Merhaba arkadaşlar birkac kez karşılaştığım icin belki birilerinin yararına olur diye bir gonderiye yaptığım yorumu daha fazla genelleştirerek 1 yıllık deneyimimi anlatmaya calışacağım. 15.6 inc-16 inc arası cok fazla premium segmente oynayan iş bilgisayarı bilmediğimden belki bu konuya yorumlar gelir de kıyaslamış oluruz.

10 gun sonra 1 yılını tamamlayacak bir Matebook D16 kullanıyorum. Mobil oyun geliştirici olarak da yine bu bilgisayar uzerinden aktif olarak calışıyorum. Deneyimlerimi paylaşayım.
Başta soyleyeceğimi sonda soyleyeyim. Kesinlikle oneririm. Ben aldığımda (8500 TL idi o zamanlar) piyasaya yeni girdiği icin fiyat olarak cok avantajlıydı ama şu anda da rakipleriyle yarışabilir bence.
+ yonleri :
Malzeme kalitesi. Kesinlikle premium hissettiren bir bilgisayar. Metal ya da aluminyum sanırım tam emin değilim ama şahane bir alaşımı var. Klavye hissiyatı touchpad kayganlık hissi vesayre gercekten cok guzel hissettiriyor. Goz alıcı bir model olduğunu soyleyebilirim. Ekran cerceve oranı da inanılmaz yuksek. 16 inc ekran ama boyut olarak laptop 15.6 inc laptoplardan daha ufak. Ama ekran cerceve oranı 4:3 olanlar gibi tamamen kare bir bilgisayar da değil.

Performansı : Ryzen 5 4600H ve 16 GB ram modelini kullanıyorum ben. Gercekten cok performanslı. Canım istediğinde rekabetci oyunlar (valorant lol vs) en ust ayarlarda oynayabiliyorum. Bir oyun bilgisayarı performansı beklemek hata olur tabi ki. Kodlama ve oyun geliştirmede (Unity 3D motoru kullanıyorum) hic yavaşlık hissettirmedi. 1 senedir her gun kod yazdım hicbir gun de bir kasma donma yavaşlama vs olmadı. Fan sesiymiş sıcaklıkmış boyle şeyler hic farkında olduğum şeyler bile olmadı bir kere ısındığına şahit olmadım aletin. Oyunu build alırken fanlar calışıyor sadece

Şarjı : Oyle inanılmaz iyi giden bir şarjı yok ama oldukca iyi bence. Unity3d, slack, spotify, github, visual studio code acık 3d oyun geliştirip surekli oynayıp test ederken bazen ekran kayıtları alırken 3-4 saati cıkartıyor batarya guc tasarrufu kapalıyken. Normal bir kullanım ve unity olmadan sadece başka odevler icin vs kod yazdığım zaman 7-8 saati rahat cıkartır diye tahmin ediyorum. Şarj aleti de 65 Watt oldukca hızlı dolduran hafif bir adaptor

Hafifliği : 1.74 kg malzeme kalitesine gore oldukca hafif bir laptop. Şarj aleti de telefon şarjından hallice. İkisi sırtımda okula gidip geliyorum surekli. Ben zaten bilgisayar muhendisliği okuduğumdan her gun okula ağır bilgisayar (Monster) goturmekten bezip almıştım.

Ortalama yonleri :
Ekran : IPS guzel bir ekran ama 2K değil yani. Parlaklığı oldukca iyi yansıması 0 mat guzel bir ekran ama oyle standart IPS denilip gecilebilir. Bazen 2K olsa ne olurdu diye merak ediyorum.(Ustte 1080 P LG IPS monitorle kıyaslayabilirsiniz.)

- Yonleri :
Hoparlor : Hoparlor klavyenin yanında dışarıda bulunuyor. Siyah gozenekli buyuk 2 tane hoparloru var. Bu kadar buyuk hoparlore gore sesi oyle aman aman fazla cıkmıyor. Ve her hafta toplu iğneyle icine giren tozları temizlemekle uğraşmama rağmen oldukca toz tutuyor ve bu uzun kullanımda eminim ki performansı etkileyecek

Kamera : Kamerayı ekran cerceve oranını arttırmak icin klavyeye koymaları guzel. Guvenlik ve derinliğe sahip bir kamera olduğu icin daha net cekmesi de guzel. Ama yeri cok kotu ya. Surekli sizi gıdınızdan ceken bir kamera duşunun. Ustelik klavyenin icinde olduğundan bir şey yazarken karşıdakini gıdıklıyor gibi duruyorsunuz

Uzun lafın kısası ben 1 senedir inanılmaz memnunum bu aletten. Muşteri hizmetleri desteği ulaşılabilirliği vs de cok iyi. Garantiyi henuz test etmedim ama yolumuz duşerse ondan da memnun kalacağıma inanıyorum. 13 inc olarak iş bilgisayarı cok fazla var ama 15.6 incte sizin onerebileceğiniz neler var? Sizce daha iyi tercihler neler olabilir?

Dosya Ekleri ekran.jpeg 93,6 KB · Goruntuleme: 35

ic kasa.jpeg 168,1 KB · Goruntuleme: 33