İlk olarak kutu tasarımı ile başlamak istiyorum. Urunun fotoğrafına ve ozelliklerine yer verilmiş:
Kutu iceriği:
Şimdi urunun teknik detaylarına girelim biraz:
Sensor:
Urunde Pixart´ın 3335 numaralı sensoru kullanılmış. Her ne kadar sayı olarak gozumuze az gelsede IPS ve G değerleri gayet yuksek. 3335 wireless fareler icin uretilmiştir, amacları az guc tuketip yuksek performans sunmaktır. Bu sensor 400 IPS ve 40 G kuvvetine sahiptir.
Switchler:
Klasik coğu farede bulunan Omron 20M kullanılmış. 20M bildiğim kadarıyla Omron firmasının en sorunsuz switch'idir. Double Click gibi olaylar ile karşılaşmadım. Yan tuşlarda ise Huano Switch kullanılmış. Zaten Kailh GM 8.0 sipariş ettim, belki Switch değişimi yaparım.
Skatez:
Urunde PTFE bir skatez kullanılmış. Ağırlıktan kısmak icin ince yapmışlar. Kotu kaymıyor kesinlikle fakat daha iyi olabilirdi.
Wireless/Wired:
Urunde herhangi bir kopma, donma soz konusu değil. Gecikme yok. Kucuk bir dongle var, bunun sayesinde bağlanıyorsunuz. Bluetooth ozelliği mevcut değil. Kablolu da kullanılmakta ve kablolu kullanırken aynı zamanda urun şarj olabilmekte.
Ağırlık:
Urun hem delikli hem de deliksiz kapakla gelmekte. Buna bağlı olarak ağırlığı da değişiyor (2 Gr). Ben deliksiz kapağı kullanıyorum. Ayrıca urunun kapağını acınca icinde olan Rampage logosu da cıkabilmekte, bende cıkardım. Urun 76/78 gram. Ayrıca Switch'lerin bulunduğu bolumde cıkabilmekte, kısaca moduler bir fare diyebiliriz. Herhangi bir gıcırdama urunde yok, yapı kalitesi gayet yeterli.
Şarj/Batarya:
Urun sık kullanımda 5 ile 7 gun arası bir performans sunuyor. Şarj olma suresi 0'dan 100'e 1-2 saat diyebiliriz. Kablo ile de kullanabilirsiniz ayrıca, aynı zamanda şarj da oluyor. Urunde Type-C giriş kullanılmış, bu gayet iyi. 580 mAh'lık bataryaya sahip.
Urunun detaylı fotoğrafları:
Urunun basitce de bir yazılımı bulunmakta. Cok fazla kullanmıyorum, iş gorur diyebiliriz:
Urun Alınır mı?
Ben urunu 4 Ağustos'ta almıştım, ilk cıktığında. O zamanlar 430 TL'idi. Şu anda fiyatı 700 ile 800 TL arasında. Baya zamlandı. 100 TL daha koyup Model O Wireless alınabilir. Urunun orijinali aşağıda.
Rakipleri Nelerdir?
Bana gore urunun tek rakibi Delux M800 Wireless (3335)'dir. G305 ve Rival 3 Wireless gibi farelerden daha iyi.
Urunun Orijinali:
Urun İroncat adlı firma uretiyor. Rampage de buradan alıyor urunu. Bu urun en cok Pwnage firması ile unlendi. Pwnage firması da İroncat'den alıyordu. Kalitesiz bir firma değil. İnternete Pwnage Symm ve Ironcat Symm yazarak urune ulaşabilirsiniz.
Evet, inceleme buraya kadardı. Okuyan herkese teşekkur ederim. Elimden geleni yaptım, umarım birşeyler eksik değildir. Sorularınız varsa aşağıya beni etiketleyerek yazabilirsiniz. Herkese iyi forumlar!
@nokaEXE @erme