Android işletim sistemine sahip bir mobil cihaz kullanıyorsanız zaten Google urunleriyle icli dışlısınız demektir. Ancak farklı işletim sistemlerine sahip farklı cihazlar kullanıyor olsanız bile yine Google kullanıyorsunuzdur. Cunku Google Chrome, YouTube, Gmail ve daha pek cok populer hizmetin sahibi Google ’dır. Hepimizin bildiği gibi Google, tum bu hizmetleri kullanırken bıraktığımız izleri kaydediyor ve Google Etkinliğim sayfası uzerinden de bunu bize gosteriyor.
Eğer bir uygulama yuklerken karşınıza cıkan tum sorulara evet yanıtını veriyorsanız muhtemelen Google etkinlik gecmişi sayfanız epey kalabalıktır. Endişelenmeyin, dunyada milyarlarca insan bu durumda. Peki neler kaydediliyor şoyle bir bakalım ya da silelim diye merak etmiyor musunuz? Gelin Google etkinlik gecmişi nedir, nasıl acılır, en onemlisi Google etkinlik gecmişi nasıl silinir gibi merak edilen sorulara yakından bakalım ve uygulayabileceğiniz yontemleri gorelim.
Google etkinlik gecmişi nedir? Google etklinlik gecmişini acma ve silme: Google etkinlik gecmişi nedir? Google etkinlik gecmişi ne işe yarar? Google etkinlik gecmişine nasıl bakılır, nasıl acılır? Yontem #1: Google mobil uygulaması uzerinden Google etkinlik gecmişine bakma Adım #1: Kullandığınız mobil cihazdaki Google mobil uygulamasını acın Adım #2: Google hesap bilgilerinizle giriş yapın Adım #3: Sağ ust koşedeki profil resminize dokunun Adım #4: Google Hesabınızı Yonetin yazısına dokunun Adım #5: Veriler ve Gizlilik sekmesini acın Adım #6: Gecmiş Ayarları başlığını bulun Adım #7: Etkinliğim seceneğine dokunun Adım #8: Google etkinlik gecmişinizi goruntuleyeceksiniz Yontem #2: İnternet tarayıcınız uzerinden Google etkinlik gecmişini acma Google etkinlik gecmişi nasıl silinir? Yontem #1: Google mobil uygulaması uzerinden Google etkinlik gecmişi silme Yontem #2: İnternet tarayıcınız uzerinden Google etkinlik gecmişi silme

İlk olarak, Google etkinlik gecmişi nedir? Neredeyse tum dijital hizmetler gibi Google da, hangi Google hizmetini kullanırsanız kullanın geride bıraktığınız izleri yani kişisel verileri kaydeder. Web ve uygulama etkinliği, konum gecmişi, YouTube gecmişi olmak uzere uc temel başlık altında saklanan bu verilerin hangilerinin saklanacağını siz belirleyebilirsiniz. Dilerseniz hicbir verinin saklanmamasını sağlayabilir ve saklanan verileri silebilirsiniz.
Peki, Google etkinlik gecmişi ne işe yarar?
Eğer Google ’ın etkinlik gecmişinizi sakladığını ilk kez duyuyorsanız bu durum biraz korkutucu gelmiş olabilir ama endişe etmeyin, hepsi bunu yapıyor. Google etkinlik gecmişinin temel amacı, Google kullanıcılarına cok daha ozelleştirilmiş bir hizmet sunmaktır. Daha once geride bıraktığınuz izler ve paylaştığınız veriler kaydedildiği zaman bir sonraki seferde cok daha kişisel bir hizmet alırsınız.
Elbette Google etkinlik gecmişinin oncelikli amacı Google ’a para kazandırmaktır. Bugun hangi uygulamayı ya da internet sitesini acarsanız acın karşınıza mutlaka bir Google reklamı cıkar. Karşınıza cıkan reklamların her biri size ozel olarak sunulmaktadır. Cunku saklanan verileriniz analiz edilmiş ve yemek tarifi bakarken hangi reklama daha hevesli tıklayacağınız belirlenmiştir. Yani Google etkinlik gecmişinizin kaydediliyor olması demek, karşınıza cıkan her şeyin size ozel olacağı anlamına gelir.
Google etkinlik gecmişine nasıl bakılır, nasıl acılır? Yontem #1: Google mobil uygulaması uzerinden Google etkinlik gecmişine bakma: Adım #1: Kullandığınız mobil cihazdaki Google mobil uygulamasını acın:
Android işletim sistemine bir mobil cihaz kullanıyorsanız zaten yuklu olarak gelen uygulamalar arasında Google mobil uygulamasını bulabilirsiniz. iOS işletim sistemine sahip bir mobil cihaz kullanıyorsanız App Store uzerinden Google mobil uygulamasını indirebilirsiniz.
Adım #2: Google hesap bilgilerinizle giriş yapın: Android işletim sistemine bir mobil cihaz kullanıyorsanız zaten Google mobil uygulaması yuklu olarak gelmiş ve Google hesabınızla acılmıştır. iOS işletim sistemine bir mobil cihaz kullanıyorsanız App Store uzerinden Google mobil uygulamasını indirdikten sonra işlemi surdurmek icin Google hesap bilgilerinizle giriş yapmalısınız.
Adım #3: Sağ ust koşedeki profil resminize dokunun:
Android ya da iOS mobil cihazınızdaki Google mobil uygulamasına hesap bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra uygulamanın ana sayfası ile karşılaşacaksınız. Klasik bir Google ana sayfasına benzeyen sayfanın sağ ust koşesinde bulunan Google hesabınıza ait profil resmine dokunarak işlemi surdurun.
Adım #4: Google Hesabınızı Yonetin yazısına dokunun:
Google mobil uygulamasının sağ ust koşesinde bulunan profil resminize dokunduğunuz zaman acılan menude Gizli Modu Ac, Arama Gecmişi, Şifreler, Sesli Oku, Ayarlar ve benzeri pek cok secenek goreceksiniz. İşlemi surdurmek icin Google Hesabınızı Yonetin yazısına dokunun
Adım #5: Veriler ve Gizlilik sekmesini acın:
Google Hesabınızı Yonetin yazısına dokunduğunuz zaman karşınıza Google Hesabı sayfası cıkacak. Ana Sayfa, Kişisel Bilgiler, Veriler ve Gizlilik, Guvenlik, Kişiler ve Paylaşım sekmeleri arasından Veriler ve Gizlilik sekmesini genişleterek işlemi surdurun.
Adım #6: Gecmiş Ayarları başlığını bulun:
Veriler ve Gizlilik sekmesini actığınız zaman karşınıza Gizlilik Kontrolu, Yaptıklarınız ve Gittiğiniz Yerler gibi pek cok farklı başlığın olduğu bir sayfa cıkacak. Sayfayı biraz aşağı kaydırarak Gecmiş Ayarları başlığını bulmalısınız.
Adım #7: Etkinliğim seceneğine dokunun:
Veriler ve Gizlilik sayfasındaki Gecmiş Ayarları başlığının hemen altında Web ve Uygulama Etkinliği, Konum Gecmişi ve YouTube Gecmişi seceneklerini goreceksiniz. Dilerseniz bunları tek tek acarak detayları gorebilir ve duzenleyebilirsiniz ancak tum Google etkinlik gecmişini gormek icin Etkinliğim seceneğine dokunmalsınız.
Adım #8: Google etkinlik gecmişinizi goruntuleyeceksiniz:
Google etkinlik gecmişinizdeki hareketler, yeniden eskiye doğru sıralanır. Tarihe ve Urune Gore Filtrele seceneği uzerinden belirli Google etkinliklerinizi gormeniz mumkun.
Yontem #2: İnternet tarayıcınız uzerinden Google etkinlik gecmişini acma: Adım #1: Buradaki bağlantı uzerinden Google ’ın My Activity sayfasını acın. Adım #2: Google hesap bilgilerinizle giriş yapın. Adım #3: Sayfayı aşağı kaydırarak tum Google etkinlik gecmişinizi gorebilirsiniz. ya da Adım #4: Filtre secenekleri uzerinden belirli Google etkinliklerinizi gorebilirsiniz.
İnternet tarayıcınız uzerinden Google etkinlik gecmişinizi goruntulemek icin yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Bu adımlar tum internet tarayıcılarında ortaktır. Web ve Uygulama Etkinliği, Konum Gecmişi ve YouTube Gecmişi secenekleri uzerinden etkinlik gecmişini cok daha detaylı şekilde goruntulemeniz ve duzenlemeniz mumkun.
Google etkinlik gecmişi nasıl silinir? Yontem #1: Google mobil uygulaması uzerinden Google etkinlik gecmişi silme: Adım #1: Kullandığınız mobil cihazdaki Google mobil uygulamasını acın. Adım #2: Google hesap bilgilerinizle giriş yapın. Adım #3: Sağ ust koşedeki profil resminize dokunun. Adım #4: Google Hesabınızı Yonetin yazısına dokunun. Adım #5: Veriler ve Gizlilik sekmesini acın. Adım #6: Gecmiş Ayarları başlığını bulun. Adım #7: Etkinliğim seceneğine dokunun. Adım #8: Sil butonuna dokunun. Adım #9: Son Bir Saat, Son Gun, Tum Zamanlar uzerinden belirli etkinlikleri ve Ozel Aralık uzerinden belirli zaman aralığındaki etkinlikleri silebilirsiniz.
Google mobil uygulaması uzerinden Google etkinlik gecmişi silme işlemi icin yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Silme işleminin geri alınamaz olduğunu unutmayın. Bu nedenle hangi aralıktaki işlemleri silmek uzere olduğunuzdan emin olmalısınız.
Yontem #2: İnternet tarayıcınız uzerinden Google etkinlik gecmişi silme: Adım #1: Buradaki bağlantı uzerinden Google ’ın My Activity sayfasını acın. Adım #2: Google hesap bilgilerinizle giriş yapın. Adım #3: Sayfayı aşağı kaydırarak tum Google etkinlik gecmişinizi gorebilirsiniz. Adım #4: Sil butonuna tıklayın. Adım #5: Son Bir Saat, Son Gun, Tum Zamanlar uzerinden belirli etkinlikleri ve Ozel Aralık uzerinden belirli zaman aralığındaki etkinlikleri silebilirsiniz.
İnternet tarayıcınız uzerinden Google etkinlik gecmişi silme işlemi icin yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Silme işleminin geri alınamaz olduğunu unutmayın. Bu nedenle hangi aralıktaki işlemleri silmek uzere olduğunuzdan emin olmalısınız.
Google hizmetlerini kullanırken geride bıraktığınız izlerin kaydedildiği Google etkinlik gecmişi nedir, nasıl acılır ve nasıl silinir gibi merak edilen soruları yanıtlayarak uygulayabileceğiniz yontemleri tum detaylarıyla anlattık. Google etkinlik gecmişi hakkındaki duşuncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.