Fiyatı kargo dahil 119 dolar olan ve odemesini paypal ile yaptığım bu urunu almadan once satıcıya sitesi uzerinden, urunun Turkiye'ye gelme sureci, gumruk vergisi hakkında bir cok soru sordum aynı gun cevabını aldım. Normalde ucreti 75 euro'dan fazla urunlerin Turkiye'ye girip elimize ulaşması vergi acısından sıkıntılı olabiliyor. Bu yuzden satıcı arkadaştan urunun faturasını 25 dolar yazmasını istedim ve urunu bu sayede gumruğe takılmadan ve vergi odemeden alabildim. Eğer siz de sipariş vermek isterseniz ingilizceniz de varsa satıcıdan faturada az oynama yapmasını isteyebilirsiniz. Bu sayede dediğim gibi yaklaşık 50tl (bu urun icin) olan vergiyi odemek zorunda kalmamış olursunuz.
Urunun odemesini 24.04.2014 tarihinde yaptım ve 25.04.2014 tarihinde eposta adresime Hong Kong post aracılığı ile kargoya verildiği bilgisi geldi. 3 gunluk surecin ardından 28.04.2014 tarihinde urun Turkiye'ye ulaştı. İşte asıl sıkıntılı zaman bundan sonra başlıyor. Hong Kong'dan Turkiye'ye 3 gunde gelen urun, İstanbul'dan İzmir'e tam 9 gun sonra ulaşabildi. Kargo detaylarını aşağıda gorebilirsiniz.
(Kırmızıyla işaretlediğim yer urunu Bayraklı'daki ptt kargo işleme merkezinden gidip kendim aldığım zaman.)

Her neyse, urunu kargodan alırken İstanbul ukim'de gumruk gorevlilerinin urunun kutusunu mundar edip iceriğini denetledikleri icin 2tl ayrıdan odedim ve evime yola koyuldum.
Cok uzatmak istemiyorum, Buradan sonrasını fotoğraflara bırakıyorum.

Ve son olarak karanlık olduktan sonra cektiğim fotoğraf.

Urunun kendisine ait acık kaynaklı bir yazılımı mevcut. Bu yazılımı sitesinden indirip bilgisayarınıza kurmanız gerek. Bu yazılım sayesinde urunu bir cok ayar ile kişiselleştirebilirsiniz. Ayrıca, aynı ağa bağlı olduğunuz surece kendine ait android uygulaması ile de urunu telefonunuzdan yonetebilirsiniz.
Gorduğunuz gibi urunu kurdum ve 27" monitorum ile sorunsuzca kullanıyorum. Aslında masamın uzerindeki raf, lightpack'in yarattığı monitorun ust tarafındaki led ışık ortamını kısıtlıyor. Tabi bunun icin de secenek mevcut, urunun yazılımı sayesinde led ışıkları monitorun sadece sağ ve sol tarafında calışmasını sağlayabiliyoruz. Ama Ben bunu yapma gereği duymadım şu an halimden memnunum. Video izlerken, sitelerde gezerken cok hoş bir aydınlatma sağlıyor fakat half life oyunu uzerinde denediğimde malesef oyuna gore tepki veremediğini, tum led'lerin oyun suresince surekli beyaz yandığını gordum. Fakat normalde oyunlarla bağlantılı olarak calıştığı urunun kendi videosunda gorunuyor. Ben fazla oyun oynamadığım icin kafa yorma gereği duymadım. Gunluk kullanımda calışsın yeterli.
Masamın arkasındaki gorduğunuz mavi ışık ta sahibinden.com uzerinden satın aldığım lightpack ten bağımsız bir led ışık sistemi bunu da soylememde fayda var.
Son olarak urunu kullanırken telefonumla cektiğim youtube kanalıma yuklediğim video'yu da izlemenizi oneririm.
Urunun websitesi; Lightpack — ambient backlight for your displays by Woodenshark
Fiyatı biz oğrenciler icin tuzlu da olsa lightpack'ten cok memnunum. Umarım yardımcı olmuşumdur, sorularınız olursa seve seve cevaplarım. Herkese iyi gunler dilerim