Telefonu alalı yaklaşık 1 ay oldu. Neden bu kadar geciktin diyeceksiniz; cevabım şu baş belası sınavlar.
İlk incelemem olduğu icin hatalarım olacaktır mazur gorun. Umarım telefonu alacak olanlar icin yararlı bir paylaşım olur.
Telefonun genel ozellikleri: LG Nexus 5 LGD821 | LG Electronics Turkiye
Kutu iceriği hakkında: İcinden şarj aleti, bağlantı kablosu(tek kablo halinde), garanti belgesi, kullanım kılavuzu ve sim kart yuvasını acmak icin bir alet. (ismini bilmiyorum)
Yaklaşık 1 aylık kullanımdan sonra elde ettiğim fikirleri sıralayayım:
-Telefon Android 4.4.2 ile geliyor. Yeni guncelleme cıktığı an bu telefonda.
-Eğer cihazı gercek fiyatı olan 1150-1200 lira civarına aldıysanız gercek manada fiyat/performans anlamda en lider telefon.
-Telefon aşırı hızlı. Gezinirken en ufak takılma yapmıyor, saf Android'in en buyuk avantajı.
-Tasarım gercekten guzel, sade bir guzellik. Telefonun arkasındaki yumuşak doku cok iyi bir dokunma hissi veriyor. (Yumuşak doku ile telefon elinizden kaymıyor)
-Stock Android diğer arayuzlerden bariz olarak daha kullanışlı.
-Telefon hem ince hem hafif.
-Ekrandaki full hd ips + Corning Gorilla Glass 3 en iyi ozelliklerinden diyebilirim.
-Oyun olarak Asphalt 8, Vegas Gangsteri denedim. En ufak takılma yapmadı.
-Telefonun kasasını ben beğendim. Yani gacır gucur eden kasalardan değil.
-Youtube ile wi-fi uzerinden yaklaşık beş bucuk saat video izlemeye dayanabiliyor.
-Boşta Ram kullanımı 700-750 mb arası değişiyor. Yani arka planda size kalmış 1,2 gb ram var gule gule kullanın.
Telefonun kotu yanlarıda var tabii. Şu şekilde sıralayayım
-Pili iyi değil fakat cok kotude değil. Bir gunu rahat cıkarıyor. Fakat daha iyi olabilirdi. Wifi ile bağlandığınızda şarjı cabuk bitiriyor. Telefonla cok ilgilenirim diyorsanız her akşam şarj etmek zorundasınız.
-Pilin tamamen şarj olması yaklaşık 1 saat 45 dakika suruyor. (Neredeyse dakikada %1 şarj oluyor)
-Kamera cok iyi değil orta hallice bir kamerası var. Fakat on kamerayı ben pek beğenmedim.(1.3 mp)
-Micro sd kart yuvası ve değiştirilebilir batarya olmaması kotu ozelliklerinden denilebilir. Cok uygulama meraklısıysanız 32 gb'ı tavsiye ederim.
-Sesi cok cıkmıyor ama yeterli. 2 tane haporleri var birinden ses cıkıyor diğeri ne işe yarıyor anlamadım.
-En sevmediğim yonu kulaklığı verilmiyor. Ayrıyetten kulaklık almanız gerek.
-Kilit tuşu ve ses acma kapama tuşu el ile oynadığınızda sağa sola hareket ediyor. Aynı şekilde şarj ve bilgisayara bağlanma kablosu telefona takılı iken hareket ediyor.
-Telefon ısınıyor ancak telefonu eritecek duzeyde değil.
-Telefonda sms uygulaması olarak Hangouts var ben bu uygulamadan pek bişey anlamadım.
İlk aldığımda cıkartığım jelatini yeniden taktım
Kutu iceriği ile ilgili resimler
Halım cok şekil

Bunlarda telefonun kendi kamerası ile cekilmiş fotoğraflar

Buda telefonun on kamerasıyla cekilmiş bir fotoğraf:

Buda klavyesi:

Klavyede swype ozelliği var fakat ben kullanmıyorum
Sonuc olarak: İphone'a rakip olacak tek Android telefondur kendileri. Yani illa Android telefon alacaksanız Nexus serisi bir cihaz kullanılmasını şiddetle tavsiye ederim
Merak ettiğiniz birşey olursa sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya calışırım.
Biraz aceleye getirmiş olabilirim ama deneyimlerim arttıkca konuyu guncellemeye calışacağım.