ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone 14'un tanıtımına paralel olarak yeni işletim sistemi iOS 16'yı yayınladı. Şirketin akıllı telefonlar icin geliştirdiği en yeni işletim sistemi, kullanıcılara cok sayıda yeni ozellik sundu. Ancak iOS 16, halihazırda oldukca sorunlu bir işletim sistemi. Hatta Apple, daha kullanıcıya ulaştırmadığı iPhone 14 ailesi icin bile iOS 16.0.1 kodlu bir guncelleme yayınlamak zorunda kaldı.
Şimdiyse iOS 16'da yeni bir hata tespit edildi. İşin garip tarafı, Apple'ın bu hatadan bihaber olmasıydı. Gelin hep birlikte bu olayın detaylarına yakından bakalım.
iOS 16'nın pano yoneticisi hatalı calışıyor
Apple, iOS 16 ile kullanıcıların gizliliğini sağlamayı amaclayan yeni bir ozelik geliştirdi. Bu ozellik, uygulamaların daha onceden kopyalanmış ve panoya yerleştirilmiş olan metinlere ulaşmasını sağlamak icin kullanıcı izni istiyordu. Apple'a gore bu ozellik sayesinde telefondaki uygulamalar, panoya doğrudan ulaşamayacaktı. Ancak bu ozellik olması gerektiği gibi calışmadı. Oyle ki tum uygulamalar, pano erişimi icin defalarca kez izin bildirimi gondermeye başladı. Konuyla ilgili acıklamalarda bulunan ust duzey Apple yoneticilerinden Ron Huang, bunun olmaması gereken bir durum, yani bir hata olduğunu soyledi.
Ron Huang tarafından yapılan acıklamaya gore kullanıcıları canından bezdiren bildirimler, kesinlikle beklenen bir şey değil ve duzeltilmesi gerekiyor. Ayrıca Huang'a gore pek cok kullanıcı, bu yeni ozellikteki hatadan muzdarip. Apple yetkilisine gore şirket bu sorunu duzeltmek icin calışmalara başladı ve sonraki iOS guncellemeleri ile bu sorun tarihe gomulecek...