Selamlar. Uzun zamandır IOS'a gecmek istiyordum. Telefon kullanmaya başladığımdan beri hep Android cihazlar kullandım. Yaklaşık 2 hafta once de IOS'a geciş yaptım.
Deneyimlerimi paylaşacağım. Aklınıza takılan bir şey varsa umarım bu yazımda cozersiniz.

Oncelikle geciş yaptığım cihazlardan bahsedeyim. Oppo A73 kullanıyordum, iPhone 7'ye geciş yaptım. İkisinin de kendine ozgun artıları ve eksileri var.
Orneğin, Oppo ekran ve batarya konusunda daha iyiyken, iPhone 7 akıcılık ve guncellik acısından daha iyi.
Şunu da belirteyim, Oppo A73 2020 yılında cıkmasına rağmen işlemci gucu olarak iPhone 7'den daha kotu. Sanırım Android 12'de almayacak. iPhone 7, 6 yıllık cihaz ve iOS 16 alacak. Yani iOS cihazlar uzun omurlu, Android cihazlar biraz daha kısa omurlu oluyor.

Belirgin farklar ise şarj ve ekrandı benim acımdan. Eğer buyuk bir Android cihaz kullanıyorsanız biraz zorlanabilirsiniz. Cunku buyuk ekrandan kucuk ekrana gecince alışmak biraz zaman alıyor.
Şarj konusunda Oppo cok daha iyiydi. iPhone 7'nin 6 yıllık cihaz olmasından kaynaklı da olabilir fakat IPhone'ların genel bir şarj sorunu var. Bunları da goz onunde bulundurun.

Kamerayı cok kullanmıyorum fakat iPhone 7, 6 yıllık olmasına rağmen kamera konusunda Oppo A73'e fark atmış. Oppo A73'un fiyat bandında alacağınız coğu Android cihaz, hemen hemen aynı performansı verecektir.

Buyuk caplı cihazlar icin farkı cok hissetmeyebilirsiniz. Orneğin Samsung Galaxy Note 10 Lite'dan iPhone 11'e geciş yapan birisi, arayuz dışında cok bir farklılık hissetmez.
Oppo'dan iPhone 7'ye geciş yaparken cok tereddut ettim, ekran ve pilden dolayı. Telefonu cok aktif kullanmadığım icin pil sorunu gozume cok batmadı. Aldığım cihaz yenilenmiş bir cihazdı ve icinde inanılmaz kotu bir yan sanayi batarya vardı. Değiştirdim hemen. Eğer yenilenmiş bir iPhone alacaksanız, bu konuya da cok dikkat edin.

Deneyimlerim bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aklınıza takılan bir şey varsa, aşağıda belirtebilirsiniz. İyi forumlar.