dozunuzu alabilirsiniz
Final:
İnceleme bu kadar. Ben kulaklığı genel olarak cok beğendim. Gorsel modifikasyon acısından ufak tefek eksikleri var ama bu benim icin pek dert değil. Herhangi bir sorunuz olursa ben buralardayım. Ekolayzır uygulaması icin tavsiye isterseniz o konuda bir videoya yonlendirebilirim isteyen arkadaşları. Selamlar, saygılar.
Dosya Ekleri