Teknik ozellikler
Cpu: intel core i7 4850HQ 2.3ghz turbo booster 3.5ghz Gpu: Dahili intel iris pro 5100 Harici Nvidia Gt750m 2gb gddr5 Hard Disk:512 gb PCLe tabanlı flash depolama Cozununurluk:2880*1800 Bellek miktarı:16gb ddr3 Ebatlar:Yukseklik: 1,8 cm Genişlik: 35,89 cm Derinlik: 24,71 cm Ağırlık: 2,02 kg Malzeme:%100 Aliminyum, monitor gercek camdır windows ureticilerinin %90'nın koyduğu plastik lcd değildir ekran ips paneldir inc başına duşen piksel oranı 220ppi'dır. On kamera:720p Cıkış TV İCİN) 60 Hz'e kadar 1080p cozunurluk icin destek 30 Hz'e kadar 3840 x 2160 cozunurluk icin destek 24 Hz'e kadar 4096 x 2160 cozunurluk icin destek. 10.9.3 surumuyle 4k desteğide geldi, windows paso defender guncellemesi gondermeye devam etsin
Program olarakta garageband finalcut pro gerek iwork programları olsun kullandıgım hicbir programda sorun yasatmadı hepsi jet hızında acılıyor. Oyunlarda 15-20 dakika sonra fan sesi geliyor w,a,s,d tuşlarının olduğu kısımda bir ılıklık hissediyorsunuz ama kesinlikle rahatsız etmiyor. Kasanın uzerinde ısınma neredeyse sıfır sadece altı ısınıyor o da 10 dakika demeden soğuyor oyundan cıkınca. Aliminyumun artıları diyelim. Vmware fusion ile sanal w8.1 yukledim 100gb yer acıp mukemmel oldu ms uygulamalarına ihtiyac duyarsam tek hareketle sayfalar arasında geciş yapabiliyorum cihazı kapatıp acmadan.
Ses seviyesi mukemmel diyebilirim. Hayatımda hicbir laptobun dahili hoparlorunden bu kadar kaliteli ve yuksek bir ses almamıştım ozellikle oyunlarda harika oluyor gelen sesin seviyesi. Ben antivirus kurmadım bitdefender virus scanner programını kurdum aklıma gelirse taratıyorum henuz birşey bulmadı. Acılış ve kapanış sureleri birbirine cok yakın yaklaşık 8-12 saniye arası. Ekran kapalıyken monitor tamamen kararıyor simsiyah oluyor harukulade bir goruntusu var.
Pili yaklaşık 7 saat gidiyor webte. surekli harici gpu'yu calıştıran oyun oynarsanız bu sure 2 saate kadar duşebiliyor. Pildeykende herhangi bir performans kaybı gormedim oyunlarda uzerindeki dahili ve harici cozumler cok guclu cunku birde windows la sakın karşılaştırmayın oyunların windows ve mac surumleri kesinlikle aynı değil. Sistem ihtiyaclarıda oyle oyun firması sadece apple'a ozel yazdığı icin cok duşuk donanımlarla buyuk işler başarıyor mac'ler. Tabi windows platformuna ozel yazılmış daha farklı oyunlarıda indirip oynayabilirsiniz gerek bootcamp ten kuracağınız (tavsiye edilir) yada sanal makina uzerinde. Ben henuz bunu yapmadım ama araştırmalarımda parallel desktop, vmware fusion gibi sanal işletim sistemi kuran kişilerinde oyun oynayabildiklerini okumuştum.
Monitorun arkasındaki elma logosu ışıklı bu arada klavyede alttan aydınlatmalıdır ilk kez mac ile tanışacak olup bu yazıyı okuyanlar bilsin istedim. Yapacağınız işe gore değişmekle birlikte windows platformunda olan programların neredeyse aynısı yada muadili mac icinde var arkadaşlar. Olmayanı da sanal makina cozumleri yada bootcamp ten kuracağınız windows surumleriyle cozebilirsiniz. En azından windowsun klasik sacmalıklarıyla uğraşmayacağınızın kefili benim
Resmi fiyatı 6800tl ama daha hesaplı veren yerler mevcut araştırsın alacak olanlar.
Benden şimdilik bu kadar aklınıza takılan anlamadığınız bir nokta olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya calışırım. Okuduğunuz icin teşekkur ederim.