Fenerbahce'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Willian Arao, milli arada gittiği ulkesi Brezilya'da acıklamalarda bulundu.
İşte Willian Arao'nun sozleri:
Fenerbahce'de cok mutluyum. Yeni tecrubeler elde ediyorum. Rio de Janeiro'da uzun yıllar gecirdim ve evimdi. Her şeyi biliyordum. Flamengo'yu bırakmak zor değildi ama kolay da değildi. Eşimle oturup artıları ve eksileri konuştuk. Avrupa'da oynamak, bu deneyimi yaşamak hep hayalimdi.
"AYRILMAK KOLAY OLMADI"
Uzun zamandır Flamengo'daydım ve her kupayı kazanmıştım. Flamengo'da yine daha fazla kupa icin mucadele edecektim, ayrılmak kolay olmadı.
Kupalar kazanacağım bir kulubu bırakıp yeni bir projeye gitmek, yeni bir hayatı secmek. Eşimle ve babamla konuşup bu kararı aldık. Cok mutluyum.
Fenerbahce, Flamengo gibi cok buyuk bir kulup. Cok taraftarı var. Baskı cok buyuk. Cunku, Fenerbahce dev bir kulup.
Şampiyonluk projesini ortaya koyan ve uzun suredir şampiyon olamayan bir kulup. Buna son vermek icin bir ekip oluşturuldu. O ekip icin secilenlerden biri olduğum icin mutluyum.
"JORGE JESUS BENİ ARADI"
Jorge Jesus beni aradı. Projeyi, kulubun beklentisini, rolumu anlattı. Bana guvendiğini soyledi. Jesus'tan bir telefon aldığınızda, bu onemlidir.
Zaten Avrupa'ya gitme ve buyuk bir ligde oynama hayalim vardı. Fenerbahce gibi bir kulupten teklif aldığınızda, sizi isteyen teknik direktor Jesus ise 'Hayır' diyemezsiniz.
Her şey daha rahat olur. Ayrıca, kulubun başkan yardımcısıyla da konuştum. Bana maclarımı izlediğini ve Jesus'tan once bile beni istediklerini soyledi. Cok mutlu oldum.
Jorge Jesus, aynı Flamengo'daki gibi. Elbette insanlar her zaman değişir ve yeni şeyler oğrenir. Ancak, Jesus'un futbol tutkusu her zaman artıyor. Futbolu yoğun şekilde yaşıyor. Hala saha kenarında surekli bağıran kişi. Her antrenmanda bir şeyler oğretiyor. Jesus ile tekrar calışmak harika...
Flamengo'dakine oranla Fenerbahce'de rolum değişti. Bana birkac bazı sorumluluk daha verdi. Oynayacak bircok farklı taktiğimiz, sistemimiz var ve değiştikce benim rolum de değişiyor. Avrupa'da futbol, Brezilya'dan daha farklı.
Turkler'in futbol tutkusu, Brezilyalılar'dan cok daha fazla. Bir macta sahaya bir şey atıldığı icin kulubumuz ceza aldı.
O gun stadyumda olan bazı kişiler mactan men edildi. Men edilenlerden biri eşim ve cocuklarımdı. Bir sonraki mac stadyum yine de tam kapasiteydi.
Stadyumdaki taraftar sayısı da sizi aldatmasın. Milyonlarca taraftarı olan dev bir kulup.
Sokakta, restoranda, gezerken surekli taraftarlar ile karşılaşıyorum.
Surekli tezahuratlar yapıyorlar. Bana surekli şampiyonluk istediklerini soyluyorlar.
Avrupa Ligi'nde zorlu bir gruptayız. Harika kadroları olan rakiplerimiz var.
Ancak, bu gruptan cıkmak kulup olarak hedefimiz. Tur tur gitme kararı aldık.
Turkiye Ligi ise en buyuk hedefimiz. Şampiyon olmak zorundayız. Sorumluluğumuz cok buyuk.