Oncelikle sizleri teknik detaylara boğmadan once estetik acıdan başlayalım. Bu modelin kullanıcıya sunulan iki renk seceneği bulunmakta, bunlar;
Siyah ve Beyaz:
Coğu kullanıcı, satın almadan once beyaz renkli modelin cabuk kirleneceğini ve şık gorunmeyeceğini, siyah modelin ise asla kirlenmeyeceğini, hep aynı karizmada kalacağını duşunerek siyah modeli secmekte. Ama ben beyaz rengi tercih etmiş biri olarak acık olarak soyleyebilirim ki zaman zaman ayakkabılarınız kirli iken biraz camurlanıyor olsa da bu, bindikce kendiliğinden yok oluyor ve asla karizmayı, sadeliği ve şıklığı bozmuyor. Siyah alan arkadaşlarımdan ornek vereyim, onların scooter'ı camurlandığında goze daha kotu gorunen bir renk alıyor.
Benim renk konusunda tercihim ve tavsiyem beyaz, ancak karar sizin.
Scooter'ı guvenli bir şekilde kullanabilmek icin, boyunuzun en az 1,40 en fazla ise 2 metre olması gerekiyor. Ancak uzun boylu biri olarak soyleyebilirim ki 1,80 - 1,95 arası kişiler rahatlıkla kullanabilir.
Ağırlık konusuna gelecek olursak, ağırlıkta minimum bir değer soz konusu değil, ancak tavsiye edilen maksimum ağırlık 100 kg. Lakin bu, scooter'ın 100 kg ustunu taşıyamadığı anlamına gelmiyor, yalnızca kilonuz arttıkca ivmelenme ve maksimum hızlarda alcalış yaşanıyor.
Eğer, bu aşamaya kadar scooter'ın boyu ve taşıyabildiği yuk size uygunsa isterseniz biraz da işin teknik tarafına yonelelim.
Hepimizin merak ettiği en onemli kısım scooter'ın motor gucu:
Scooter'ımızın motoru nominal (varsayılan) olarak 250W ile calışmaktayken, maksimum (pik) olarak 650W ile calışıyor. Ozellikle kalkış anlarında motorunuzun 630-640W seviyelerinde bir akım cektiğini M365 Dashboard uygulaması sayesinde gorebilirsiniz.
Peki ne sağlıyor bize bu motor?
Bu yuksek verimli Segway'in uretmiş olduğu fırcasız motor, scooterımızın kalkışlarının neredeyse alt sınıf benzinli bir arabanın kalkış hızlarına cıkarıyor, gaza bastığınız anda ivme kuvvetini hissediyorsunuz. Kalkış sonrasında, duz ve az eğimli yollarda ortalama, ağırlığınıza bağlı olarak 25-28 km/s aralığında maksimum hızlarda ilerleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda motorun sağlamış olduğu, 16 nm (newton metre) 'lik tork eğimli yokuşları da rahatca cıkmanıza olanak tanıyor.
Fabrika verilerine gore scooterın yokuş tırmanma kabiliyeti 15° ancak gelin gorun ki gunluk kullanımda bu ağırlığınıza bağlı olarak daha dik (20-25°

Gel gelelim bir diğer onemli konu olan menzil ve batarya performansına;
Scooter'ın fabrika verilerine gore 25-30 km arası bir menzili olduğu soyleniyor. Benim gunluk kullanımlarımda ise yaklaşık 20 km kullanınca pil %20 seviyelerine duşuyor ve performans birazcık azalıyor. Ama eğer derseniz ki ben dibine kadar kullanacağım bataryayı, ortalama 22 ila 26 km arasında bir menzile sahip olabiliyorsunuz icindeki dev 7800 mAh lik batarya sayeside.
Bir diğer onemli husus: Ergonomi
Scooter'ın katlanabilme ozelliği var ve katlandığında gercekten de kucuk, her yere sığabilecek ve hafif (12,5 kg) olduğunu soyleyebilirim.
Son olarak "Gulu seven dikenine katlanır." diyor scooterın bana gore en buyuk dezavantajı olan yalnızca 4 noktadan oluşan (pil gostergesi) ekran bile denemeyecek gosterge/kontrol paneli:
Elbette boyle guzel ve hız yapan bir cihazın eğer hızını da dahili ekranında gorebilseydik tadından yenmezdi. Bu modelimizin ust modellerinde hız gostergesine sahip bir kontrol paneli mevcut, ancak aradaki ucurum kadar fiyat farkını (hele bu gunlerde) vermeye değeceğini duşunmuyorum. Cunku coğu ozellik aynı ve yalnızca bir ekran icin değer mi bilemiyorum. Tabii burada da tercih sizin. Ama hem bu model olsun, hem de ekranı olsun istiyorsanız benim de yapmış olduğum gibi uygun fiyatlı bir OEM gosterge yukseltmesi alabilirsiniz. Urun henuz elime ulaşmamış olsa 2500 kişiye satılmış ve yaklaşık 1000 kişinin değerlendirmesi sonucu 5 uzerinden 4.8 puan almış.
Eğer bu yukseltme kitine erişmek istiyorsanız, benim tavsiyem:
184.74TRY 20% OFF|Yukseltme M365 Pro Dashboard Xiaomi M365 Scooter BT devre kartı W/ekran kapak icin Xiaomi M365 Scooter M365 pro aksesuarları|Scooter Parts & Accessories| - AliExpress
Not: Bu yukseltmeyi yaptığınızda, urunun garanti dışı kalma durumu var. Lutfen bunu goze alarak duşunun. Cunku, urunde bir sıkıntı olması durumunda siz bir değişim yaptığınızdan dolayı servis buyuk bir ihtimalle "Kullanıcı Hatası" sayacaktır.
Daha cok detay vermek ve sizleri sıkmak istemedim, eğer buraya kadar okuduysanız cok teşekkur ederim, umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.
İyi gunlerde kullanmanız dileğimle...