-----ASUS ROG FALCHION WİRELESS MEKANİK KLAVYE-----
Laptopumda kodlama yapmak ve oyun oynamak icin, yanımda taşıyabileceğim ufak ve kablosuz bir klavye arayışında idim. Guzel bir indirimle 11 Aralık 2021 gunu Gaming Gen TR uzerinden bu klavyeyi satın aldım. Aldığım gunden beri aktif olarak kullanıyorum. Aldığım gunden bugune kadar olan deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kutu Acılışı ve Kutu İceriği:
Hoş bir kutu icerisinde kumaş bir kılıf icerisinde geliyor. Klavyenin toz olmaması ve taşınma sırasında tuş takımlarının zarar gormemesi icin guzel bir kapak mevcut. Kutu icerisinden ayrıca şarj etmek ve kablolu kullanmak icin USB to Type-C kablo, 2 adet ROG gozu bulunan sticker ve iki ucu da dişi olan USB to Type-C adaptor cıkıyor.

Switch'ler:
Klavyede Cherry MX RED Switch'ler bulunmakta. Piyasadaki en kaliteli Switch'ler, ustune cok konuşmaya gerek yok. Wireless olmasına rağmen tepkime sureleri fazlasıyla kısa. Kablolu klavyelerden bir farkını hissetmedim.

Batarya ve Pil Suresi:
Klavye kendi kablosu ile bilgisayara bağlandığında yaklaşık 6 saatte şarj olmakta. Tek şarjla 1 aya yakın kullanıyorum. Bazen ne zaman şarj ettiğimi unutuyorum . Şarjı ister klavyenin yan taraftaki dokunmatik panelden, ister Armoury Crate uzerinden takip edebilirsiniz.

Yazılımı Armoury Crate:
Yazılımı uzerinden klavyenin kac dakika kullanılmadığında uykuya gececeğini, şarjı % kac kalınca guc tasarrufuna gececeğini, macro'ları, RGB'yi ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca klavyeye gelen guncellemeleri de uygulama icerisinden yapabilirsiniz.

Genel Değerlendirme:
Urunu bir yerden bir yere taşımak isteyen, ust seviye kalite arayan kişiler icin birebir bir urun. Değinmeyi unuttuğum, sizlerin merak ettiği konuları sorabilirsiniz. Buraya kadar okuyup zaman ayırdığınız icin teşekkur ederim.