Uzun zamandır almayı duşunduğum, beğendiğim, imrendiğim kalemdir kendisi.

YKS ’ye hazırlanırken amatorce yaptığım cizim girişimleri sonucu benim de kaleme ihtiyacım olduğunu fark ettim ve paraya kıyıp aldım kendisini. Lafı daha fazla uzatmadan incelemeye geciyorum, fotoğraflarını sona koyacağım.

Oncelikle kalemin amacının yazı yazmak olmadığını belirtmek istiyorum, kendisi bir cizim kalemi ve bunun hakkını veriyor. Yazı yazarken de gayet rahat fakat bir 120 A3DX değil tabii. Ağırlık konusunda tutamacları metal (bildiğim kadarıyla aluminyum) olmasına rağmen elinize aldığınızda ağırlığı rahatsız edecek cinsten değil. Bir Scrikss Graph-X ’ten kesinlikle daha hafif.

Mekanizması oldukca sağlam, tamamen metal (bunun da pirinc olması lazım), icini acmak istedinizde metal parca butunuyle cıkıyor şahsen benim hoşuma gitti.

Silgisi normal bir kaleme gore oldukca uzun, şahsen cok kullanmıyorum o silgiyi ama uzun bir sure idare edecek kadar uzun diyebilirim. Alabileceği uc kapasitesi neredeyse bir kutu ucun yarısı, kendim genelde 5 tane koyuyorum. Unutmadan bunu da yazayım, ucu koyduğumuz yer de metal. Yani kalemin ic kısmı tamamen metal, sadece govdesi plastik ki bu da kaliteli bir malzeme. Elinize aldığınızda fark edebiliyorsunuz.

Tutamaclardaki tırtıklar fotoğraflarda rahatsız edecek gibi duruyor ama kesinlikle oyle değil. Elinizde kayıyor, bir cizim kalemine gore rahat bir tutumu var. Karşılaştırmak gerekirse Rotring 500 ’den daha rahat diyebilirim.
Bendeki model yenilenmiş modeli, eski modeli ile arasında bildiğim kadarıyla iki farkı var: uc sertliğini (H, B, 2B vs.) yok ve metal tutamaclar biraz daha parlatılmış.

Uc sertliği gostergesinin olmamasını dert etmedim ben, zaten genelde 2B uc kullanıyorum ve Pentel ’in gostergelerinde en yumuşak secenek B oluyor.

Kalemde soyleyebileceğim tek eksi sanırım biraz fazla uc kırması. Bunu da şoyle telafi etmişler; ucu icine girmiyor zaten, bu kısmı o kadar sıkı yapmışlar ki uc kırılsa bile duşmuyor. Sesi duymazsanız ucun kırıldığını bile fark etmezsiniz yani.
İlk defa kalem incelediğim icin eksiklerim olabilir. Sorarsanız sevinirim. Unutmadan ağırlığı da ekleyeyim 18 gram. Okuduğunuz icin teşekkur ediyorum.

Yakın bir zamanda 120 A3DX modelinin de incelemesini yapmayı duşunuyorum.

Surprizbozan: Fotoğraflar