Google Chrome, gerek bilgisayarlarda gerek akıllı telefonlarda herkesin sahip olduğu bir tarayıcı. Chrome, Android cihazlara ilk geldiğinde şu anki kadar fazla erişilebilirlik seceneği yoktu. Yıllar gectikce Chrome, barındırdığı ozelliklerle akıllı cihazlardaki en iyi tarayıcı haline geldi.
Bu ozelliklere şimdi bir yenisi daha ekleniyor. Artık Android cihazınızda Google Chrome ’da actığınız gizli sekmelere uygulamadan cıktıktan sonra yeniden ulaşmak icin parmak izi doğrulaması isteyebileceksiniz. Boylelikle cihazınıza kayıtlı olan parmaklar haricindeki hicbir parmak, o sekmelere ulaşamayacak...
Google Chrome gizli sekmelerinde parmak izi kilidi ozelliği nasıl acılır?
Adım #1: Android cihazınızdan Google Chrome ’a girin Adım #2: Adres cubuğuna "chrome://flags/#incognito-reauthentication-for-android" yazın Adım #3: "Enable device reauthentication for incognito" seceneğini 'Enabled' yapın (Sizde 'Default' olarak gozukecektir). Adım #4: Chrome'u yeniden başlatın Adım #5: Ayarlar > Gizlilik ve Guvenlik'e yeni "Chrome'dan ayrıldığınızda Gizli sekmeler kilitlensin." seceneğini aktifleştirin. Not: İlgili ayarın Chrome ayarlarına yansıması icin bir sure beklemeniz gerekebilir.
Bu adımları takip ettikten sonra artık Android cihazınızda Google Chrome ’u acıp gizli sekmeye giriş yaptığınızda ve cıkmak istediğinizde gizli sekmeler ortadan kaybolmayacak, parmak izini okutup tekrar giriş yapabileceksiniz.
Google Chrome ’un gizli sekme ozelliğini sık kullananlar icin mantıklı bir eklenti olmuş. Siz ne duşunuyorsunuz? Duşuncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lutfen unutmayın.