Dun gece bugunku dogumgunum icin yaptigim pastam....
Tarif biraz ugrastirici ama cok lezetli bir pasta
ozelikle cikolata mus harika. Benim yaptigim mus biraz az geldi birdahaki sefere malzemeleri iki katina cikararak yapicam...
Pandispanyanin hazirlanisi:
Yumurtalari seker ile 6 - 7 dak. sekerle iyice eriyinceye kadar mikserle cirpin. Kaynar suyu yavas yavas illave edin ama cirpmayada devam edinki yumurta pismesin. Siviyagi ve yogurdu ekleyin ve cok az cirpin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve karisima ekleyin ve tahta kasikla karisima yedirin. Yaglanmis ve unlanmis kalba dokerek onceden isitilmis 180 derece finda pisirin.
Musun hazirlanisi:
Sicak su uzerinde koydugunuz sos kabinda cikolatayi, sutu ve tereyagini birlikte benmari usulueritin. Cikolata eridiginde yumurta sarisinda cikolata ile birlikte benmari usulu pisirin. Kremayi mikserle cirparak sertlestirin. Cikolatali karisim ilidiktan sonra kremayi ekleyin.
Pastanin Hazirlanisi:
Pismis olan pandispanyani 2 yada 3 kat kesin. Pastanizi yapacaginiz kaliba pandispanyanin ilk katini yerlestirin. Uzerine musu dokun dilerseniz muz gibi mevyelerde koyabilirsiniz (ben muz koydum). Bu islem bittikten sonra dolapta dinlendirin. Pastanizi kaliptan cikarin ve dilediginiz gibi susleyin...
Yogurtlu Pandispanya icin Malzemeler:
4 adet yumurta
4 Turk Kahves incani Toz Seker
4 Turk Kahve Fincani Un
1 Turk Kahve Fincani Yogurt
2 yemek kasigi Siviyag
3 yemek kasigi Kaynar Su
1 Pkt. Kabartma Tozu
1 Pkt. Vanilya
Cikolatali Mus Icin Malzemeler:
180 gr kuvetur cikolata parcalanmis
1/4 su bardagi sut
4 yemek kasigi tereyag
1 yumurta sarisi
250 ml soguk krema
Uzerini suslemek icin:
Bol hindistan cevizi
Kusura bakmayin biraz karisik anlatim galiba....