Ben ekran kartını Hepsiburada uzeriden toplam 4600 TL'ye taksit ile beraber aldım peşin fiyatı şu an bu konuyu actığım zaman 4100TL peşin fiyatı ile.
Kullandığım sistem ve ekran kartının ozellikleri:
İşlemci: Ryzen 3 3200G.
RAM1: Adata XPG Gammix D30 8 GB 3333MHz.
RAM2: GeIL EVO Forza 8 GB 3333MHz.
Anakart: Colorful A320M-K Pro v14.
PSU: FSP Hydro k 600W.
Ekran kartı: Sapphire 6500XT 4 GB.
Meraklısı icin ekran kartının ozellikleri.
GPU: Boost clock: Up to 2825MHz. Memory: 4GB/64 bit DDR6. 18 Gbps effective. Stream processors: 1024. Rdna™ 2 architecture. Ray accelerator: 16.
Ekran kartının performansı hakkında duşuncelerim;
64 Bit ve encoderı olmadığını goz onunde bulundurursak guc bakımından guzel bir kart.
GTA V'i en 1920x1080 ve yuksek ayarlarda render kalitesini 1.250X'e alarak denediğimde story modunda 70 FPS'in altına duştuğunu gormedim ama Online da 55-65 arasında geziyor diyebilirim daha akıcı olması icin Online da render kalitesini normale alıyorum.
CS:GO:1024x768 cozunurluğunde en duşuk ayarlarda 300-400 FPS arasında oynayabildim yer yer 50 FPS duştuğu yerler oluyordu ama pek sorun yaratacağını sanmıyorum.
League of Legends: Oyunu tost makinesinde bile oynayabildiğiniz icin sorun yok 200FPS alıyor
Minecraft Bedrock Edition: Ray Tracing deneyimini benim icin sağlayabildi ama tabii 30FPS gibi değerlerde surunuyordu bunu normalde buraya yazmayacaktım ama merak eden olabilir sadece gormek istiyorsanız acıp bakabilirsiniz.
Forza Horizon 4: 1920x1080 cozunurluğunde en yuksek ayarlarda 60-70 FPS gibi değerlerde oynadım gayet zevkliydi eskiden APU kullandığım icin cağ atlamış gibi oldum.
Genel olarak oyun oynama konusunda olan izlenimlerim bu şekildeydi şimdi ise soğutma kısmına değineceğim:
Ekran kartında fan stop ozelliği mevcut 50 derecenin altındayken fanı kapatıyor yuksek grafikli oyunlara girdiğim zaman 62 derecenin ustune hic cıktığını gormedim ondan dolayı sessiz bir kart olduğunu soyleyebilirim.
Herhangi bir şekilde ekran kartı uzerinden video kaydı alamıyorsunuz AMD bu ozelliği kapatmış sadece tek beğenmediğim ozelliği ise bu.