Riders Robotik Ligi ’nde gencler, mentor oğretmenleri (mentorlar aynı zamanda veli ya da universite oğrencisi de olabilirler) onderliğinde 6-10 kişilik takımlarını kuruyor ve lige dahil oluyorlar. 5 haftalık eğitim suresi boyunca cevrimici canlı eğitimlerde robotik kodlamanın temellerini oğrenen oğrenciler, sonraki aşamada ise takımlarıyla birlikte robotik projelerini geliştirerek ekip calışması ile yarışma heyecanına ortak oluyorlar.
15 ulkeyi kapsayan ve dunya şampiyonluğuna kadar olan surecte, oğrencileri neler bekliyor? Riders Robotik Ligi icin takım kayıtları 7 Ekim tarihine kadar surecek. Kayıt doneminin ardından, 8 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında lig seruveni başlamadan once cevrimici eğitimler tamamlanmış olacak. Ardından 14 Kasım tarihine kadar takımlar, eğitim suresi boyunca kendilerine verilen gorevleri tamamlayacak ve paylaşılan ipucları ile yarışmalara hazırlanacaklar. Takvimler 15 Kasım ’ı gosterdiğinde ise on eleme sureci başlayacak ve 18 Kasım ’a kadar sezon finaline katılmaya hak kazanan takımlar belli olacak. 22-25 Kasım tarihlerinde, sezon finali tablosunun ilk 3 sırasında yer alacak takımlar adını Dunya Finali ’ne yazdıracak. 23 Nisan 2023 tarihinde bu uzun maratonun en iyileri belli olacak. Dunya Finali ’ne katılmaya hak kazanan takımlar, tum sezonların en iyileriyle uluslararası yarışmada karşı karşıya gelerek zirve mucadelesi verecekler.
Riders Robotik Ligi 3. sezonu boyunca oğrenciler, ACROME Robotics Kurucu ve CEO ’su Başar Şahinbeyoğlu ile yuzde yuz canlı uzaktan eğitim gorme imkanı yakalayacak. Eğitim sonunda oğrenciler Riders tarafından verilen bir ‘ ’Eğitim Sonu Sertifikası ’ ’ kazanacaklar. Tum oğrenciler 4 ay suresince sınırsız olarak erişebilecekleri bir Riders hesabı uzerinden diledikleri zaman pratik yapma imkanı kazanacaklar. 5 hafta boyunca surecek 15 saatlik kapsamlı programın ardından takımlar Sezon Finalleri ve Dunya Finali ’ne katılım fırsatı elde edecek ve oduller kazanacak.
Riders Robotik Ligi 3. sezon kaydı nasıl yapılır?

Riders ve Riders Robotik Ligi hakkındaki tum gelişmelere Riders.ai web sitesi uzerinden ve aşağıdaki sosyal medya kanalları uzerinden ulaşabilirsiniz. Diğer yandan Riders, topluluğun en yeni gelişmelerden haberdar olduğu, yarışmacıların karşılaştığı sorunlar hakkında cozumler aradığı ve hatta bir takıma sahip olmayan gonullulerin kendilerine takım bulabildiği bir Discord sunucusuna sahip.