Sosyal'den bircok kişinin aklına bu kasanın hava akışı cok takıldığı icin bir video cekip kafalardaki soru işaretlerini kaldırmak istedim. Corsair Carbide Spec Delta fiyatından dolayı f/p bir kasa olarak goruluyor, zamanında ben de bu nedenden dolayı almıştım. 2.5 yıldır kullanıyorum. Bu kasayla ilgili on panelden dolayı yeteri kadar hava akışı sağlanamadığı soyleniyor. Evet, bu doğru. On paneli cıkarınca işlemci sıcaklığında 7-8 derecelik, ekran kartında ise 3-4 derecelik bir duşuş soz konusu oluyor. Videoda ilk olarak on panel takılı, daha sonra ise on panelsiz şekilde sıcaklık testi yaptım. Oyun olarak ekran kartını tumden kullandığı ve işlemciye de yeterince guc bindirdiği icin Assetto Corsa tercih ettim ve buyuk bir pistte 1 tur attım (izlerken kulaklarınızın pası da silinsin diye Skyline tercih ettim ve kulaklığın mikrofonunu da hoparlorun onune koydum). Hızlıca sıcaklıkları karşılaştırmak icin videoyu 2'ye ayırdığım kısımların sonlarına bakmanızı tavsiye ederim.
Videoyu izlemek istemeyenler icin ise yaklaşık 7 bucuk dakikalık oyun sonucu on panel takılı halde iken ekran kartı maksimum 75; işlemci maksimum 50 derece oldu. On paneli cıkartıp aynı sure boyunca oynadığımda ise ekran kartı maksimum 72; işlemci maksimum 43 derece oldu.
İşlemci: Ryzen 5 2600 (soğutucu: Reeven E12 RGB)
Ekran kartı: MSI Gaming GTX 980
İşlemcide fark bu kadar fazla iken ekran kartında farkın az olmasını on paneldeki havadar kısmın aşağıda olmasına bağlıyorum. On panel takılıyken ekran kartına temiz hava gidebiliyor ancak işlemciye ekran kartından cıkan sıcak hava gidiyor olmalı. Onde bulunan 3 fandan ustteki fanların onu acık olmadığı icin işlemciye temiz hava gitmiyor on panel takılıyken.
Video biraz duşuk kalitede ve ilkel oldu, bu konularda pek bilgili değilim, idare edin