Selam Herkese!
01.02.2022 Tarihinde 282, 26 TL fiyatına N11 uzerinden AptekTeknoloji satıcısından Overlord Red Switchmodelini sipariş ettim. Bu sabah Sakarya'ya evime ulaştı. Kutuda taşımadan kaynaklı olsa gerek birkac ufak deforme vardı ama rahatsız edici değildi.
İnternette mevcut incelemeleri halihazırda mevcut bu sebeple resim vs. koymayı tercih etmedim.

Kişisel
● Daha once mekanik klavye tecrubem olmadı fakat arkadaş ortamında vs. denk geldim. Genel olarak yazılım, arta kalan zamanda oyun icin kullanmayı planlıyorum.
● 7 veya 8 parmak kullanan biriyim. Hızlı yazmayı tercih ederim ve cok fazla gurultuden hoşlanmadığım icin Red Switch tercih sebebim oldu.
● Klavye elime yeni ulaştığı icin de henuz deneyimleme fırsatım olmadı. Deneyimledikce tecrubelerimi aktaracağım. 14 gun icinde duruma gore de iade talebi acabilirim.

Klavye
● Yazılım arayuzu gamepowerpc.com uzerinden mevcut. Bilindiği uzere RGB değil. Sadece modlar arasından gecilebiliyor ve makro ataması var.
● Forumlarda gorduğum uzere cift basma problemeyi yaşayan olmuş. Sanırım bu doğru. Henuz 1 saatlik bir kullanımdayım bunu cok nadir fark ettim.
● Gurultuden pek hoşlanmadığımdan Red Switch tercih ettiğimi belirtmiştim. Buna rağmen bana hala biraz gurultulu geldi. Belki aradığım Switch bu değildir.
● Gurultu demişken buyuk tuşlardan yay sesi gelmesini bekliyordum, ozellikle SPACE tuşundan. İlginc ki SPACE super calışıyorum fakat SİLME tuşunda yay sesi, ENTER tuşunda boşluk sesi var.
● Sol at tarafta FN olmaması benim icin dezavantaj. Aynı şekilde ENTER tuşunun bu kadar buyuk olması da. Tabii bunlar benim icin dezavantaj.
● Yine forumlarda gorduğum Type-C girişinde temassızlık sorunu bende henuz yok. Sağa sola alta uste oynattım fakat temassızlık yapmadı. Işık kapatıp acma tuşu cok iyi değil.
● Dediğim gibi yazılımla uğraşıyorum ve hızlı yazmaya eğilimliyim. Bu klavye bana hassas geldi. Bazen E harfine basarken W harfine de basmış oluyorum.
● Bunların dışında klavye gercekten guzel. Bence F/P diyebiliriz fakat dediğim gibi sanırım bana cok hitap etmiyor, şu an iade etmekle etmemek arasında orayım.

Sorularınız olursa donuş yaparım.
Deneyimledikce tekrar bu yazıyı guncelleyeceğim.