Razer Blackwidow V3 Green Switch
Oncelikle Black Widow V3 almıştım genelde indirimlerden Razer urunleri topladığım icin klavyede de Razer'dan ilerlemeye calıştım. Odada tek kalmadığım ve ses benim icin onemli olduğu icin cekinerek de olsa aldım. Bildiğiniz uzere kutuyu actığım anda zaten kaliteli olduğunu hissettirdi. Tek kusuru uyduruk sırf konmuş olmak icin konan bilek desteği denebilir. Klavyenin ışıklandırması tuşların hissiyatı her şeyi gayet kaliteli. Ama işte en buyuk sorun en azından benim acımdan Green Switch'in sesiydi. Maalesef kendim de evdekilerde alışamadı o sebeple yeni klavye arayışına girdim.
Logitech G513 brown Switch
G513 bugun elime ulaştı, acıkcası ne yalan soyeleyeyim sadeliği, malzeme yapısı, ve kalitesi Razer'dan daha iyi hissettirdi. Bakın oncesinde ben hic mekanik klavye kullanmamıştım ve ilk deneyimim Razer Green Switch ile oldu, sesi dışındaki hissiyatına resmen bayıldım. İnternette de Brown'ın hisli ve sessiz olduğu yorumlarını gorunce ve piyasada en uygun brown Switch'li G513'u İtopya'da bulunca şans vermek istedim. Acıkcası beklediğim tam olarak bu değildi, bakın kesinlikle kotu değil ama geri tepkime hissiyatı olarak o kadar varla yok arasındaki hic Brown'a gerek yokmuş dedim. Direkt red Switch daha mantıklı geliyor artık. Ve sanırım brown Switch olmasından kaynaklanıyor ( klavyeye dair tek hoşuma gitmeyen kısım bu ama zamanla kas hafızası alışır diye duşunuyorum) Razer Green Switch'e gore biraz sert geldi tuşlar. Razer'da resmen pamuk gibiydi yazı yazarken elim kayıp gidiyordu bu Switch'lerde bunu hissedemedim. Ha son olarak sesine gelecek olursak tam ayarında ses yuksekliği ve tokluğa sahip cok tatlı bence.
Sonuc olarak;
Biraz araştırmalarım ve 2 klavye deneyiminden sonra