Evet arkadaşlar gecenlerde SSD elime ulaştı ve bugun sizlerle deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. İlk olarak kutu iceriğinden başlayalım:

Gayet ufak bir kutuda geldi ve cok hafifti

Kutunun arkasında 3 yıl garantili olduğuna dair bilgi ve benzeri yazılar var.

Kutu iceriği de oldukca sade, SSD'nin kendisi, garanti belgesi ve kullanım klavuzları.

Burda da Samsung HDD ile Sandisk SSD yanyana. Şunu soylemeliyim ki SSD gercekten daha hafif ve biraz daha ince

SSD'nin statik koruma poşetini HDD'ye taktım, ola ki bir gun lazım olur elde bulunsun...

Samsung HDD'nin test sonucları. Veriye erişim hızı gunumuzdeki HDD'lerden bile yuksek.

Bu da SSD'nin sonucları. Veriye erişim hızı oldukca duşuk.
Ve bir not duşeyim: Ben bu SSD'yi Casper laptobumda kullanıyorum ve SATA 2 ile aldığım sonuclar bunlar ise bunu SATA 3 ile kullanacak birisi daha yuksek performans alacaktır

Urunun artıları:
* F/P urunu olması (İnternette 190 TL)
* Hızlı ve hafif olması
* Gunluk kullanımda buna gore daha pahalı olan markalarla aynı performansı verebilmesi
* 3 yıl garantili olması

Urunun eksileri:
* 128 GB olmasına rağmen kullanılabilir miktarın 117 GB olması
* Win8.1 kurduktan sonra ise size kalan alanın 100 GB olması
* Kutusundan bir takım aparatların cıkmaması

Tavsiyem ve Deneyimlerim:
Bu urunu gonul rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Eğer boyutundan şikayetciyseniz daha yuksek kapasiteli modellerine yonelebilirsiniz veya fazladan HDD ile birlikte kullanabilirsiniz. Benim Casper laptobumda Win8.1 10 saniyede tamamen acılmış oluyor ve neye basarsam basayım hemen tepki veriyor ki bu cok guzel Bilgisayarım resmen kendine geldi, eğer sizinde sistem ozellikleriniz yeterli veya iyi ise sizde SSD'ye terfi yapın. Dediğim gibi cok yuksek performans gibi bir beklentiniz yoksa, bu urunu tavsiye ederim...

Tum Technopat ailesine iyi gunler