Malzeme kalitesi
Malzeme kalitesi olarak kulaklıklar da kutu da kaliteli plastik uzerine PU deri mi denir ne denir ondan yapılmış. (İngilizce "rubberized plastic" olarak geciyor.)
Logosunun da bulunduğu dokunmatik yuzey ise bakırmış.

Kulak uyumu
Bu kişiden kişiye değişir ancak bu kulaklık bana cok iyi uydu hatta icinde gelen Comply TrueGrip sunger uc ile daha da sağlam oldu.

Bluetooth bağlantı kalitesi
Truengine 3SE'nin bir QCC 3020li eski surumu bir de QCC 3040lı guncellenmiş versiyonu var. Benimki guncel versiyon ve bluetooth kalitesi cok iyi diyebilirim. Daha 4 gundur kullanıyorum ama cok iyi.
Cihaz BT 5.2 ve aptX Adaptive var, AAC yok SBC var.

Mikrofon kalitesi
Her bir kulaklıkta ikişer tane var ve CVC 8.0. Fiyatına gore ortalama diyebilirim.

Batarya omru
Kutusuz 10-11, kutuyla 30 veya uzeri saatlik bataryası var. Kulaklıklar 55 mAh iken kutu 500 mAh.
Ben 4 gundur kullanıyorum kutuyu daha yeni şarja taktım ve kulaklıkları da bu aralar cok yoğun ve yuksek sesli kullanmadığımdan tum gun dayanıyor. Bunda QCC 3040 cipinin cok az guc tuketmesinin faydası var.

Gecikme performansı
Video izlerken gecikme genelde yaşanmıyor ama tabii oyun modu olmasına rağmen her BT kulaklık gibi oyuna uygun değil.

Ses kalitesi
Cihazda bir titanyum kaplamalı ve bir de kompozit olmak uzere iki adet dinamik surucu bulunuyor.
Ben pop ve arabesk dışında her muzik turunu dinleyen biriyim. Şoyle bir ornek vermek istiyorum: Bohemian Rapsody dinlerken bu kulaklık size cok zevk veriyor, şarkıyı hissediyorsunuz. Yani enstruman ve ayrı seslerin farkına varıp, o şarkının verdiği uc boyut hissini deneyimleyebiliyorsunuz. Kısacası ses sahnesi (soundstage) ve enstruman ayrımı fiyatına gore hatta fiyatının birkac kat uzeri icin bile iyi. Enstrumanlar sanki hepsi ayrı ayrı yerlerden geliyormuş hissi veriyor.
Bass kalitesi olarak cok iyi diyebilirim. Diğerleri icin cok fikir belirtemeyeceğim onun icin buraya Picky Audio'nun puanlama tablosunu bırakıyorum:

Karşılaştırmam gerekirse, eski kulaklığım Haylou GT1'in incelemesinde ona 10 uzerinden 4,5-5 vermişim. O zaman 3SE de 9 diyebilirim.

Diğer ozellikler
Ek olarak sadece oyun modunu diyebilirim, 3SE'de ses dışındaki ozelliklere cok onem verilmemiş. Ben oyun cok oynamam ama denemek icin biraz oynadığımda oyun modunun kayda değer bir katkı yaptığını gozlemleyemedim.

Kulaklığın kontrolleri: