Onlar da bu alanda calışmak isteyenlere yol gostermesi acısından deneyimlerini bizlerle paylaştı. O halde gelin bu sektore dair en cok merak edilenleri bir de onlardan dinleyelim.
İşte cağrı merkezinde calışan 25 yaşındaki kadının cevapları: Cağrı merkezinin calışma şartları şirketten şirkete gore değişir.

Ben kendi adıma konuşacak olursam, calıştığım şirketle sabit saatlerde calışıp hafta sonu da calışmayacak (off) şekilde baştan anlaşmıştım. Benim calışmaya devam etmemin oncelikli sebebi bu ama tabii bu da cok iyi değil.
Her sektorde olduğu gibi burada da deneyim isteniyor.

Bunun yanında ikna kabiliyetine ve duzgun diksiyona da bakıyorlar.
Ofisten calışmayalı yıllar oldu, diyebilirim.

Arkadaşlarımla calışmak daha keyifli ancak ev daha konforlu. Mesela home office olması, pijama ile calışmak, bir kadın olarak sac ve makyaj derdinin olmaması demek. Misal yine calışırken cay ve sigara yapabiliyorsun, boyle konforlu bir yanı var.
Maaşlar genelde asgari ucret+prim şeklindedir.

Acıkcası ben cağrı merkezinde calışıp hakkımızı alabildiğimizi duşunmuyorum. Coğu cağrı merkezinde şartlar ağır, yorucu ve karşılığı cok az. Mesela bu iş kolunda, mevcut konumundan daha ust bir konuma gecip yukselen arkadaşlarımı gordum ancak ben hic yukselemedim.
Muşterinin ihtiyacına gore muşteriyle ilk temasta olan kişiler biziz.

Biz muşteriyi bilgilendirip yonlendirerek onların ihtiyaclarını karşılıyoruz.
Aslında ben bu iş kolunu sevdiğim icin değil, gecmişte de iş deneyimim sadece bu alan olduğu icin mecburen burada calışıyorum.

Benim gibi bu sektorden kurtulamayanlar da bana hak verecektir, ki bence zaten cağrı merkezi bir bataklık, giren kolay cıkamaz. Bunun nedeni bu alanda surekli bir sirkulasyon vardır. Yani surekli calışan alımı vardır ve iş olanağı fazladır. Siz de mecburiyetten devam edersiniz. Sonrasında da artık daha iyi şartlarda iş bulamadığınız icin yine devam etmek durumunda kalırsınız. Genel itibarıyla iyi bir yanı yok.
Belki de mobbing ve hak yemenin bu kadar cok olduğu başka bir meslek daha yoktur. En azından ben gormedim.

Burada hırs ve rekabet cok fazla. Tabii cok iyi arkadaşlıklar edindiğim iş yerleri de oldu. Lakin coğu cağrı merkezi personelini samimi ve icten bulamıyorum. Bizim sektorde yalana yatkınlık cok fazla, biz yalan konuşuyoruz bu bir gercek.
Departmanlar arası yardımlaşma, sadece yonetici isterse sağlanır.

Yoneticinin istemediği durumlarda her departman kendi goreviyle ilgilenir. Kimse gorevinin dışına cıkma konusuna yanaşmaz.
Cağrı merkezi pişmanlıktır ancak borc yiğidin kamcısıdır.

Banka kredilerinden aldığım guce dayanarak işime devam etmekte olduğumu soylemek istiyorum.
Şimdi 29 yaşındaki erkek calışanın yanıtlarıma gecelim: Cağrı merkezi, universite mezunu olmak uzere, lise ve yuksekokul mezunlarına da kariyer imkanı sağlayabilen bir sektor.

Cağrı merkezinde 2 yıl calışanların mahkemede yaptıkları şahitliğin coğu zaman gecersiz olduğunu ara bulucudan duymuştum.

Acıkcası bu sektorde her proje home office calışmaya uygun değil. O nedenle evden veya ofisten calışma durumu proje bazlı değişkenlik gosterir.

Ucretlerimiz maaş+prim olarak veriliyor. Ama bazı şirketler calışanların yemek ve yol masraflarını da oduyor.

İnsanlar bence cağrı merkezlerinde calışıp haklarını alabiliyor diye duşunuyorum. Yani alamasalardı bu kadar istihdam olmazdı.

Ancak buralar dedikodu kazanıdır. Burada calışanlar mezar işcisi gibidir, herkes birbirinin kuyusunu kazar.

Bu nedenle mobbing arkadaşlar arasında bile yapılabiliyor.
Cağrı merkezlerinde muşteri temsilcisi, takım lideri, supervizor, operasyon yoneticisi, mudur gibi pozisyonların dışında diğer sektorlerde yer alan finans, insan kaynakları, eğitim, iş geliştirme, satış ve pazarlama, kalite, planlama, kurumsal iletişim, bilgi teknolojileri gibi bircok departmanda iş imkanı sağlanabilmektedir.

Bizim şirkette yukselenler şirketin icinden olur. Yani diyelim mudur alınacak şirket bu pozisyonu kendi icerisinden cıkarır, dışarıdan gelmez.

Hepinizin de gorduğu gibi bu iki kişinin goruşlerinde ve deneyimlerinde benzerlikler olmasının yanında farklılıklar da vardır. Peki siz daha once hic cağrı merkezinde calıştınız mı? Veyahut calışmaya devam ediyor musunuz? Goruşlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.