Evet oncelikle profesyonel bir eleştirmen değilim hatta ben eleştirmen değilim olduğumu da iddia etmiyorum. Sadece benim sevdiğim ve sevmediğim yonlerini yazdım iyi okumalar.

İncelemeye gecmeden once onemli notlar:

1-Burada yazacaklarım oyunun 16. saatine kadar gecen zamanı konu alacaktı.
2-Spoiler olmayacaktır.
3-Amatorum yani tam bir eleştiri beklemeyin daha cok benim zevk alıp almadığım yonler olacak. Başlıyoruz...

İlk Acılış

Her ne kadar Sony'e guvensem de icimde biraz kuşku vardı. Cunku 4 yıl once cıkmış bir oyunu pc'ye port edecekler. Yani boru değil arkadaşlar. Konsola oyunları optimize etmek kolayken pc de bir suru donanım var. Farklı fonksiyonlar bulunduğu icin adamlar hangi karta optimize edeceklerdi ? Bide benim kart GTX 1650 ti idi ve kuşkum baya yuksekti. Ama korkanın cocuğu olmaz deyip yine de satın aldım. Ve korkularımın ne kadar boş olduğunu anladım. orijinal ayarlarda 40 fps stabil alıyordum. Cok iyi değil ama yine de korktuğumdan daha iyi idi. İlk actığımda resmen hayran kaldım grafikler ortada olmasına rağmen muazzamdı....

Oncelikle ben ps3 zamanlarında GoW oynamamış bir insanım bu yuzden emektar ps3'u cıkardım ve en baştan oyuna başlayayım dedim ama olmadı. Benim ps3 kırık olmadığından ve oyunları da 2. el dışında bulamayınca (daha doğrusu cok pahalıya 3 oyunu bulunca ) vazgectim. Ama oturdum ve baya rehber okudum ve video izledim. Yani oynamış kadar cok bilgim olmasa da artık karakterleri uc aşağı beş yukarı tanıdığım icin daha bir motive girdim oyuna.

Grafikler

Gercekten baya iyi idi. sanki bir oyun değil de bir animasyon filmi izliyor gibiydim. Hatta ne animasyonu baya gercekciliğe yaklaştıkları sahneler bire vardı.(Tabi benim pc 90 derecelerde geziyordu ama olsun : D ) Şİmdi ben med. ayarda oynadığım icin sınırları biraz daha zorlayıp ne kadar iyi olabileceğini gormek istedim. tabi benim pc high ayarlarda 30 fps alıyordu ondan malesef max high ayarları deneyemedim ama tekrar tekrar altını ciziyorum BAYA İYİ İDİ.

Optimizasyon

Bu benim en cok korktuğum olaydı ama Sony yapıyorsun bu sporu be. DLSS ve FSR desteği de var yani optimizasyondan yana sorununuz olmaz. Ha bu cok cok iyi idi demek olmuyor bazen hafif 1-2 sn. 5 fps'ye duştuğu oldu ama sadece kapı acarken falan o da surekli değil 16. saatindeyim oyunun 4 kere falan yaşadım.

Oynanış

Ah geldik en onemli noktaya... OYNANIŞ. Hep ovup ovup bitiremediler... Surekli abarttılar....Ve deneyimlerime dayanarak .... ABARTMAKTA HAKLILAR

İlk başta dovuş yeteneklerimiz kısıtlı (balta savurma, ağır balta savurması , savunma, balta atma... gibi)ama ilerledikce acılan ozelliklerle kombo yaparak duşmandan duşmana saldırmak muq.Bunu yazarak anlatmam zor video ile anlatmalıyım ama o da şu anlık mumkun değil. Savaş sistemi surekli kendini yeniliyor tam kombolara alışmışsın hop yeni ozellikler yeni kombolar

Oyunda balta fullendiği zaman tamam artık yeni kombolar yok diyorsunuz ama surpriz yep yeni bir silah veriyor oyun size Kısacası muazzam surekli kendini yenileyen, hic sıkmayan bir oynanışa sahip. Aldığı ovguleri sonuna kadar hak ediyor.

Boss savaşları !!!

BU konuda biraz sinirliyim oyunda 16. saatteyim ve sadece 3 bos gordum 1. si oyunun başında zaten. gercekten benim canımı cok sıkan bir konu cunku oyun gercekten beni her yonuyle kendisine hayran bıraktı. Ama maalesef onumuze boss diye koyulan sadece skinleri değişen troller boss yerine konmamalı !!!

Daha fazla uzatabilirim ama uzatmayacağım. Gercekten boss konusunda oyun cok kıt. Ama yiğidi oldur hakkını yeme olan boss savaşları da baya epik

umarım 2. oyunda daha fazla bos savaşı gorme dileği ile burada boss savaşları konuşunu kapatıyorum.

Atreus Hakkında

Atreus ve Kratos'un ilişkileri beni baya etkiledi. Babasının gozune girmek icin cabalayan ama babası onu korumak icin cok boğucu yaklaşan yani kısacası bizim gibi bir karakter. Cok spoiler vermek istemediğimden fazla değinmeyeceğim ama Kratos'un oğluna ilk başlarda sırtını bile sıvazlamaya cesareti yokken sonradan sıkı fıkı olmaları cok guzel işlenmiş. Neyse cok detaya girmeyeceğim siz oynayıp gorun.

Şİmdi gel gelelim oynanışta Atreus'un etkisine. Oyunda Atreus bize destek olmak icin ufak tefek yardımlarda bulunuyor (Tabi bu ufak tefek yardımlar ileride buyuk yardımlara donuşuyor.) Şimdi Yalan soylemeyeceğim ilk 10 saat Atreus'u hic kullanmadım. Ama sonradan Yetenek ağacındaki ozellikleri actıkca Atreus vazgecilmezim oldu. Yani Eğer ki oyunu oynamayı duşunuyorsanız Atreus'u kullanmaktan cekinmeyin.

Spoilersız Hikaye

Tamam artık burada bitireceğim soz. Oyun yaşlanmış Kratos'un ağacı kesmesiyle başlıyor. Yalan olmasın ilk gorduğumde bu mu lan ovup ovup bitiremedikleri Kratos, yaşlı moruk lan bu, demiştim ta ki ağacı sırtlayıncaya kadar... Oyun Kratos'un olen karışının son vazifesi olan kullerini, Oğlu Atreus ile birlikte en yuksek dağdan dokmek icin yola koyulurlar. Daha anlatırım ama spoiler olur. Kısa ozet taslağı bu hikayenin. Şoyle uzaktan bakınca bu ne ya demiş olabilirsiniz ama hikayenin işlenişi, oynanış, karakterler, bide keşke boss savaşları da diyebilseydim ama neyse burada bitiriyorum bu incelemeyi.

Sonuc

oncelikle oyuna bayıldığımı soyleyeyim sonra beğenmedi olmasın: ) Oyunu tek kelimeyle ozetlerse cok EPİK bir oyun mutlaka imkanınız varsa oynayın.

PUANIM 8.7/10