Merhabalar. Daha once Steelseries Apex 7 kullanım deneyimimden bahsetmiştim. Bu sefer biraz daha uygun fiyatlı olan Gamepower Saber RGB ile gecirdiğim 1 yılı sizlere anlatmak istiyorum.

Bugune kadar SteelSeries'in 5 klavyesini kullandım ve hÂlihazırda kullanırken Gamepower Saber RGB klavye aldım. Dolayısıyla bu inceleme, Gamepower Saber RGB acısından biraz acımasızca olacak. Alma sebebim ise goruntusunun cok hoşuma gitmesi. İlk 6 ay mutemadiyen kullandım, son 6 ay ise nadiren kullandım. 1 yıllık kullanım sonuclarımı sizlerle paylaşmak istiyorum zira cok fazla satın alınan bir klavye.

Oncelikle bu 1 yıllık kullanımda hicbir tuşta basmama, cift basma gibi sorunlar olmadı. Keza RGB aydınlatmalarda da hicbir sorunla karşılaşmadım. Kısacası servisin yolunu tutacak hicbir durumla karşı karşıya gelmedim.

Elime alıp esnettiğimde hafif gıcırdama sesler cıkıyor lakin bu fiyattaki klavye icin gayet normal. Hatta klavye yatağındaki aluminyum levha oldukca sağlam. Sadece alt kısım şeffaf plastik olduğundan ve muhtemelen RGB'ler daha iyi gozuksun diye bu şekilde yaptılar. Ancak hızlı yazarken veya ortadaki tuşa sert basarken klavye govdesinden gıcırdama sesleri gelmiyor. Kablosu orgulu ve kablosunda hicbir aşınma olmadı. Multimedya tuşları cok rahat kullanılıyor. Ben blue switch olanını kullandım ve diğer blue switch klavyelere gore biraz daha yuksek anahtar sesi var.

Klavye gercekten cok şık. RGB sevenler icin alınabilecek en uygun fiyatlı klavye diyebilirim. Bu klavyede memnun kalmadığım tek bir sıkıntı var o da yay sesi. Elbette Steelseries klavyeler kullandım ve onlarda da bazen yay sesi oluyordu ama duyabilmek icin kulağı yaklaştırıp dinlemek gerekiyordu. Fakat Saber RGB'de bariz bir yay sesi var. Yay sesi olmasa mukemmel bir klavye diyebilirim fiyatına gore. Genel olarak alınır mı? Kesinlikle alınır. Gamepower'ın o kadar da kalitesiz bir marka olduğunu duşunmuyorum.