Oldukca iri bir kutuyla geldiğini soyleyebilirim. Kutudan SB tactic 3D sigma, USB ses kartı, mikrofon ve belgeler cıkmakta.

Kulaklığın yan tarafı oldukca şık bir gorunume sahip. Mavi bir cokgenin icine konumlandırılmış kabartmalı Sound Blaster yazısı ve ustunde saydam plastik kaplama mevcut. Şık olduğu kadar parmak izi tuttuğunu da soylemekte fayda var.

Kulaklığın kontrol panelinde de kabartmalı bir Creative yazısı goruyoruz.

Kontrol panelinin diğer yuzu. Burada ses ayarı ile mikrofonu acma-kapama tuşu bulunuyor.

Ses kartı ve mikrofon. Mikrofon oldukca esnek bir yapıya sahip. Kırılma ihtimali yok diyebiliriz. Acıkcası mikrofonun cıkarılabilmesi, bir oyuncu olarak beni memnun etti. Boyle bir potansiyeli, oyun dışında da rahatlıkla kullanabiliriz.

Kulaklığın ustunde yine kabartmalı tactıc yazısı goruyoruz. Creative, sanırım kabartmalı yazıları cok seviyor.

Kulaklığın başlıkları bir yone doğru 90 derece donebilmekte. Ayrıca sahip olduğu yastık ergonomiyi artırmakla beraber VIP bir gorunum sağlıyor.

Kulak kısmının iyi olduğunu soyleyebilirim. Cok geniş bir alan sunmasa da kulak icin yeterli bir alan sağlayabiliyor.

Kulaklığın dışını bu kadar incelememizin ardından artık yazılım kısmına gecelim diyorum.

Yazılım yalnızca USB ses kartı takılıyken calışmakta. Oldukca kullanıcı dostu, şık bir arayuze sahip olduğunu gonul rahatlığıyla soyleyebilirim. Hazır profil secmenin yanında kendi profillerimizi de oluşturabiliyoruz.
Save: oluşturduğumuz profili kaydetmeye yarıyor.
delete: profil silmeye yarıyor.
export: oluşturduğumuz profili dışarı aktarmamızı sağlıyor.
ımport: dışarıdan profil yuklememizi sağlıyor.
Ayrıca bu menuden kulaklık ve mikrofonun ses duzeyi de ayarlanabiliyor.

crystalızer: sesin canlılığını ve tizlerini artırıyor. %70'i beğendim, fazlası sesi bozmaya ve rahatsız etmeye başlıyor.
Surround: kulaklığımızdaki cevresel ses duzeyini ayarlamamızı sağlıyor. Ayrıca edindiğim tecrubeye gore ses yukselip tizler artıyor, daha net bir ses elde ediyoruz.
bass: adından da anlaşılacağı gibi bas guclendirmeye yarıyor. Bası cok sevdiğimden guclendirmeyi en sonda kullanıyorum. Sıradan bir ekolayzer ile bası sona cekmekten cok daha iyi. Ayrıca kulaklıktaki titreşim olayı icin olmazsa olmaz.
dıalog Plus: filmlerde muzik ve efektlerin sesini kısıp konuşmaların sesini yukselterek konuşmaları on plana cıkarıyor. Şarkılarda da işe yaradığını soyleyebilirim. Yalnız boyle bir kulaklıkta bu ozelliğin kullanılmasını tavsiye etmem. Bizi kulaklığın nimetlerinden mahrum bırakıyor.
Smart volume: ses duzeyini optimize etmeye yarıyor. Bana daha cok, ses duzeyini durmadan artırdığı hissini verdi.

Ekolayzer menusu.

Buradan kendi sesinize değişik efektler verebilirsiniz.

Arayuzu ozelleştirme menusu.
Sonuc olarak kulaklıktan oldukca memnun kaldım. 50Mm'lik suruculere sahip. Baslarda kulaklığın titreşim yapması cok guzel bir his. Mukemmel diyebileceğim bir bas kalitesine sahip. Onboard ses kartında kullanılamayacak kadar guclu. Bu tarz kulaklık alınacaksa ya onboard ses kartınız cok guclu olmalı, ya harici ses kartı kullanmalısınız, ya da ses kartıyla beraber gelen kulaklıklardan almalısınız. Ses kartı cok duşuk seviyede biraz cızırtı yapıyor ama bu kulaklığı amacı dahilinde kullandığımızda bu sesi duymamız pek mumkun değil. Ergonomik olarak da rahat bir kulaklık. Mikrofonu cok temiz bir ses iletebiliyor, bir oyuncu olarak mikrofonundan gercekten memnun kaldım. Kolayca kıvrılabiliyor, cıkarılabiliyor. Malzeme kalitesini beğendim.
Bu benim ilk incelememdi, bir hata yaptıysam affola. Bir sonraki incelememde goruşmek uzere.