Mimarlık kariyerinin en ortalık yerinde "birdenbire" album yapmaya karar veren bir genc mimar... İstanbul sevdalısı bir seyyah... Sonsuzluğa emanet ettiği tum ruhların hÂl yasını tutan bir duygusal adam... Beklettiği, dinlendirdiği, demlendirdiği şarkılarını bir kayığa bindirip "nihayet" yuzdurmeye karar veren bir muzisyen... EMRE ASLAN.
Uzun yıllardır İstanbul'un bircok tanınmış mekÂnında, kendi kurduğu gruplarla performans sergileyen Emre Aslan'ın alternatif pop tarzında, 11 şarkıdan oluşan "Birdenbire" isimli ilk albumu 3 Adım Muzik etiketiyle Ocak ayında raflardaki yerini aldı.
Butun soz ve muziklerin Emre Aslan'a ait olduğu albumun produktorluğunu Alper Gemici yaptı. Albumde Ozan Tugen (cura), Uğur Gulbaharlı (piyano), Ceren Tugen Akyıldız (duet), Sinan Kaynakcı (Pinhani)(gitar) gibi usta muzisyenler konuk olarak yer aldı. Babajim İstanbul ve İskender Paydaş studyolarında kaydedilen albumun miksleri Mars Ankara studyolarında Mehmet Uğur Memiş, masteringi ise Cağlar Turkmen tarafından yapıldı.
İstanbul, Antalya, Moskova, Baku, Los Angeles gibi bircok farklı şehirde, seyahatlerde, 2003-2013 yılları arasında yazılmış enerjik ve umut dolu şarkılardan oluşan album, son yıllarda muzik dunyasının icine girdiği melankolik ruhtan alabildiğine uzak bir yapıda hazırlandı. Albumde piyano, cello gibi Klasik Batı Muziği enstrumanlarının yanı sıra ut, klarnet, cura, darbuka gibi Turk Muziği enstrumanları da kullanıldı.
Albumle aynı adı taşıyan "Birdenbire" şarkısının video klibini Evren Arasıl, imaj fotoğraflarını İbrahim Ozbunar cekti. Klip ve fotoğraflar icin stil danışmanlığını ise unlu modacı Hatice Gokce yaptı.
Defne Joy Foster icin ağıt...
Emre Aslan'ın, arkadaşı Defne Joy Foster ve "geride kalan" oğlu icin bestelediği ve sadece bir piyano eşliğinde seslendirdiği şarkısı "Defne", gosterişten uzak haliyle albumun en dramatik ve duygu yuklu şarkısı oldu. "Bu şarkıya duzenleme yapmaktan ozellikle kacındık. İstedik ki en yalın haliyle sunalım şarkıyı; allayıp pullamadan, suslemeden... Bir şarkıdan ziyade bir ağıt aslında... Defne'yi anmak icin yakılmış ve selam iletmek icin uzaklara..."
İstanbul aşığı bir mimardan, iki farklı İstanbul şarkısı...
İstanbul icin iki tane şarkı yazan ve albumunde yer veren genc sanatcı; "Ben İstanbul aşığı bir mimarım. Doğduğum bu efsunlu kent icin endişelenen, geldiği ve getirildiği nokta icin huzunlenen bir İstanbulluyum. Şarkılarımdan birinde "Kimse senin derdini anlamadan, herkes sana şarkı yazıp durmuş." diyorum mesela... Uzuluyorum cunku İstanbul'a, acıyorum haline... Coğu insanın yapmadığını yapıyorum, empati kuruyorum esasında." sozleriyle ifade ediyor hislerini.
Diğer şarkıda ise İstanbul'u enerji yutan, hayat ışığını emen şuh bir kadın olarak tasvir eden şarkıcı "İstanbul zor bir şehir... Sana iyi gelmediğini bildiğin halde bir turlu ondan kopamadığın tutkulu bir Âşık." sozleriyle ortaya dokuyor İstanbul'un karanlık yuzunu. İstanbul'un ağzından yazdığı Şehr-i Zişan şarkısında "Binlerce yıllık yaşıma rağmen, ihtiyacım var senin birkac yılına..." diyor ve ekliyor "Zaten İstanbul bu yaşa nasıl geldi sanıyorsun? Senden, benden calarak..."

kaynak: sozmuzik