Selamlar,

Uzun zamandır kullandığım telefonumu anneme verip kendime telefon aldım. Butcem kısıtlıydı. Annemin telefonu cok eski (LG leon) ama efsane bir telefon belki defalarca yere duştu 3 kez koruma ekran camı kırıldı o kadar şiddetli asfalta taşa duştu yani. ama bana mısın demedi telefon hala sapasağlam bir kez reset atmadı bir kez işletim sistemi tekrar yuklemedi o derece yani. tek sorun artık hafıza yetmeme sorunları yaşadığı icin benim kullandığım Sony Xperia XA1 Plus model telefonu verdim daha once Sony Z2 modeli kullanmıştı menuler ona daha kolay geliyor yenileri cok karışık buluyor.

Bende elimdeki sınırlı butce ile ne alsam karar veremiyordum 2600 - 2700 bu aralıkta neyi kime sorsam ya onermiyordu ya da daha pahalı modellere veya eski modellere yonlendiriyordu. Sıkıldım ve kararımı General Mobile GM 21 Plus alarak bitirdim.

Vatan Bilgisayar'dan 2629 TL'ye mağazadan satın aldım yanında Samsung 32 GB hafıza kartı ek olarak aldım

Urunu 1 haftadır kullanıyorum. Oncelikle belirtmek istediğim ben telefonu değerlendirirken bazı ozelliklere değinmeyebilirim oyun oynamıyorum oncelikle.
Ve telefonu değerlendirirken yapacağım kıyas eski telefon Sony XA1 Plus'a gore olacaktır.

Telefon flashy Black renk siyah ancak kutu icinden cıkan kulaklık şarj aleti beyaz renk.

Kutu iceriği:
Kendi koruma kılıfı.
Kulak icin mikrofonlu kulaklık.
Şarj aleti + data kablosu
Sim bolumunu acmak icin iğne
TELPA Garanti belgesi + Kullanım belgesi
Kutusu cok şık guzel..

Bana tam şarj 4 gun gitti 5050 mAh pile sahip. sosyal medya, muzik vs
Android 11 ile geliyor menusu oldukca akıcı hızlı takılma vs olmuyor.
Ses ise benim ilk kriterimdi oncelikle hoparlorden gelen ses yuksek ancak son seste yuksek basslı muziklerde patlama yapıyor biraz. Bunu belirteyim. Ama bir tık altı iyi
Şahsen telefonu net duyabiliyorum ses olarak Sony ile eşit seviyede bu telefonlar oluyu kaldıran cinsten diyebilirim. Ancak Sony de patlama olmuyordu
Mono hoparlore sahip,

Kulaklık performansı: kendi kulaklığı kotu değil ama kendi kulaklığım daha iyi olduğu icin kullanmadım Sony mdr XB50ap yuksek bass kulaklık kullanıyorum
Guclu bass veriyor kulaklık ve şunu soyleyebilirim ki Sony de aldığım kaliteyi alabildim telefonda. Kalite olarak sorun yok fark ise Sony 1 tık daha yuksek ses. Benim kulak o kadar alışkın ki yuksek sese fark ediyor ancak ses kesinlikle yeterli bu ses seviyesine herkes dayanamayabilir.

Sosyal medya: Sony'den bir tık daha iyi Instagram da Facebook da biraz daha hızlı ancak Chrome da daha iyi. Burada fark Android surumleri olabilir Android 8.0 oreo var Sony de GM 21 de 11 var. İşlemci yanlış bilmiyorsam bir tık onde gibi Sony de ama fark yok gibi.

Kamera: Sony XA1 Plus ile aynı diyebilirim. Ancak - olarak belirtmem gerekir ki gece modu diye bir şey var ama yok. yani karanlık oda da cok az ışıkta acıyorum aynı kapatıyorum aynı Sony de bayağı fark ediyor bunda oylesine konmuş. Hicbir şey değişmiyor. Kameralar makro mod secilince değişiyor. Gunduz ve aydınlık ortamlar da guzel ancak karanlık ortamlarda vasat. Sony de vasat sayılır gece modu olsa da calışsa da pek kalite yok. On kamerası Sony ile aynı yani guzel cekim yapıyor.

Cekim kalitesi: Sony de biraz sorunluydu bu konu bunda gayet iyi net cekiyor evin icinde daha iyi cekiyor. Wi-Fi dede sorun yok. HD ses kalite goruşme yapıyorum.
kesinti v.s hicbir şey yok net ve temiz ses. bağlantı da oyle. cekim gucu iyi sony evde 1-2 diş iken 3-4 diş cekiyor bu telefon

Dokunmatik ekran: ekran oldukca guzel ve buyuk renkler canlı parlaklık yuksek. Temiz. Dokunmatik iyi.

Dahili programlar: şimdi bunu normalde hic kimse incelemez pek mantıklı da değil ama ben neden inceliyorum cunku burada bir şok yaşadım diyebilirim. Evet telefon piyasasına cok aşina değilim coğu markayı yeni duydum. 1 kez Samsung kullandım gerisi Sony. Burada yaşadığım olay telefonu ilk aldığımda muzik icin program baktım general Music var neyse muzikleri filan yukledim programa girdim bir de ne goreyim reklam var. Tam boy video filan oynuyor geri sayım filan. Ben boyle bir şey bilmiyorum başka telefonlarda oluyor mu ama ilk defa gordum. Bence bu buyuk bir eksi puan gozumde? Neden kendi markanıza reklam koyarsınız ki? Ben standart bir Player kullanmak icin reklam goruyorum telefonun kendi markası? Kullandığım diğer telefonlarda boyle bir şey gormedim. Boyle bir şey olmamalıydı bence acilen duzeltilmeli. Cok onemsemedim ama yanlış bana gore. Poweramp yukledim cok beğendim sorunsuz ve cok hızlı ve stabil calışıyor 29 TL'ye de alacağım deneme surumu bitince. Diğer programlarında reklam gormedim.

Ek olarak: telefondan genel anlamda cok memnun kaldım beklentimi parasına gore karşıladı. Muzik performansı guzel, menuler takılmıyor akıcı, sosyal medya yeterli, ekran buyuk canlı, cekim kalitesi iyi, kamera orta diyebilirim ama gunduz ve acemi ya da basit kullanımda sorun yok. Oyun oynamadığım icin bir yorum yapamayacağım zaten internette fazlası ile oyun yorumları bulunabiliyor. Kılıfı olması guzel bir + en azından boyle bir arayış derdine girmiyorsunuz. Kulaklık olması da iyi ne yazık ki yeni adet olmuş firmalar artık kulaklık bile vermez olmuş. Şarj aleti USB - C type. PC'ye bağlanmak icin bir programa ihtiyac yok direk bağlanıyorsunuz.

General Mobile'ın Turk markası olduğunu 2 hafta once oğrendim ben hep Amerika markası sanıyordum şaşırdım acıkcası
Telefonu herkese tavsiye ediyorum. Ben memnunum burada tabii ki herkesin beklentisi farklı bir telefondan siz de kendi onceliklerinize gore değerlendirirsiniz.
Benim onceliklerim ve beklentilerimi karşıladı YouTube'da forumlar da cok on yargılı yorumlar var ama bana kalırsa gercekten ya cok on yargı ya da markacılık.

Firmayı tebrik ederim Turk malı olması da beni ayrıca gururlandırdı.

Sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz ilk defa inceleme yaptım acemi bir incelemedir. Yani eksiğim varsa eklerim sorularınızı bildiğim kadarı ile cevaplarım.

Herkese iyi sosyaller.