Merhaba arkadaşlar. Performax Xetra Comfort Red SW modelini yaklaşık 5 gundur ağır şartlar altında incelemekteyim. Klavye nereden baksan gunde 1-2 saat boş kalmakta.
Aile fertlerinin Online olarak iş ve eğitimlerinde yoğun olarak kullanılıyor. Basım hissiyatı gayet kaliteli. Daha once mebran bir klavye kullanıyordum, mekanik bir klavyeye gectiğimi, daha hızlı yazdığımı anlayınca hissettim. Işıklandırması ve makro tuş atama programı gayet yeterli ve illa ses tekerleği mute tuşu vs gibi multimedya tuşlarına ihtiyacınız yok cunku program uzerinden klavye uzerinde istediğiniz tuşa ses acma kapama mute durdurma vs gibi ozellikler cok rahat bir şekilde atanabiliyor ve bu beni gayet tatmin etti. Sanırım tuşları basınca bir yay sesi geliyor fakat ben bunun kasanın ustunun metal bir yapıda olduğu icin boyle bir ses cıkardığını duşunuyorum. Tabii herkese farklı gelebilir bu durum. Sadece m tuşunda gercekten bir yay sesi var, hafif bir tetiklemede bile yayın gıcırtısını rahat bir şekilde duyabiliyorsunuz.
Kesinlikle yağlanmaya ihtiyacı var fakat beni rahatsız etmiyor. Başka kullanan arkadaşlar 3. gunluk kullanımda tuşlarda tutukluluk yaptığı gibi olaylar yaşamış fakat ben herhangi bir sıkıntı yaşamadım ve aile fertlerine de bu durumu paylaştım, onlar da tabiri yerinde "gaymak gibi klavye" olduğunu soylediler.
Urunu direkt Starteknom'un kendi sitesinden 339 TL'ye satın aldım. Gayet guzel. Bu fiyata Full RGB bir mekanik klavye aldığım icin mutluyum. İnşallah uzun kullanımda bir sıkıntı cıkarmaz ve şu anki durumlar devam eder bir sıkıntı yaşarsam burayı tekrar hortlatacağım