Beşiktaş'ın bu sezon kadrosuna kattığı İngiliz futbolcusu Nathan Redmond, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısında acıklamalarda bulundu. Geride kalan iki haftalık sureci değerlendiren Redmond, "Beşiktaş taraftarının bitmek bilmeyen sevgisi ve desteği var. Henuz iki mac oldu. İki mac boyunca istediğimiz sonucları alamazsak da oynayamasak da bize gosterdiği sevgi ve destek inanılmazdı. Şimdi onumuzde birkac gun var, onumuzdeki maca hazırlanmak icin. Onlar icin elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Manchester City Teknik Direktoru Pep Guardiola ile yaptığı konuşmanın iceriğinin sorulması uzerine İngiliz futbolcu, "O macta iyi performans gostermemiştim. Onceki sezon iki macta da iyi oynamıştım. 1 gol de atmıştım. Guardiola da bana onceki sezona gore niye performansımın duştuğunu sordu. Yeni hoca daha geldiğini, defansif oynadığımızı anlattım. Benim ne kadar iyi oyuncu olduğumu soyledi ve iltifatlarda bulundu" şeklinde konuştu.

Takımda İngiltere Premier Lig'den bircok oyuncu olduğunun hatırlatılması uzerine 28 yaşındaki futbolcu, "En onemli şey tecrube. Premier Lig dunyanın en iyi ligi. Bu ligde oynamış oyuncuların katkısı tecrube ile orantılı cok onemli. Biz bir acıdan yeni takımız aslında. Bircok oyuncu yeni katıldı. Birbirimizi tanıyoruz. Burada tek amac icin buradayız. Bu amac da Beşiktaş icin maclar kazanmak. Bu da başaracağız" ifadelerini kullandı.

En iyi sol ve sağ kanatta oynadığı belirten Redmond, "16-17 yaşlardaki Birmingham'daki teknik direktorum cok farklı pozisyonlarda oynatmıştı, 9 numarada, 8 numarada. Bunun da bana getirisi oldu. A takımda yer almam icin bonus ozelliklere sahip olmamdı. Oyunun anlamam icin farklı pozisyonlarda oynamanın onemli olduğunu soylemişti. Genel anlamda bunun da getirisi cok oldu" değerlendirmesinde bulundu.
Redmond'dan Super Lig ve Premier Lig kıyaslaması!

"BENİM BEKLENTİLERİMDEN COK DAHA İYİ"

Spor Toto Super Lig'in beklediğinden daha iyi bir lig olduğunu soyleyen İngiliz futbolcu, "Benim beklentilerimden cok daha iyi burası. Tesis ortam iyi, saha iyi. Vodafone Park'ta atmosfer inanılmaz. Farklılık olarak, oyun anlamında, oyunun temposunun Premier Lig'e gore Super Lig'de duşuk olduğunu soyleyebilirim. Premier Lig'de tempo cok hızlı, oyun hızı akıyor. Super Lig'de oyun temposunun oraya gore daha yavaş olduğunu soyleyebilirim" cumlelerine yer verdi.

"BEŞİKTAŞ'IN İLGİSİNİN HOŞUMA GİTMESİNDEN SONRA YENİ BİR MACERAYA ATILMA KARARI VERDİM"

Transfer doneminde İngiltere'den teklif aldığını acıklayan Nathan Redmond, "Southampton, menajerlerim, ailem hepimiz oradan cıkışımla ilgili en iyi cozumu bulmak icin caba sarf ettik. Beşiktaş'ın da ilgilisi vardı o donem. İngiltere'de transfer bitmeden once de konuşuyorduk. Hoca ile konuştuktan sonra, ailemle konuştan sonra, buranın da ilgisinin hoşuma gitmesinden sonra yeni bir maceraya atılma kararı verdim. Konfor alanımdan cıkış boyle farklı bir yere gelme konusunda net fikirlere sahip oldum. Sadece Beşiktaş'tan teklif vardı. Soylentiler ile gercekler arasında buyuk fark var. Cok fazla soylentiler olabilir. Buraya gelirken hocamızla konuştuk, yonetimle konuştum. Dele Ali ali ile konuştum. Hocamızla konuşmak beni etkiledi. Buraya gelme konusunda motivasyonum ve isteğim cok arttı" şeklinde konuştu.

'Unlu İngiliz futbolcu David Beckham'ın tavsiyesi ne oldu?' sorusuna Redmond, "Cok ozel bir şey soylemedi, lig ve Turkiye ile alakalı. Kendi tecrubelerinden bahsetti. Kariyerinin en guzel zamanlarının İngiltere dışında yaşadığı zamanlar olduğunu soyledi. Vodafone Park'ın, Beşiktaş'ın cok farklı bir atmosfere sahip olduğu icin bunu iyi değerlendirmem gerektiğini ve buradan keyif almama gerektiğini soyledi" diye cevap verdi.

Spor Toto Super Lig'in temposunun duşuk olduğunu belirten 28 yaşındaki futbolcu, "Ligin temposu duşuk. İngiltere gibi bir yerden farklı bir yerden geldikten sonra bakış acımda fark yapıyor. İngiltere'de de bazen oyuncu hakemi aldatmaya yonelik basit faul alamaya calıyor. Hakemler buna inanmadığı icin oyunu devam ettiriyor. Turkiye'de bazen kolay fauller verilebiliyor. Bu oyunun akışını biraz zedeleyebiliyor. Biz Beşiktaş'ız. Şampiyonluğu oynayan bir takımıyız. Turkiye'nin en iyi takımlarından biriyiz. Rakiplerimiz bizi yenmek ve puan almak icim mucadele ediyor. Zaman kazanmak icin, baskımız hafifletmek icin bir takım durumlara girebiliyor. Bununla mucadele edeceğiz" dedi.

Ligde zirveden sadece 2 puan geride olduklarını soyleyen İngiliz futbolcu, "Sezon eylulde, ekimde biten sezon değil. Ligin sezonunda nerede olacağınız onemli. Mac kazanılır, kaybedilir. Onemli olan savaşmaya ve mucadeleye devam etmek. Futbolun doğasında olan şey. Bizim taraftarlarımıza cok ihtiyacımız var. İniş, cıkışlarda Taraftarımızın yanımızda olması cok onemli. Puan olarak kotu durumda değiliz, devam edeceğiz" diyerek sozlerini tamamladı.