Selamlar, "cok sevdiğiniz, icinizden biri olan" TLP dostunuzun Basiliks V2 ilk bakışına hoş geldiniz efendim.

Urunu @the Front Man'in tavsiyesi uzerine 22 Ocak cumartesi gunu Sinerji uzerinden sipariş ettim, indirimler devam ederken, urunun elime ulaşması kardır yollardır derken 6 gun surdu. Paketleme sağlamdı, sanırım kutusu kadar paket actım. Tavsiyesi icin @the Front Man'e de teşekkurler.

Surprizbozan: Urun kutusu:

Kutudaki eziklikler icin, o eziklikleri ben yaptım guya paketi acacağım diye. Sorun yok yani.

Kutu tasarımı gozume guzel geldi, olması gerektiği gibiydi yani. Bilgilendirici teknik ozelliklerin olduğu yazılar da var, urun fotoğrafları da; gayet sade. Urun kutularımın olduğu yerde kotu de durmuyor bence.

Kutu iceriğinden kullanım klavuzu, garanti belgeleri ve farenin kendisi cıktı. Farenin şeffaf plastik kabında ayrıca 11. tuş mandalı da cıkıyor. Siz siz olun benim gibi 11. tuşun mandalının asıl işlevini elinizde bozuk para gibi dolandırmak değil tuş olarak kullanıldığını kullanmaya başladıktan 5-6 saat sonra anlamayın.

Surprizbozan: 11. tuş mandalı ve ait olduğu yer:

Surprizbozan: Kutuların olduğu yer:

Yamuk biraz ama idare eder.

Kutuları kenara bırakıp biraz fare hakkında konuşacak olursak....

Surprizbozan: Teknik ozellikler: Sensor: Focus+ Optical Hassasiyet (DPI): 20.000 Ergonomi: Sağ el Hız (IPS): 650 İvmelenme (G): 50 Duğme sayısı (programlanabilir): 11 Anahtar turu: Optik Tuş omru: 70 milyon tıklama garantili Yerleşik bellek profili: 5 Ağırlık: 92 gram Boyutlar: 130mm x 60mm x 42mm Wired Gaming Mouse - Razer Basilisk V2 Razer Basilisk V2 gaming mouse features 11 Programmable Buttons, Razer Focus+ 20K Optical Sensor, and customizable scroll wheel resistance.
www.razer.com

Teknik ozellikler anlayanına guzel, ben pek anlamadığım icin size bırakıyorum bu kısmı ve 1 gunluk deneyimlere geciyorum.

DENEYİMLER

Fareyi elime ilk aldığımda biraz kucuk geldi dediğim gibi, palm tutuş icin gayet iyi geldi fakat serce parmağımın bağımsız takılma huyundan dolayı fingertip tutuş bana daha rahat geldi. Daha uysal bir serce parmağınız varsa tutuş konusunda sorun yaşamazsınız. Claw icinse biraz kastıracaktır, benim en rahat olduğum tutuş fingertip, sizde dediğim gibi serce parmak rahat durabiliyorsa palm en rahat tutuş olacaktır.

Tutuş konusunu cozdukten sonra sıra PC'ye takma işine geldi, PC'ye taktıktan birkac saniye sonra beni ekranda bir kurulum ekranı karşıladı. Razer Synapse gibi uygulamaların yuklemesi icindi bu ekran. Kuruluma onay verdikten sonra sistemi yeniden başlattım ve kurulum tamamlandı.

Surprizbozan: Urun fotoğrafları:

Mice 3D Shape Compare Tool www.rtings.com

Malzemesine gelecek olursak, kalite olarak kalitesiz bir hissiyat vermediğini soyleyebilirim. Dandik bir urun değil daha cok markalı, premium bir urun almışım gibiydi. Bu bakımdan da Basiliks V2 benden gecer notu almış bulunmakta.

Parmak desteklerinin olduğu yerler kaucuktan yapılmış, tutarken parmaklar rahat hissediyor. Onun harici sert plastikten yapılmış. Sağlam durduğu gibi narin de duruyor, onceki faremden sonra hafifliği de bunu hissetmemdeki en buyuk faktor olabilir (250 gramdı eski farem, inceleme sonunda değinilecek).

YAZILIM (Razer Synapse)
Razer Synapse uzerinden farenin makro, tuş atamaları, RGB ayarlaması gibi fareyi ozelleştirebileceğiniz ayarlar yapılabiliyor. Cevre birimleri yazılımları ile aşırı vakit gecirmiyorum bundan dolayı Razer Synapse uygulamasında da pek fazla vakit gecirmedim LED aydınlatmalar ve tuş atamaları haricinde.

Tuş atamalarındaki secenekler yeterince ceşitli, bazıları Razer ekosistemi istiyor anladığım kadarı ile. Bunun haricinde pek cok ayarın kendi icinde de dallara ayrıldığını gorebilirsiniz.

Surprizbozan: Tuş atamaları:

Bunun haricinde Studio'dan kendi RGB efektlerinizi yapabilirsiniz. Ben ise yine Studio'dan farenin tekerleğindeki ve logosundaki LED'leri birbirinden bağımsız yapıp ikisine de Wave efekti vermeyi tercih ettim ve bu tercihimden memnunum.

Surprizbozan: RGB ayarlamalar:

Program ilk acıldığında sizi Synapse sekmesi karşılıyor. Bu Synapse sekmesinde Chroma Connect, Chroma Studio, Chroma Visualizer, makro atama menusunun kısayolu ve geri bildirim gibi kısayollar bulunmakta.

Surprizbozan: Synapse sekmesi:

Bunun yanında Mouse menusundeki Calibration sekmesinden de mousepadinize gore farenin hassasiyet ve ivmelenme durumlarını ayarlayabiliyorsunuz, bunun icin kaydı sol tık ile başlattıktan sonra mousepad uzerinde zikzak hareketleri yapıp daha sonra kaydı yine sol tık ile bitirmeniz gerek.

Surprizbozan: Calibration:

Tuşlar
Farenin 11 adet programlanabilir tuşu var demiştik, bu tuşları ile Mouse menusundeki Customize sekmesinden atama yaparak kendinize gore ozelleştirebiliyorsunuz. Default olarak tuşların gorevleri:

Surprizbozan: Default vs benim ayarlarım:

Standart moddan Hypershift moduna alırsanız sol tık da artık ozelleştirilebilir hale geliyor.

Farenin altında resimlerde belirtilmemiş bir resistance (direnc) tekerleği bulunmakta, bu tekerlekten yaptığınız ayarlar farenin orta tuşunun donuş sertliğini etkiliyor. Tercihe gore değişir, ben yumuşak tekerlek sevdiğim icin ayarımı ona gore aldım; (-) orta tuş donuşunu daha yumuşak, (+) ise daha sert yapıyor.

Surprizbozan

Surprizbozan: Emektar ile fotoğraf: Everest SGM-X77 faremi toren eşliğinde emekliye ayırıyorum, 2019'dan 2022 yılına kadar sadece sağ tık rahmetlisi olarak kendisinden beklenmeyen olağanustu bir performans ortaya koydu. Şimdi ise gorevini Basiliks V2'ye bırakıyor. Hoşcakal eski dostum.

TLP'den Basiliks V2 İlk Bakış incelemesini okuduğunuz icin TLP hepinize teşekkur eder arkadaşlar, ayrıca ben bu incelemeyi yazarken Discord'da beni sabırla izleyen @TFP'ye de ayrı teşekkur ederim.

@ontheRoonKilled sana da teşekkurler unutmuşsam ozur dilerim.

Sonraki incelemelerde goruşuruz.