Merhaba, bugun sizlerle beraber mercusys AC10 5 GHz Router'a bakacağız.
Uzun zamandır ucuza 5 GHz Router'lara bakıyordum. Xiaomi 4A alacaktım ancak hem zam yemesiyle hem de arayuz şikayetlerinin meşhur olması ile beraber başka model arayışlarına girmiştim.

Huawei HG658 V2 VDSL modemim bulunmakta, 2.4 GHz ile hızının duştuğunu ve Wi-Fi acık iken ısındığını soyleyebilirim.
Urunde 4 adet 5 dBi anten bulunmakta. 5 GHz ile 867 Mbps, 2.4 GHz ile 300 Mbps destekliyor.
Urun boyle bir kutuda geliyor.

Kutu icerisinde CAT5e bir Ethernet kablosu ve adaptor ile geliyor.
Kurulumu ise cok guzel ve kolay.

Ethernet kablosunu modeme taktıktan sonra Router uzerinden WAN portuna takıyorsunuz. Ayarlamalar icin "mwlogin.net" adresine girip hızlıca kurabilirsiniz.
Zaman dilimi seciyoruz.

Bağlantı tipi seciyorsunuz, internetiniz VDSL ve ADSL ile dynamic IP ile kurmanız gerekiyor ancak otomatik de tanıtabilirsiniz.

Sonrası Next, Next, Next
Kurarken bir şifre belirliyorsunuz ve o şifre ile daha sonradan işlem ve ayarlar icin yine aynı adres uzerinden giriş yapabiliyorsunuz.

Bağlanan cihazlara 2.4 ve 5 GHz ayrı ayrı olarak gorebiliyorsunuz.

5 GHz'de guzel kanal ayarları yapabiliyorsunuz, 80 MHz ve 48 kanal desteği var.
Ayrıca IPv6 desteği de var, ancak kullanamıyoruz şu an

Ayrıca 2 urun modu bulunuyor ancak router modu daha detaylı olduğundan onu kullanmanızı oneririm.

Modem ile aldığım hız ve router ile aldığım hız.
Modem:

Router:

Evebeyn kontrolu falan da var ancak kurcalamadığım icin bilmiyorum. Sorularınız var ise alabilirim.