HP Omen 17 - RTX3060M 130W - İ711800H - 8X2 RAM - 144Hz Ekran

Arkadaşlar oncelikle iyi forumlar. Bu yapacağım ilk inceleme olacağı icin hatalarımı mazur gorun lutfen. Bu yazımda internette de cidden incelemesi zor bulunan bir laptop'u anlatacağım. Laptop yaklaşık 10 gundur bende olduğu icin uzun kullanım testi tarzında bir incelemeden ziyade kısa zamanda edindiğim deneyimleri aktarmaya calışacağım. Elimden geldiğince objektif olmaya calışacağım.

Oncelikle dış yapısından başlamak istiyorum. Metal bir kasaya sahip ve dış yapısı cidden kaliteli hissettiriyor. Klavye tuş diziliminde numpad olmaması ve solda macro tuşları olması acıkcası benim icin kotu bir deneyim yaşamama sebep oluyor. Soldaki macro tuşlarına ozellikle fazlasıyla parmaklarım carpıyor ve alışması zaman alıyor. Klavye 4 bolgeli aydınlatmaya sahip ve uygulaması ile ceşitli ayarlamalar yapabiliyorsunuz. En alta tum bu yazılımların ss'ini koyacağım.

Ekran 17.3 inc, mat ve Lcd panel. Renk doğruluğu srgb %99 olarak okumuştum internette. Ben acıkcası renklerin canlılığını beğendim. Ekran kalitesi de gayet iyi. 144 hz bu arada.

Kamerası 720p ve iyi değil bence. Arkadaşlarınızla olan zoom konuşmalarında iş gorebilir fakat iş goruşmelerinde vs. yeterli olacağını duşunmuyorum.

Sistem gayet soğuk calışıyor. Bilgisayar daha yeni olduğu icin cok deneyimleme fırsatım olmadı ama bir kac oyunda test ettim yine de. FPS değerlerini de aşağı yukarı yazmaya calışacağım;
GTA 5'te ekran kartı kullanımı %90-95 arası olmasına rağmen 71 dereceyi gecmiyor GPU. Sıcaklığı ayrıca furmark testinde de gozlemledim ve 70 derece verdi yaklaşık 20 dakika boyunca. CPU sıcaklığım ise 80'i gormedi hic. 65-75 arasında git gel yapıyordu. FPS değerim ise her şey en ustte, advanced acık 90-100 fps arası veriyor. Doğru bir ayar ile - cim kalitesini, mxaa ayarını, advanced settings'i kapatarak - rahat bir şekilde 130-140 FPS'lerde oyun oynayabiliyorum.

Bir de Valorant denedim, zaten sistemi aşırı yoran bir oyun olmadığı icin ekran kartım 60-61 civarlarında değerler veriyordu sıcaklık anlamında. FPS ise ortalama 250-300 arası en yuksek ayarlarda. Tabi cihazda en beğendiğim ozelliklerden biri olan MUX switch olduğu icin tum yuku RTX 3060'a verdiğimde fps değerlerim 350-400'lere dayanıyor.

Oyun konusunu yazın daha detaylı bir şekilde deneyeceğim şu an universite sınavım olduğu icin pek vakit ayıramıyorum, bu oyunları da deneme amaclı yukledim acıkcası.

Oyunlardan da ufak bahsettikten sonra ssd performasında gelelim. 6500 okuma 5000 civarı da yazma alıyorum yaptığım testler sonucunda. İnternette 7000/7000 olduğunu okudum ama cok takılmadım 6500/5000 olmasına, bunlar da gayet iyi değerler zaten.

Ram'leri test etmedim acıkcası ki nasıl test edeceğimi de bilmiyorum.

Sanırım donanımsal olarak atladığım bir şey kalmadı. Fanlar boşta 1800rpm, bazen tarayıcıda gezerken anlık olarak 2100rpm'lere cıkıyor ama sonrasında tekrardan 1800 seviyelerine duşuyor. Max fan hızı 4600rpm ve daha hic max calıştığını gormedim. GTA 5'te 4000 seviyelerinde calışıyordu.

Kendi uygulamasından bahsedeyim bir de. Klavyede omen gaming hub tuşuna basıldığında acılıyor. Sistemde yuklu gelmiyor windows store'dan yuklememiz gerekiyor. SS'lerini aşağıya bırakıyorum.

Arkadaşlar genel anlamda boyle diyebilirim. Eğer unuttuğum veya es gectiğim bir şey varsa affola, merak ettiğiniz şeyleri yazarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya calışırım. Okuduğunuz icin teşekkur ediyorum, tekrardan iyi forumlar dilerim.

Dosya Ekleri Ekran Goruntusu (10).png 502,3 KB · Goruntuleme: 93

Ekran Goruntusu (17).png 235,8 KB · Goruntuleme: 86

Ekran Goruntusu (16).png 237,1 KB · Goruntuleme: 73

Ekran Goruntusu (15).png 271 KB · Goruntuleme: 77

Ekran Goruntusu (14).png 218,3 KB · Goruntuleme: 78

Ekran Goruntusu (13).png 406,9 KB · Goruntuleme: 83

Ekran Goruntusu (12).png 208,1 KB · Goruntuleme: 82

Ekran Goruntusu (11).png 497,5 KB · Goruntuleme: 90