Fareyi 2 haftadır kullanıyorum, asıl almak istediğim model G Pro Wireless modeliydi lakin butcem buna el verdi.
Her şeyden once uzun zamandır ilk defa simetrik olmayan bir fare kullanmaya başladım ve alışmam biraz zaman aldı, orta uzunlukta bir ele sahibim ve tutuş şeklim palm. Kucuk elli kullanıcılar icin uygun olmadığı kanaatindeyim.
Farenin sağ ve sol kenarlarında kaucuk malzeme kullanılmış, fareyi tutarken elinize sert malzeme yerine kaucuk malzemenin gelmesi gercekten kalite hissiyatını arttırmış lakin geri kalan malzemeler icin aynı şey gecerli değil ozellikle elimin az bir şey nemli olması durumunda hemen iz bırakıyor.
Kablosuz Teknolojisi:
Eski farem G305'den LightSpeed teknolojisi aşinayım, kablolu bir fareden kesinlikle farkı olmadığını rahatca soyleyebilirim zaten fareyi almadan once yaptığım ilk araştırma profesyonel FPS arenasında bu farenin kullanıp kullanılmamasıydı. Kablosuz fare kullanan bilindik e sporcular genellikle G Pro Wireless ve G Pro X Superlight kullanıyor lakin hatırı sayılır bir kac e sporcuda bu fareyi gorunce aklımda soru işareti kalmadı.
Sensor:
Sensor olarak G703 modelinin 2 farklı sensore sahip modeli şuan piyasada satışta, benim aldığım Hero sensorlu model ''910-005641'' seri model numarasına sahipken Pixart PWM33366 sensorlu model 910-005094 numaraya sahip, alırken dikkat etmekte fayda var.
Hero sensorlu model başlarda Hero 16K sensor modeliyle piyasaya surulurken daha sonra Hero 25K sensor ile gelmeye başladı, Logitech Hero 16K modellerine ise G HUB guncellemesi ile Hero 25K modeline yukseltme olanağı sağladı. Bu fareyi alacaklara benim onerim Hero modelidir.
Switch:
Fare uzerinde biri DPI tuşu olmak uzere 6 adet tuş bulunmaktadır, farede 50 milyon tıklama omrune sahip, sesli sayılabilecek switchler kullanılmış ve basış hissiyatı gayet iyiyken tıklama gecikmesi ise 9 MS, bu surenin bir anlam ifade etmesi icin G Pro Wireless gibi ust seviye bir modelin tıklama gecikmesi 10 MS olduğunu paylaşmak isterim.
Aydınlatma:
Farenin ust kısmında bir adet aydınlatmalı G logosu ve fare tekerliğinin ortasında ince bir şerit şeklinde aydınlatma mevcut, bu aydınlatmaları G Hub uzerinden kişiselleştirebiliyoruz.
Skatez:
Farenin on ve arka kısmında yay şeklin 2 adet PTFE ayaklar mevcut, henuz kullanım esnasında bir sorun ile karşılaşmadım lakin bu ağırlıkta bir fare icin gozume biraz kucuk geldi.
Tasarım ve ağırlık:
Tasarım goreceli bir kavram olmakla beraber, bu fare sağ el ve orta-buyuk elli kullanıcılarına hitap eder bir tasarıma sahip, ağırlık olarak 94g ağırlığa sahip kutu icerisinden cıkan ek ağırlıkla ağır fare severleri de cezbetmektedir. Bilindik bir tasarım ile karşılaştırma icin G305 ile yan yana bir kac fotoğrafını ekledim.
Kutu iceriği:
-1.8 metre Micro-USB kablo,
-Wireless alıcı,
-Kablo ile alıcıyı birleştirmek icin adaptor,
-Bir adet 10g ağırlık
-Tabi ki kucuk bir kullanım kılavuzuyla G703'un kendisi cıkıyor.
Dosya Ekleri