Urun bugun elime gecti. Birkac saat aktif olarak kullandım. Tek bir sorunu ile karşılaştım, bazı tuşlarda yay sesi sorunu. Araştırmalarımla onun gecici olduğu bilgisine ulaşabildim. Hatta iyice azaldı. O yuzden - olarak değerlendirmeye katmıyorum. 1000 TL butcede her yonden cok ust seviye bir klavye arayanlara ithafen acma gereği duydum. Bunun ustune 1500 TL icerisinde sadece ROG Scope RX var. Ama onun bilek desteği yok.
Ozellikler:
Makro Tam takım tuş yapısı 180 cm silikon kaplı kablo Light Strike optik mekanik switch 47 g calıştırma gucu 3 mm vuruş mesafesi 1.5 mm calıştırma noktası Her tuşa ozel 100 milyon tıklama omru 0.2 milisaniye gecikme (standart mekanik klavyelerden 5 kat hızlı) IP56 sertifikası Yazılım desteği 1000 hertz raporlama suresi 44 cm uzunluk, 13 cm genişlik Klavye 794 g, bilek desteği 194 g
Kutu İceriği:
Klavye Bilek desteği Kullanım kılavuzu
Şimdi klavyeden biraz bahsedelim. Klavyenin RGB led piksel parlaklığı cok iyi derecede. Işık altında bile kendini belli ediyor. Bu butcede hicbir klavyede bulunmayan hafızalı sunger kullanılan, suni deri kaplı ve ayrılabilir bir bilek desteği mevcut. Bilek desteğinin kalınlığı cok iyi bir seviyede. Başka klavyelerde bu bilek desteğini cok kalın yapıyorlar ve bu da ergonomiyi bozuyor.
Klavyede tuşların konumlandırıldığı aluminyum plaka havacılık sınıfı ve parmak izi tutmuyor. Klavyeye esneme payı bile bırakmıyorken tuşlara vururken sertliğini hissettiriyor. Onun dışında IP56 su ve toz koruması klavyeye başka bir boyut atlatıyor. Klavyenin icerisindeki devrelerde ozel nano kaplama var. Bunun sayesinde uzerine ne dokerseniz dokun bozulmayacakmış gibi duruyor. Ek olarak klavyenin altında sıvı tahliyesi icin 4 tane delik var.
Biraz da switch tarafına değineyim. Switch ureticisi Light Strike. Bloody şirketinin alt markası. Cok kaliteli bir switch markasıdır ve optik switchi o cıkarmıştır. Cherry MX mekanik klavyelerde bile 50 milyon tıklama omru varken bu klavyede 100 milyon tıklama omru var. Evladiyelik diyebiliriz. 100 milyon switch omrunu de yapısından alıyor. Normal mekanik klavyelerde her basışta iki metal parcası birbirine değdiği icin zamanla korozyona uğruyorlar. Normal switch ici gorseli bulamadım maalesef. Umarım anlatabilmişimdir. Optik mekanik switchlere gelirsek onlarda herhangi birbirine temas eden parca yok.
Optik mekanik klavyelerde bu gorselde gormuş olduğumuz sarı parcada kızılotesi sensor bulunuyor. O kızıl otesisensor ile mavi parca, yani devreyi tamamlayan kontak paralel bir yapıda. Tuşa basılmıyorken o yeşil parca kızılotesi sensorun onunde duruyor. Her tuşa bastığımızda yeşil parca aşağı inerek devrenin tamamlanmasını, yani kızılotesi sensorun karşıya ulaşmasını sağlıyor. Boylece birbirine temas eden herhangi bir parca olmadığı icin omru bir hayli uzun oluyor. Tabii bu kadar duşuk tepkime suresini yine bu kızılotesi sensore borclu. Ek olarak cok daha az dalgalanma boyuna sahip diğer mekaniklere gore.
Elimdeki klavyenin switchi olan Linear, diğer switch ureticilerinin kırmızı switchine denk geliyor. Zaten Turkiye'de sadece Linear switch versiyonu satılıyor. Diğer switch olan Tactile ise mavi switche eş değer. Switch seslerini bu videodan duyabilirsiniz. Maalesef elimde o kadar kaliteli mikrofon olmadığı icin kaydedip atamıyorum.
Hissiyat ve ses olarak gercekten cok tatmin edici. Ayrıca 3 mm vuruş mesafesi sayesinde 10 parmak yazı yazmak icin diğer mekanik klavyelerden daha elverişli ve daha ergonomik. Switch ve RGB led piksel fotoğrafı:
Tuşları cıkarınca ve led piksellere bakınca kısa sureli bir korluk yaşanıyor hÂl etrafı yeşil goruyorum

TUF K7:
Aradaki farkı anlamışsınızdır. Resmen cağ atladım.
Klavyede multimedya tuşları bulunmuyor. Bunun yerine F6 - F11 tuşlarının ustune eklemişler. Bunları da FN tuşuna basarak kullanabiliyoruz. Son olarak birkac tane klavye efekti:
Ekleme: Videoları actığınızda sesi cok acmayın, tuşlara pata kute girişmişim

VID_20220201_225801.mp4

VID_20220201_225952.mp4

VID_20220201_230040.mp4

VID_20220201_230136.mp4

VID_20220201_230202.mp4

Son olarak artı ve eski değerlendirmesi yapalım.
Artıları:
Ayrılabilir bilek desteği 0.2 milisaniye tepkime (5 milisaniye ile 0.2 milisaniye arası fark ediliyor) IP56 standardında su ve toz koruması (en buyuk artı) Havacılık sınıfı aluminyum plaka (esneme payı bile bırakmıyor klavyeye) 100 milyon tıklama omru Parlak RGB led pikselleri 3 mm vuruş mesafesi sayesinde daha ergonomik yazı yazma Hafızalı sunger barındıran bilek desteği (mıknatıslı ve aşağı sallandırıldığında cıkmıyor) Eksileri:
Kablo kanalının olmaması (bana sorun yapmıyor ama illa isteyen kullanıcılarda olacaktır) Ustunde USB girişi bulundurmuyor (bu butcedeki klavyede bunun olmasını isterdim ama cok sorun değil) Kablo orgu değil (orgu olmamasına rağmen cok dayanıklı, yine de - verelim) Şimdi asıl soruya gelelim.
—Bu fiyata alınır mı?
—Kesinlikle alınır.
Link:
Asus Tuf K7 RGB Kablolu Oyuncu Klavyesi Fiyatları, Ozellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakce Asus Tuf K7 RGB Kablolu Oyuncu Klavyesi arıyorsan site site dolaşma! Akakce'de piyasadaki tum fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
İncelemeyi buraya kadar okuyan/okumayan arkadaşlara teşekkur ediyorum. Herhangi bir sorunuz varsa gucum yettiğince yardım ederim. İyi forumlar. Yanlışım varsa belirtin lutfen.