Merhaba Technopat okurları.

Bu yazımda tesadufen keşfettiğim SteelSeries GG erken erişim ozelliği olan, tamamen ucretiz ve hic bir SS urunune sahip olmasanız bile kullanabileceğiniz bir ozellikten bahsedeceğim. SteelSeries Sonar.

SteelSeries Sonar ozelliği butun marka ve model kulaklıklar icin ekolayzır, 7.1 ses gibi ozellikler kazandıran yazılımsal bir ozellik.

Nasıl kullanabilirsiniz? En guncel SteelSeries GG yazılımını indirdikten sonra hesabınızla giriş yapın. (Yoksa hesap oluşturun ve giriş yapın.)
Ardından Settings>General>Beta Opt-in seceneğini aktif hale getirin.
Surprizbozan

Actıktan sonra ana sayfaya donun (Home).

Bu sayfada en ustte bulunan yazıya Learn More deyin.

Surprizbozan

Sonrasında Join Early Access dediğimizde ozellik acılacaktır.
Surprizbozan

Ozellik acıldıktan sonra varsayılan cihazlarınızı seciyorsunuz. İki adet sanal ses surucusu sunuyor bize, biri Gaming, diğeri Chat. Gaming Output ve Chat output icin aynı ses cihazını sectikten sonra ozelleştirmelere gecebiliriz.

Surprizbozan: Gaming secenekleri

Surprizbozan: Chat ve mikrofon ozellikleri Chat ve mikrofon birebir aynı arayuze sahip. Gelen ve giden ses icin gurultu engelleme, minimum ses aktivasyon noktası gibi ozellikler acabiliyorsunuz.

Ozelliği şahsen aşırı beğendim. Gelen ve giden sesler icin gurultu engelleme bulunduğu gibi patlayarak gelen (mikrofonu kotu olan arkadaşlarınızın ufleyerek konuşmasını bastırmak gibi) sesleri bastırma ozelliği de var. Dandirik laptopumla bile performans kaybı yaşamadan ozelliği kullanabiliyorum. Kendi sistemimden uzakta gecirdiğim bu vakitte laptopumun mikrofonu ve telefon uzerinden Wo Mic'in mikrofonu ile cok kez sorun yaşadım. Laptopun fan sesi falan filan arkadaşlarıma gidiyordu. Bu şekilde bu tarz gurultulerden kurtulduğum yetmiyormuş gibi sesi istediğim gibi ayırabiliyor olmak kendi sistemime kavuştuğumda da kullanacağım bir ozellik. Bu ozellikle birlikte Discord ve oyun seslerini yayınlarda ve videolarda ayırabilirim. Her marka kulaklıkla calışıyor ve kullanmak icin SS urunune sahip olmanıza gerek yok dediğim gibi.

Dosya Ekleri 1646769243337.png 196 KB · Goruntuleme: 213