Ufak ve buyuk bir cok yenilikle Windows Phone 8.1'i kazasız belasız yuklemiş bulunuyorum.

Bu guncellemenin garantiyi devre dışı bırakabileceği konuşuluyordu.
Guncelleme sonrası benim cihazın garanti durumu:

Oncelikle benim size aktaramayacağım değişikliler var. Bunları kendinizin gormesi lazım.
- 1 gunluk kullanımdan sonra soyluyorum, telefon eskiye gore daha hızlı ve daha stabil calışıyor. Menuler arası gecişler vs. eskiye gore daha hızlı.
- Menuler arası geciş animasyonu değişmiş. (Kişisel goruşum hoş olmuş.)
- Telefona USB kablo bağladığımızda cıkan ses değişmiş.(Diğerini tercih ederdim. )
- Arka planda calışan uygulamaları aşağı doğru surukleyerek kapatabiliyoruz. (GDR3 ile carpı ile kapatma gelmişti.)
- Hafıza kartına bir sınırlama getirilmemiş. Yani Class 4 de olsa uygulamaları hafıza kartına atabiliyorsunuz.
- Canlı kutuların 30 dk olan yenilenme suresi artık 1 dk.

Diğer ozelliklere gecelim.

Eylem Merkezi: En cok beklenen ve en buyuk eksiklerden birisiydi. Kişisel eleştirim Kısayollarda "Mobil Veri" olmaması ve sadece 4 tane kısayol kullanıyor olabilmemiz. Bence ileride "Mobil Veri" seceneği gelecektir. 4 tane koyabilmekte hayati bir eksik değil bana gore:

Başlangıc ekranı arka planı ve 3 kolon: Bu iki ozelliğide heyecanla bekliyorduk. Ozellikle 3 kolon yılan hikayesine donmuştu. 4.5" telefonlara geleceği kesin gibiydi. Fakat tum cihazlara geldi. (Lumia 820 kullanıyorum. Ekran 4.3")

Akıllı Depolama: Ozellikle 4GB ve 8GB hafızalı telefonlar icin kapasite derdi sona erdi. Artık uygulamalar hafıza kartına yuklenebilecek.

Bağımsız ses kontrolleri: Artık zil sesi/Bildirimler ve Medya/Uygulamalar ses ayarları farklı şekilde ayarlanabilecek.

Yenilenen kamera arayuzu: Eh işte...

Swipe Klavye: Daha once başka bir akıllı telefon kullanmadığım icin ilk defa kullanıyorum. Gayet kullanışlı geldi. Tabi bir yandan yazarken bir yandan goruntusunu almak zor oluyor. Pek belli olmuyor resimde.

Yeni arama ekranı:

Yenilenmiş mağaza:

Aşağıda resimde "Uygulamalarım" seceneğine tıkladığınız zaman, telefonu aldığınız gunden bugune yuklediğiniz uygulama ve oyunlar bulunuyor.
"İndirilenler" kısmında devam eden bir indirmeniz ve indirilmeyi bekleyen uygulamanız varsa onlar gozukuyor.
"Yerel uygulamaları yukle" seceneğine tıkladığınızda, hafıza kartınızda yuklenmek icin bulunan bir XAP dosyası varsa o gozukuyor. Onceden hafıza kartına XAP dosyası atınca telefonu yeniden başlatmak gerekiyordu. Fakat artık gerekmiyor.

Aşağıdaki resimde ise gorduğunuz gibi uygulamaları otomatik guncelleme seceneği bulunuyor.

Yenilenmiş Pil Tasarrufu:

Onceden ayarlara girip sağa kaydırdığınızda "Arka planda calışan uygulamalar" seceneği vardı. Buradan arka planda calışmasını istemediğiniz uygulamaları kapatabiliyorduk. Bunu artık pil tasarrufuna girerek yapıyoruz.

Bildirimlerin sesini ayrı ayrı ayarlayabilme ve istersek mesaj geldiğinde yukarıda şerit halinde gozukmesini engelleme: Bu kısımda ornek olarak hotmail bildirimlerinin sesini ayrı, Google Mail bildirimlerinin sesini ayrı ayarlayabiliyoruz. Ayrıca pek cok kullanıcı mesaj geldiği zaman yukarıda gozukmesinden rahatsız. Cunku telefon başka birisinin elinde olduğu zaman ozel bir mesaj gelebiliyor ve bunu o kişi gorebiliyor. Bunu da bu kısımdan kapatabiliyoruz.

Oncelikle ayarlardan "Bildirimler+Eylemler" kısmına giriyoruz. Buradan ayarlarını değiştirmek istediğimiz uygulamayı seciyoruz.

Hızlı işlem merkezinde goster: Eylem merkezine bildirim gelmesini veya gelmemesini sağlar.
Bildirim başlıklarını goster: Bildirim geldiği zaman ustte şerit halinde gozukmesini veya gozukmemesini sağlar.

WP 8.1 prewiev Yuklemek icin...
Ozet gecmeye calıştım. Bunlar dışında merak ettiğiniz ve sormak istediğiniz sorular varsa, yardımcı olmaya calışırım.

Deneyimlerim arttıkca konuyu guncelleyeceğim.