Herkese selamlar.
Kablosuz fare macerama G900 ile başlamıştım 2018 yılında. Urun 2. el olduğu icin sol klik omru fazla olmadı. Sol klik bozulduğu icin Rival 650 almıştım. Urunu birkac gun kullanıp iade ettim, aynı gun Vatan Bilgisayar mağazasına gidip bir G900 daha aldım ve kullandım. Ardından Rog Pugio 2 modelini satın aldım. Aldım ama pişman olmuştum. G900 rahatlığı gitmişti. Yine Pugio 2 modelini satıp bu sefer tasarım olarak G900 ile %100 aynı olan G903 LightSpeed modelini satın aldım. 2021 Haziran ayından beri de severek kullanmaktayım. İncelemeye gecmeden once bendeki modelin "Hero" sensorlu yeni model olduğunu belirteyim. Eski modelde PMW3366 sensor vardı. Gecelim deneyimlerime.

Oncelikle ben pence tutuşu ile fare tutmaktayım. Genellikle aldığım fareler buna uygun olur. G900 ve G903 şu ana kadar benim elime en iyi oturan, en rahat kullandığım fareler olmayı başardılar. Ozellikle MOBA ve FPS oyunlarında ani reflekslerime cok iyi cevap verebiliyorlar ve kesinlikle yarı yolda bırakmıyorlar. Zaten Logitech'in LightSpeed teknolojisi en performanslı calışan 2.4GHz teknolojilerinden birisi. Rival 650'de kullanılan 2.4 GHz'e gore kopma neredeyse hic yaşanmıyor. Ozellikle Rival 650 ağırlığı ve kablosuzun kopmasıyla beni cileden cıkarmıştı. Buna rağmen o da reflekslerime cok iyi cevap verdiği icin zamanında yaptığım Rival 650 incelemesinde kablosuz puanlamasından sadece 0.5 puan kırarak 9.5 vermiştim. G903 icin cevabım belli ama inceleme sonuna saklayacağım .

G903'un tuşları "Mechanical button tensioning system" olarak geciyor. Basış hissiyatları tahmin edebileceğiniz uzere cok iyi. Rival 650 ve Pugio 2'ye gore cok daha iyi hissettiriyorlar. G900'de bulunan cift tıklama sorununun giderildiği iddia ediliyor. Bunu zaman gosterecek. DPI tuşları biraz hafif, yanlışlıkla değilmese de dikkatli olmanızda fayda var. Oyun icinde birden DPI değişimi kimse istemez. Scroll kısmında 3 tuş var. Biri alıştığımız ustune basınca calışıyor, diğerleri ise Scroll'u sağa ve sola ittirince calışıyor. G-Hub uzerinden buralara gorev atayabiliyorsunuz. Yalnız, oyun icinde yan tuşlar gibi oyun komutu atayamıyorsunuz bu ekstra Scroll tuşlarına. Yan tuşlar demişken, farenin uzerinde 4 tane yan tuş var. Fare hem sağ, hem sol ele uygun olduğu icin kutu iceriğinden cıkan tuşlar ve kapaklarla bunları iptal edebiliyorsunuz. Sağ el kullanımı icin sağ taraftakileri, sol el kullanımı icin sol taraftakileri ya da hic kullanmak istemiyorsanız ikisini birden kapatabiliyorsunuz kapaklar ile. Ayrıca bu tuşların da oldukca kaliteli ve hisli olduğunu soyleyebilirim. Farenin altında bir de profil değiştirme tuşu var. Ben daha hayatımda hic kullanmadım. G-Hub uzerinden profil ayarlayıp geciş yapabilirsiniz.

Fare, kablosuz bir fareye gore 110 gramlık normal diyebileceğimiz bir ağırlığa sahip. Oyun oynarken elinizde kayboluyor zaten. Yanında gelen ufak 10 gramlık ağırlığı, altındaki kapağı acıp dileyen takabilir. Ben takmadan kullanıyorum.

Surprizbozan: Ağırlık ve Kapak (Fotoğraf alıntıdır.)

Şimdi gecelim en onemli ve en kısa surecek yere, yani Pil performansı. 2 cumlenin yeteceğini duşunuyorum:
-En son ne zaman şarj ettiğimi hatırlamıyorum, kutudaki kabloyu cıkarmadım bile.
-İlk aldıktan 2 ay sonra şarja takma ihtiyacı hissetmiştim, bazen gunde 10 saati aşan kullanım yapmama rağmen .

Yazılım kısmında yine cok soylenecek bir şey yok. G-Hub, LGS'den sonra gereksiz bir yazılım. Anlaması zor ve karışık. Ben beğenmedim. Keşke Hero sensorlu bu farede de LGS kullanabilsek.

Artıları:
+Tuşları cok iyi.
+Ağırlık eklenebilmesi guzel.
+Kutudan cıkan kablo kaliteli.
+Sensoru cok hızlı tepki verebiliyor. Kablosuz olmasına rağmen cok hızlı bir urun.
+Şarjı sınırsız gibi bir şey. Bittiği gun tak şarja, 2 ay daha kullan. Işıklar kapalıysa tabii.
+Skatezleri kolay aşınmıyor.
+Kullanılmayan yan tuşların iptal edilebilmesi guzel.
+Cift el kullanımına uygun.
+Scroll tuşunun kilidi acılınca hızlıca donebiliyor. Surprizbozan: :d

+Sensoru her zeminde cok iyi calışıyor. Camda denemedim.
+Profil tuşu, birden fazla cihaz kullananlar icin guzel.
+Işık seviyesi canlı, renkler guzel.
+Uzun kullanımda terletmiyor.

Eksileri:
-O kadar yeni cıkardık, yeniledik diye pazarlandı. Şu fareye Micro USB giriş koyan muhendis beni bulsun.
-Scroll'un uzeri dışında her yeri ABS Plastik.

Puanlama:
Wireless: 10/10
Hissiyat: 9.5/10 (Tamamen, kaucuksuz duz ABS plastik olmasından oturu.)
Tuşlar: 10/10
Işıklandırma: 8/10 (Rakiplerine gore biraz daha gosterişsiz.)
Ağırlık: 10/10
Yazılım: 4/10

Ortalama: 8.5

Okduğunuz icin teşekkur ederim. Almayı duşunenlere fikir verebildiysem ne mutlu bana. Alanlara da hayırlı olsun .