Gecenlerde urunle ilgili indirim konusu acmıştım. Sonrasında 850 TL'ye sipariş verdim. Bugun (29.01.2022) elime ulaştı. Bugun size incelemesini ve ilk gun deneyemimi aktaracağım.
Oncelikle urun 1 TB'lık versiyonu gibi benzer bir kutu ve kutu iceriği ile geliyor.

Elimde Intenso'nun 1 TB'lık HDD'si bulunuyor. Fiziksel olarak karşılaştırdım. Yapı olarak aynılar. 5 TB'lık model daha kalın. Fakat 5 TB'lık modelin kutusundan cıkan kablo ile 1 TB'lık modelin kablosu farklı ve 5 TB'lık modelin kablosu kotu. Dandik bile diyebilirim. 1 TB'lık modelin kablosu standartların ustunde bir kaliteye sahipken bu modelin kablosunun bu kadar kotu olması uzucu.

Şimdi test sırası. Tum testleri fotoğraf şeklinde aktarıyorum. Test sonucları vaat edilenle paralel ilerliyor. Bu arada testleri kendi kutusundan cıkan kablo ile yaptım.

100 GB'lık tekil bir ISO dosyası da kopyaladım. Herhangi bir hız duşmesi vs. olmadı. Hızı da gayet iyi. İcerisine yuzlerde film attım. Hepsini acıyor ve thumbnailleri oluşturması diğer deneyimlediğim mekanik disklere gore kısa surdu. 8 MB'lık onbelleğin dezavantajını gunluk kullanımda gormedim. Hatta FIFA-PES gibi oyunlar kurulup oynanabilir.

Sıcaklık değerleri ise gayet iyi. Boşta yaklaşık 26~30 derece arası. Yukte ise 40~41'e dayanıyor. Gun boyu bir suru kopyalama işlemi yaptım. 600 GB'lık peş peşe 2 kopyalama yaptım maksimum 41 dereceye cıktı.

Biraz da sorunlardan bahsedeyim. Urun FAT32 formatlı olarak geliyor. Ben Minitool programı kullanarak exFAT olarak formatladım. Windows diski RAW formatlı olarak gordu. Sonra yine Minitool ile NTFS olarak formatladım, herhangi bir problem olmadı. Tum testleri de disk NTFS formatlı iken yaptım. İnternette urunleri alan kişilerin yorumlarını okuduğumda bazı insanların NTFS ile sorun yaşadığını exFAT ile hicbir problemlerinin olmadığını gordum. Ben de ise tam tersi oldu. Burada sorunların kutusundan (box) kaynaklı olduğunu duşunuyorum. Ciğeri (WDC WD50NPZZ-00A9JT0) sağlam ama SATA to USB adaptoru veya kuvvetle muhtemel adaptordeki kontrolcu kaliteli olmayabilir. Ben NTFS formatladıktan sonra hicbir problem ile karşılaşmadım.

İcindeki disk WD Blue serisinden bir disk. Ben onla ilgili ozel bir inceleme bulamadım. Hatta satılan cok az yer var. Intenso kendi taşınabilir hard diskleri icin ozel urettiriyor olabilir.

İcindeki diskin fotoğrafı ve satışta olduğu bazı siteler:

WD50NPZZ-00A9JT0 WX22D Western Digital 5TB 2.5" Hard Drive | eBay

Western Digital Blue 2,5' 5TB (WD50NPZZ) SATA-600 8MB Interne Festplatte HDD

Artılar:
+Fİyatına gore kapasitesi mukemmel.
+İcindeki disk kaliteli. WD Blue serisi onerilen serilerden. Seagate Barracuda'dan daha iyidir.
+Tasarımı ve ışığı şık.
+Dosya taşıma ve kopyalama işlemleri sırasında herhangi bir hız kaybının olmaması ve yuksel transfer oranlarında işlemin surmesi.

Eksiler:
-Kablosu dandik. Kaliteli bir Micro B kablo alınmasını oneririm.
-8 MB'lık onbellek. Depolama konusunda hernangi bir sıkıntısı olmasa bile daha fazla olmasını tercih ederdim. Zira 1 TB'lık modelin onbelleği 128 MB.
-Okuduğum kullanıcı yorumlarını hesaba katarak, emin olmamakla beraber, SATA to USB adaptorunun cok iyi olmaması.

Hard diski bir sure yedekli olarak kullanacağım. Veri kaybı yaşayacağımı sanmıyorum fakat emin olmak icin uzun vadede kullanmak gerek.

1 TB'lık modelin incelemesi;
INTENSO 2.5'' USB 3.0 1TB Taşınabilir HDD İncelemesi

Urunun sayfası;
2,5" Memory Case | Intenso