Rusya'nın Avrupa ulkelerine uyguladığı doğalgaz ambargosu, meyve-sebze uretimini de etkiledi. Uretimde yuzde 30-40 civarında duşuş yaşandı Supermarket zincirleri ve tedarikciler, bu boşluğu Antalya'dan kapatmak icin goruşmelere başladı.
Rusya'nın doğalgaz ambargosu nedeniyle Avrupa'da meyve-sebze uretimi azaldı.

Bircok supermarket ve tedarikci, acığı kapatmak icin Antalya'ya yoneldi..

Batı Akdeniz İhracatcıları Birliği Başkanı Umit Mirza Cavuşoğlu, hedeflerinin olabildiğince fazla uretip cok ihracat yaparak ulkeye doviz girdisini artırmak olduğunu soyledi. Cavuşoğlu, "Bu konuda ozellikle Avrupa'nın bizlerden talebi meyve sebzenin yanında tum gıda urunleri. Bununla ilgili de calışmalar devam ediyor. İnşallah tahmin ettiğimiz gibi uretimimizi artırabiliriz" dedib

Rusya'nın Avrupa ulkelerine uyguladığı doğalgaz ambargosu,, enerji krizine neden oldu. Bu durum ortu altı uretimini de olumsuz etkiledi.

Bircok ciftci, enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle uretimden cekildi.
ACIĞI KAPATMAK İCİN TURKİYE'YE YONELDİLER

Supermarket zincirleri ve tedarikciler, yuzde 30-40 civarındaki boşluğu doldurmak icin Turkiye'ye yoneldi.

Antalya'da yaş meyve-sebze başta olmak uzere tum gıda urunlerine yonelik ikili iş goruşmeler yapılmaya, kontratlar imzalanmaya başlandı..

Avrupalı emeklilerin, enerji kullanımının minimuma duşurulmesi icin kış donemi ulkemize tatile gonderilmesine yonelik calışmalara da değinen Cavuşoğlu, şunları soyledi:

“Tabii ki bizler uretimimizin bir kısmını da turizmde değerlendireceğiz. İster istemez uretim miktarımızı artırmamız gerekiyor. Yapılacak tuketim her ne kadar ic piyasadaki bir tuketim gibi gorunse de kış turizminin de cok canlı olacağını tahmin ediyoruz ve burada da ciddi bir tuketim olacağını ongoruyoruz. Bunun da aslında bir doviz geliri olarak gorulmesi gerekiyor."

Antalyalı ciftci, talebi karşılamak icin uretimi artırmayı hedefliyor.